Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Bob's Red Mill mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego bez soi

Bob's Red Mill

Nowy produkt

Naturalnie bezglutenowy mix chlebowy Bob's Read Mil do wypieku miękkiego białego chleba nie zawiera glutenu, soi, mleka i nabiału. Doskonała mieszanka do pieczenia chleba dla osób na diecie bezglutenowej, bezlaktozowej oraz paleo.

Więcej szczegółów

23,17 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 453g.; 5,11 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 4 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 4 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,48 pln.


Gluten Free Homemade Wonderful Bread Mix został stworzony z myślą o osobach wrażliwych na pszenicę i gluten, które chcą cieszyć się smakiem świeżego, chrupiącego chleba pełnego nasion - bez glutenu, bez nabiału i bez zbóż. Smak i konsystencja chleba bezglutenowego Bob's Red Mill są takie, jak świeżo pieczonego domowego chleba!

Możesz upiec chleb w zwykłym piekarniku albo użyć maszyny do chleba. Wilgotny w środku, z chrupiącą skórką, aromatyczny chleb jest doskonały do kanapek, tostów, grzanek, hamburgerów a nawet do przygotowania bezglutenowej pizzy.

Starannie dobrane składniki mąki Bob's Red Mill to tworzą unikalną mieszankę bogatą w błonnik, dodatkowo mieszanka jest źródłem licznych witamin (m.in. A, C) oraz mikroelementów (w tym wapnia i żelaza).

Unikalna mieszanka mąk bezglutenowych zapewnia wspaniałe wartości odżywcze tego chleba. Dodatek mąki sorgo jest źródłem wartościowych mikroskładników oraz nadaje wypiekom wyjątkowego, chlebowego aromatu; to doskonałe źródło białka, żelaza, błonnika i przeciwutleniaczy.

Najważniejsze informacje o Bob's Red Mill Wonderful Bread Mix:

  • bez glutenu
  • bez soi
  • bez nabiału
  • odpowiedni dla wegetarian
  • łatwy w przygotowaniu
  • odpowiedni do pieczenia chleba w piekarniku i chlebomacie
Porcja 28 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 100.00  kcal 357.14  kcal
kJ 419.00  kJ 1,496.43  kJ
Tłuszcze, w tym 0.00  g 0.00  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 19.00  g 67.86  g
cukry 2.00  g 7.14  g
poliole
skrobie
Białko 3.00  g 10.71  g
Błonnik 2.00  g 7.14  g
Erytrytol
Sód 270.00  mg 964.29  mg
(ekwiwalent soli) 675.00  mg 2,410.71  mg
Uwagi

Napisz opinię



Gluten Free Homemade Wonderful Bread Mix - Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego

Masa netto: 0,453 kg (masa chleba po upieczenie wg. instrukcji na opakowaniu ok 0,92kg) + drożdże

Składniki: pełnoziarnista mąka sorgo, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, białko z grochu, mąka z tapioki, cukier, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, sól morska, substancja zagęszczająca guma guar.

Alergeny: możliwa obecność soi i orzechów

Wartości odżywcze w kromce (po przygotowaniu wg instrukcji producenta podanej na opakowaniu, 16 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 1496kJ / 357kcal, tłuszcze 3,75g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2g), węglowodany 19g (w tym cukry 2g), białko 3,1g, błonnik 2g, sól 0,7g

Wartości odżywcze w 100g gotowego chleba: wartość energetyczna 544kJ / 130kcal, tłuszcze 6,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5g), węglowodany 33g (w tym cukry 3,5g), białko 7g, błonnik 3,5g, sól 1,2g

Wartości odżywcze w 100g suchej mieszanki: wartość energetyczna 947kJ / 226kcal, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 67,8g (w tym cukry 7,14g), białko 10,7g, błonnik 7,1g, sól 2,4g

Producent:  Wyprodukowano w USA przez Bob's Red Mill Natural Foods, Milwaukie, OR

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Przygotowanie:

Przygotuj: opakowanie Gluten Free Homemade Wonderful Bread Mix, paczkę drożdży (w zestawie), oraz dodatkowo 1 szklankę ciepłej wody, 1 jajko, 3 białka jaj, 55g miękkiego masła lub 60ml oleju.

  1. Wlej ciepłą wodę do dużej miski, wsyp drożdże i odstaw na 5 minut, aby drożdże się rozpuściły. W międzyczasie natłuść formę 13cm x 25c
  2. Do miski z zaczynem dodaj jajko, białka jaj i tłuszcz oraz mieszankę chlebową. Miksuj przez 2 minuty na niskich obrotach, następnie zeskrob silikonową szpatułką nadmiar ciasta z brzegów miski i miksuj 6 minut na średnich obrotach. Jeśli mieszasz składniki ręcznie, użyj do tego drewnianej łyżki i mieszaj tak długo, aż składniki będą bardzo dobrze połączone na jednolitą masę.
  3. Przelej ciasto do natłuszczonej formy, wierzch dodatkowo posmaruj lekko tłuszczem albo spryskaj sprayem do smażenia. Okryj formę folią spożywczą i odstaw na 45-60 minut w bardzo ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W międzyczasie nagrzej piekarnik do 180° C.
  4. Gdy chleb wyrośnie o brzegów formy usuń folię i wstaw formę do nagrzanego piekarnika. Piecz około 90 minut aż skórka będzie mocno brązowa a temperatura wewnątrz chleba osiągnie 100° C.
  5. Wyjmij z formy, odstaw na kratkę aż do całkowitego ostygnięcia i dopiero wtedy pokrój.

Pieczenie w maszynie do chleba:

Wybierz cykl z 10-minutowym zagniataniem, 60-minutowym wyrastaniem i 90-minutowym pieczeniem

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: