Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Bob's Red Mill bezglutenowy chleb pełnoziarnisty

Bob's Red Mill

876

Nowy produkt

Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego, bez mleka i nabiału i bez jakichkolwiek zbóż. Doskonały pełnoziarnisty chleb dla osób na diecie bezglutenowej, bezlaktozowej lub diecie paleo.

Więcej szczegółów

27,75 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Waga netto 567g.; 4,89 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 5 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 5 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,60 pln.


Bob's Red Mill Gluten Free Hearty Whole Grain Bread Mix został stworzony z myślą o osobach wrażliwych na pszenicę i gluten, które chcą cieszyć się smakiem świeżego, chrupiącego chleba pełnego nasion - bez glutenu, bez nabiału i bez zbóż. Smak i konsystencja chleba bezglutenowego Bob's Red Mill są takie, jak świeżo pieczonego domowego chleba!

Możesz upiec chleb w zwykłym piekarniku albo użyć maszyny do chleba. Wilgotny w środku, z chrupiącą skórką, aromatyczny chleb jest doskonały do kanapek, tostów, grzanek, hamburgerów a nawet do przygotowania bezglutenowej pizzy.

Unikalna mieszanka mąk bezglutenowych zapewnia wspaniałe wartości odżywcze tego chleba. Mąka z fasoli garbanzo jest bogatym źródłem białka, błonnik i składników mineralnych takich jak wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas czy cynk. Pełnoziarnista mąka sorgo jest napakowana wartościowymi składnikami i nadaje bezglutenowym wypiekom wyjątkowego aromatu; to doskonałe źródło białka, żelaza, błonnika i przeciwutleniaczy. Mąka z bobu dostarcza białka i potasu, zawiera także tiaminę, ryboflawinę i niacynę oraz witaminę B6, jest także bardzo bogata w błonnik. W porównaniu do innych zbóż, mąka z Teff ma niezwykle wysoką zawartość otrąb, dzięki czemu jest świetnym źródłem błonnika, białka, żelaza i wapnia - szczególnie pod względem zawartości wapnia mąka z Teff bije na głowę wszystkie inne zboża.

Porcja 16 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 130.00  kcal 812.50  kcal
kJ 544.70  kJ 3,404.38  kJ
Tłuszcze, w tym 3.50  g 21.88  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 19.00  g 118.75  g
cukry 3.00  g 18.75  g
poliole
skrobie
Białko 4.00  g 25.00  g
Błonnik 4.00  g 25.00  g
Erytrytol
Sód 170.00  mg 1,062.50  mg
(ekwiwalent soli) 425.00  mg 2,656.25  mg
Uwagi

Napisz opinię



Bob's Red Mill Wheat Free, Gluten Fee, Dairy Free Hearty Whole Grain Bread Mix - Mieszanka bezglutenowa, beznabiałowa, bezzbożowa do pieczenia chleb pełnoziarnistego

Waga netto: 0,623 kg (po upieczeniu jeden bochenek ok 0,7kg)

Składpełne ziarna gryki, maka z fasoli garbanzo, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, nasiona słonecznika, ziarna sezamu, pełnoziarnista mąka sorgo, mąka z tapioki, kakao, odparowany syrop z trzciny cukrowej, mąka z bobu, suszona melasa {melasa, maltodekstryna, dwutlenek krzemu}, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, kminek, aktywne such drożdże, sól morska (zawiera węglan magnezu), pełne ziarna Teff, mąka ziemniaczana, cebula w proszku, subtancja zagęszczająca guma guar, emulgator lecytyna sojowa.

Wartości odżywcze na 1 kromkę po upieczeniu (wg. instrukcji na opakowaniu, 16 kromek w bochenku): 190kcal / 784kJ, 8,4g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 19g węglowodanów (w tym 3g cukru), 4g białka, 4g błonnika, 170mg sodu (ekwiwalent 425mg soli)

Wartości odżywcze na 100g suchego produktu: 371kcal / 1534kJ, 9,94g tłuszczu (w tym 0g tłuszcze nasycone, 0g tłuszcze trans), 53,9g węglowodanów (w tym 8,5g cukru), 11,3g białka, 11,3g błonnika, 482mg sodu (ekwiwalent 1,2g soli)

Alergeny: soja; 

Producent:  Wyprodukowano w USA przez Bob's Red Mill Natural Foods, Milwaukie, OR

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Przygotuj: 1 3/4 szklanki wody, 1/4 szklanki oleju, 2 jajka, 1 łyżję octu winnego

Przygotowanie chleba bezglutenowego - wypiek ręczny

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozpuść zawartość saszetki z drożdżami w ciepłej (35°C) wodzie i odstaw na 5 minut aż pojawi się piana. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wsyp wszystkie sypkie składniki do miski, dodaj jajka, olej, ocet winny i rozrobione w wodzie drożdże. 
  2.  Zmiksuj na niskich obrotach na gładką masę. Włącz mikser na 15-30 sekund na wysokie obroty, żeby masa zgęstniała. Wlej masę do natłuszczonej formy 25cm x 15cm, wyrównaj z wierzchu mokrą łopatką silikonową. Nakryj folią spożywczą i odstaw na 40 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż ciasto sięgnie brzegów formy. 
  3. Piecz chleb przez około 60 minut, gdy będzie rumiany nakryj go folią aluminiową żeby się za bardzo nie spiekł i kontynuuj pieczenie. Po wyjęciu z piekarnika odczekaj 5 minut zanim wyjmiesz chleb z formy i zostaw do całkowitego wystygnięcia. Pokrój dopieor gdy chleb ostygnie.

Przygotowanie chleba bezglutenowego w maszynie do pieczenia chleba

  1. Wyjmij z opakowania saszetkę z drożdżami. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Stosuj się do instrukcji swojej maszyny chlebowej dodając składniki we wskazanej kolejności - pamiętaj, by mokre składniki wymieszać ze sobą dokłądnie zanim dodasz je do ciasta. 

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: