Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

LC Foods Bezglutenowy Chleb Niskowęglowodanowy

LC Foods (Dixie Diners)

674

Nowy produkt

Mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego, bezglutenowego białego chleba. Jedna kromka chleba upieczonego z tej mieszanki ma mniej niż 2g węglowodanów i aż 11g błonnika.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

45,69 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 364g.; 12,55 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 9 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 9 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,08 pln.


Biały, miękki chleb z chrupiącą skórką w wersji niskowęglowodanowej i bezlgutenowej jest w zasięgu ręki. Chleb LC Foods ma najwyższa zawartość błonnika, wielokrotnie wyższą, niż chleby z mąki razowej czy pełnoziarnistej.

Unikalna mieszanka tapioki, siemienia lnianego i mąki migdałowej gwarantuje odpowiednią konsystencję wypieków.

Starannie dobrane składniki mąki LC Foods sprawiają, że ma ona niezwykle korzystne proporcje składników odżywczych:

  • w niemal 50% składa się z wartościowego błonnika,
  • węglowodany stanowią niewiele ponad 6% (kilkanaście razy mniej niż w zwykłej mące!)
  • zawiera ponad 13% białka

Mieszanka LC Foods doskonale sprawdza się jako baza do pieczenia niskowęglowodanowego chleba, miękkich bułek, bułeczek do hot-dogów lub hamburgerów.

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 134.00  kcal 446.67  kcal
kJ 561.46  kJ 1,871.53  kJ
Tłuszcze, w tym 6.00  g 20.00  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 2.00  g 6.67  g
cukry 0.00  g 0.00  g
poliole
skrobie
Białko 13.30  g 44.33  g
Błonnik 46.60  g 155.33  g
Erytrytol
Sód 569.00  mg 1,896.67  mg
(ekwiwalent soli) 1,422.50  mg 4,741.67  mg
Uwagi

Napisz opinię



LC Foods Gluten Free Bread Mix - Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego 

Waga netto: 0,364 kg (do przygotowania chleba/bułek o łącznej wadze ok. 0,8kg)

Składopatentowana mieszanka mąki z tapioki, migdałów, kokosa i siemienia lnianego, izolat białka serwatkowego (z mleka), substancja spulchniająca soda oczyszczona, sól, ekstrakt z liści stevia rebaudiana, ekstrakt owocu lo han guo, naturaln enzymy. Zawiera substancje słodzące: stewię i owoc mnicha.

Alergeny: mleko, migdały, kokos; w zakładzie są przetwarzane produkty zawierające gluten i orzechy, w tym orzechy ziemne.

Wartości odżywcze na 30g (12 porcji w opakowaniu): 560kJ / 134kcal, 6g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 2g węglowodanów (w tym 0g cukru), 4g białka, 14g błonnika, 383mg sodu (ekwiwalent 957mg soli)

Wartości odżywcze na 100g: 1865kJ /446kcal, 20g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 6,6g węglowodanów (w tym 0g cukru), 13,3g białka, 46,6g błonnika, 569mg sodu (ekwiwalent 1,4g soli)

Producent:  Wyprodukowano w USA przez LC Foods Corporation, 5112 Black Diamond Court, Raleigh, NC 27604, United States

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Sposób użycia:

Potrzebujesz: 3 jajka, 3 białka, 65g roztopionego masła, 4 łyżki oleju kokosowego, 60g kwaśnej śmietany

Przygotowanie:

  1. W dużej misce zmieszaj wszystkie składniki, dodaj zawartość opakowania Gluten Free Bread Mix.
  2. Natłuść dużą formę keksową lub 3 małe formy, możesz też użyć małych foremek, aby upiec bułeczki, bułki hot-dogowe lb hamburgerowe
  3. Duży bochenek piecz 50-52 minuty w temperaturze 175ºC. Małe wypieki piecz 20-22 minuty w temperaturze 185ºC.
  4. Po wyjęciu z piekarnika upewnij się, że chleb jest dopieczony w środku - w tym celu wbij nóż do środka, powinien wyjść czysty i suchy.
  5. Przed pokrojeniem odczekaj 15 minut studząc chleb na kratce.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: