Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Bob's Red Mill bezglutenowy chleb pełnoziarnisty

Bob's Red Mill

876

Nowy produkt

Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego, bez mleka i nabiału i bez jakichkolwiek zbóż. Doskonały pełnoziarnisty chleb dla osób na diecie bezglutenowej, bezlaktozowej lub diecie paleo.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

27,75 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 567g.; 4,89 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 5 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 5 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,60 pln.


Bob's Red Mill Gluten Free Hearty Whole Grain Bread Mix został stworzony z myślą o osobach wrażliwych na pszenicę i gluten, które chcą cieszyć się smakiem świeżego, chrupiącego chleba pełnego nasion - bez glutenu, bez nabiału i bez zbóż. Smak i konsystencja chleba bezglutenowego Bob's Red Mill są takie, jak świeżo pieczonego domowego chleba!

Możesz upiec chleb w zwykłym piekarniku albo użyć maszyny do chleba. Wilgotny w środku, z chrupiącą skórką, aromatyczny chleb jest doskonały do kanapek, tostów, grzanek, hamburgerów a nawet do przygotowania bezglutenowej pizzy.

Unikalna mieszanka mąk bezglutenowych zapewnia wspaniałe wartości odżywcze tego chleba. Mąka z fasoli garbanzo jest bogatym źródłem białka, błonnik i składników minerlanych takich jak wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas czy cynk. Pełnoziarnista mąka sorgo jest napakowana wartościowymi składnikami i nadaje bezglutenowym wypiekom wyjątkowego aromatu; to doskonałe źródło białka, żelaza, błonnika i przeciwutleniaczy. Mąka z bobu dostarcza białka i potasu, zawiera także tiaminę, ryboflawinę i niacynę oraz witaminę B6, jest także bardzo bogata w błonnik. W porównaniu do innych zbóż, mąka z Teff ma niezwykle wysoką zawartość otrąb, dzięki czemu jest świetnym źródłem błonnika, białka, żelaza i wapnia - szczególnie pod względem zawartości wapnia mąka z Teff bije na głowę wszystkie inne zboża.

Porcja 16 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 130.00  kcal 812.50  kcal
kJ 544.70  kJ 3,404.38  kJ
Tłuszcze, w tym 3.50  g 21.88  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 19.00  g 118.75  g
cukry 3.00  g 18.75  g
poliole
skrobie
Białko 4.00  g 25.00  g
Błonnik 4.00  g 25.00  g
Erytrytol
Sód 170.00  mg 1,062.50  mg
(ekwiwalent soli) 425.00  mg 2,656.25  mg
Uwagi

Napisz opinię

Bob's Red Mill bezglutenowy chleb pełnoziarnisty

Bob's Red Mill bezglutenowy chleb pełnoziarnisty

Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego, bez mleka i nabiału i bez jakichkolwiek zbóż. Doskonały pełnoziarnisty chleb dla osób na diecie bezglutenowej, bezlaktozowej lub diecie paleo.



Bob's Red Mill Wheat Free, Gluten Fee, Dairy Free Hearty Whole Grain Bread Mix - Mieszanka bezglutenowa, beznabiałowa, bezzbożowa do pieczenia chleb pełnoziarnistego

Waga netto: 0,623 kg (po upieczeniu jeden bochenek ok 0,7kg)

Składpełne ziarna gryki, maka z fasoli garbanzo, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, nasiona słonecznika, ziarna sezamu, pełnoziarnista mąka sorgo, mąka z tapioki, kakao, odparowany syrop z trzciny cukrowej, mąka z bobu, suszona melasa {melasa, maltodekstryna, dwutlenek krzemu}, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, kminek, aktywne such drożdże, sól morska (zawiera węglan magnezu), pełne ziarna Teff, mąka ziemniaczana, cebula w proszku, subtancja zagęszczająca guma guar, emulgator lecytyna sojowa.

Wartości odżywcze na 1 kromkę po upieczeniu (wg. instrukcji na opakowaniu, 16 kromek w bochenku): 190kcal / 784kJ, 8,4g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 19g węglowodanów (w tym 3g cukru), 4g białka, 4g błonnika, 170mg sodu (ekwiwalent 425mg soli)

Wartości odżywcze na 100g suchego produktu: 371kcal / 1534kJ, 9,94g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 53,9g węglowodanów (w tym 8,5g cukru), 11,3g białka, 11,3g błonnika, 482mg sodu (ekwiwalent 1,2g soli)

Alergeny: soja; 

Producent:  Wyprodukowano w USA przez Bob's Red Mill Natural Foods, Milwaukie, OR

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Przygotuj: 1 3/4 szklanki wody, 1/4 szklanki oleju, 2 jajka, 1 łyżję octu winnego

Przygotowanie chleba bezglutenowego - wypiek ręczny

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozpuść zawartość saszetki z drożdżami w ciepłej (35°C) wodzie i odstaw na 5 minut aż pojawi się piana. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wsyp wszystkie sypkie składniki do miski, dodaj jajka, olej, ocet winny i rozrobione w wodzie drożdże. 
  2.  Zmiksuj na niskich obrotach na gładką masę. Włącz mikser na 15-30 sekund na wysokie obroty, żeby masa zgęstniała. Wlej masę do natłuszczonej formy 25cm x 15cm, wyrównaj z wierzchu mokrą łopatką silikonową. Nakryj folią spożywczą i odstaw na 40 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż ciasto sięgnie brzegów formy. 
  3. Piecz chleb przez około 60 minut, gdy będzie rumiany nakryj go folią aluminiową żeby się za bardzo nie spiekł i kontynuuj pieczenie. Po wyjęciu z piekarnika odczekaj 5 minut zanim wyjmiesz chleb z formy i zostaw do całkowitego wystygnięcia. Pokrój dopieor gdy chleb ostygnie.

Przygotowanie chleba bezglutenowego w maszynie do pieczenia chleba

  1. Wyjmij z opakowania saszetkę z drożdżami. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Stosuj się do instrukcji swojej maszyny chlebowej dodając składniki we wskazanej kolejności - pamiętaj, by mokre składniki wymieszać ze sobą dokłądnie zanim dodasz je do ciasta. 

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: