Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Adam's Bread - Chleb Adama Jasny, chleb ultra niskowęglowodanowy (4g węglowodanów w bochenku)

Adam's Bread

a34260143461021

Nowy produkt

Kompletna mieszanka (wymaga dodania tylko wody) do pieczenia niskowęglowodanowego białego chleba.

1 kromka białego chleba low-carb to mniej niż 70kcal, prawie 10g białka i mniej niż 1g węglowodanów.

Więcej szczegółów

16,96 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 250g.; 6,78 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 3 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 3 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,36 pln.


Adam's Bread Helles 2.0 - nowa receptura, zmiany:

  • mąka z pestek moreli została zastąpiona błonnikiem owsianym i złotym siemieniem lnianym
  • drożdże są składnikiem mieszanki, nie ma potrzeby dodawania ich z odrębnej saszetki
  • o połowę mniejsza zawartość tłuszczu
  • jeszcze niższa zawartość węglowodanów (poniżej 1g w 100g gotowego chleba)
  • jeszcze niższa (znikoma) zawartość cukru
  • o 20% wyższa zawartość białka
  • kaloryczność minimalnie niższa (różnica rzędy 5kcal w 100g gotowego chleba)

W wyniku zmian receptury ulepszona została konsystencja chleba, jest miękki i bardziej delikatny, konsystencją zbliżony do 'zwykłego' pszennego chleba.

Kompletna mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.

Mieszanka Adam's Bread to umożliwia wypiek dużego bochenka chleba, a po podzieleniu na mniejsze części delikatnych białych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba (chlebomatach).

Mieszanka Adam's Brot zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 0,9g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 3,6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 70kcal.

Upiecz swój własny niskowęglowodanowy chleb lub bułeczki i delektuj się smakiem niskokalorycznego pieczywa.

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 68.10  kcal 227.00  kcal
kJ 285.34  kJ 951.13  kJ
Tłuszcze, w tym 1.23  g 4.10  g
tłuszcze nasycone 0.09  g 0.30  g
Węglowodany, w tym 0.27  g 0.90  g
cukry 0.00  g 0.01  g
Białko 12.93  g 43.10  g
Sól 0.24  g 0.80  g
Oceń 

Smaczny chleb

Bardzo dobry, łatwo się robi. Pięknie wyrasta, smakuje lepiej niż zwykły chleb.

Oceń 

Super

Super mieszanka, naprawdę nadaje się zarówno jako zamiennik zwykłej kromki chleba, jak i na tosty itp. fajny atrakcyjny smak i konsystencja. Gorąco polecam.
U mnie wystarczyło piec tylko 35 minut, ale jak wiadomo każdy piec jest inny trzeba pilnować wypieku :)

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię
Xucker Fruit - dżem truskawkowy bez cukru z ksylitolem

Xucker Fruit - dżem truskawkowy bez cukru z ksylitolem

Adams Brot Helles 2.0 - mieszanka do wypieku białego chleba niskowęglowodanowego 

Masa netto: 250g (masa gotowego wypieku około 400g)

Składniki: witalny gluten pszenny, złote siemię lniane, pestki słonecznika, błonnik owsiany, sól krystaliczna, drożdże, przyprawy.

Alergeny: gluten (pszenica, owies); może zawierać zboża i produkty zawierające gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.

Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 227,0kcal/951,1kJ, tłuszcze 4,1g (w tym tłuszcze nasycone 0,3g), węglowodany 0,9g (w tym cukry 0,0g), białko 43,1g, sól 0,8g

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.

Sposób przygotowania: 

  • Wsypać zawartość opakowania do miski
  • Dodać drożdże z dołączonej saszetki i wymieszać  - wersja 2.0 zawiera drożdże w mieszance, nie ma dodatkowej saszetki z drożdżami
  • Dodać 230ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C) 
  • Wyrabiać ciasto około 2 minuty ręcznie
  • Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
  • Przykryć lnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu 45 min. do wyrośnięcia.
  • Powierzchnię wyrośniętego chleba posmarować lekko wodą
  • Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni C i piec przez około 40 minut. Można piec w automacie do chleba zgodnie z instrukcją urządzenia

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: