Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Bob's Red Mill Low Carb Bread Mix - mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego

Bob's Red Mill

802

Nowy produkt

Kompletna mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego w piekarniku lub w maszynie do chleba - pyszny, świeży chleb be zbędnych węgowodanów, jedna kromka chleba upieczonego z mixu Bob's Red Mill to zaledwie 5g węglowodanów i aż 8g białka.

Więcej szczegółów

25,50 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 453g.; 5,63 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 5 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 5 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,60 pln.


Niskowęglowdanowy mąka do chleba Bob's Red Mill to doskonała propozycja dla osób liczących węglowodany, którym marzy się kromka chleba. Mieszanka zawiera optymalne proporcje bogatych w błonnik otrębów owsianych i pszennych oraz mąki sojowej i lnianej, dzięki czemu masz pewność, że zawarta w chlebie minimalna ilość węglowodanów pochodzi z wartościowych źródeł. Jedna kromka chleba upieczonego z mixu Bob's Red Mill zawiera tylko 5g węglowodanów, jest więc idealnym chlebem dla osób na diecie cukrzycowej oraz osób przestrzegających zasad diety paleo.

Pieczenie domowego, niskowęglowodanowego chleba nigdy nie było prostsze - zagnieć chleb własnoręcznie lub użyj maszyny do pieczenia chleba. Wszystko co musisz zrobić to dodać śmietanę, olej i jajko - uzyskasz lekki, puszusty bochen chleba o smaku zwykłego chleba naładowanego węglowodanami. Jeśli chcesz, możesz wykorzystać mieszankę do dowolnych innych wypieków, np. niskowęglowodanowej pizzy czy niskowęglowodanowego ciasta, użyj po prostu samej mieszanki, bez drożdży.

Delikatny aromat i struktura chleba pełnoziarnistego sprawiają, że chleb z mąki Bob's Red Mill idealnie nadaje się do tradycyjnych kanapek lub tostów francuskich - jeśli szukasz składników do śniadania bogatego w białko i bardzo ubogiego w węglowodany, koniecznie sięgnij po mieszankę Evolutionary Foods do proteinowych tostów francuskich i użyj ją z chlebem z mąki Bob's Red Mill!

Najważniejsze informacje o  mące do chleba low carb Bob's Red Mill:

  • pełnoziarnista
  • tylko 5g węglowodanów w kromce
  • aż 8g białka w kromce
  • przeznaczona do ręcznego przygotowania chleba lub pieczenia chleba w maszynie
  • dobre źródło błonnika
  • z mąki mielonej tradycyjną metodą na kamieniach młyńskich

Przepis na chleb low carb z mąki Bob's Red Mill:

  • 1 opakowanie Bob's Red Mill Low Carb Bread Mix +drożdże
  • 3/4 szklanki wody
  • 3/4 szklanki śmietany kremówki
  • 2 łyżki oleju lub oliwy
  • 1 lekko roztrzepane widelcem jajko

Pieczenie chleba niskowęglowodanowego w maszynie do chleba:

Ogrzej wodę do około 30°C, wlej do formy. Dodaj kremówkę, olej i jajko, dodaj mieszankę chlebową. Zrób w składnikach nieduże wgłębienie, wsyp w nie drożdże. Ustaw maszynę na tryb pieczenia zwykłego chleba ze średnio wypieczoną skórką o wadze 0,9kg - 1kg (cykl pieczenia około 3h 10min)

Pieczenie chleba niskowęglowodanowego w piekarniku:

Ogrzej wodę do około 30°C, dodaj drożdże i 1 łyżkę mieszanki chlebowej, odstaw na 10 minut. Lekko ogrzej kremówkę i dodaj do miski. Dodaj olej, jajko i pozostałą część mieszanki chlebowej. Zagniataj 6-8 minut.

Umieść ciasto w dobrze naoliwionej misie i natłuść z wierzchu. Nakryj ściereczką i zostaw do wyrastania w cieple (około 26-28°C) aż ciasto podwoi objętość, czyli około 1h. Rozgrzej piekarnik do 175°C. Przebij wyrośnięte ciasto pięścią aby usunąć nagromadzone powietrze, uformuj krągły bochenek, umieść go w natłuszczonej blasze i lekko natłuść z wierzchu. Piecz 50-60 minut w nagrzanym piekarniku. Koniecznie ostudź przed pokrojeniem

Porcja 22 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 90.00  kcal 409.10  kcal
kJ 382.50  kJ 1,738.70  kJ
Tłuszcze, w tym 1.50  g 6.80  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 5.00  g 22.70  g
cukry 0.00  g 0.00  g
poliole
skrobie
Białko 8.00  g 36.40  g
Błonnik 4.00  g 18.20  g
Erytrytol
Sód 0.08  mg 0.40  mg
(ekwiwalent soli) 0.20  mg 1.00  mg
Uwagi
Oceń 
02-03-2017

ten chleb low carb jadłem w Stanach

żeby zrobić własny chleb low carb, trzeba mieć specjalne składniki. nie można używac zwykłej mąki więc wolę skorzystać z gotowej mieszanki. Wg mnie amerykańskie są najsmaczniejsze. Nie wiedziałem, że są w Polsce produkty Red Mill

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię



Bob's Red Mill Low Carb Bread Mix - Mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego

Waga netto: 0,453 kg (masa chleba po upieczenie weginstrukcji na opakwoaniu ok 0,95kg)Bob's Red Mill Low Carb bread Mix - etykieta, sposób przygotowania i wartości odżywcze

Składgluten witalny, pełnoziarnista mąka owsiana, otręby owsiane, błonnik owsiany, mąka lniana, pełnoziarnista mąka żytnia, otręby żytnie, pełnoziarnista mąka sojowa, aktywne suszone drożdże, odparowany syrop trzcinowy, sól morska (węglan magnezu)

Alergeny: soja, gluten.

Wartości odżywcze na porcję 22g (21 porcji w opakowaniu): 382kJ / 90kcal, 1,5g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 5g węglowodanów (w tym 0g cukru), 8g białka, 4g błonnika, 80mg sodu (ekwiwalent 200mg soli)

Wartości odżywcze na 100g: 1736kJ / 408kcal, 6,81g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 22,7g węglowodanów (w tym 0g cukru), 36,3g białka, 18,2g błonnika, 363mg sodu (ekwiwalent 0,9g soli)

Producent:  Wyprodukowano w USA przez Bob's Red Mill Natural Foods, Milwaukie, OR

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: