Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Chleb Adama jasny chleb niskowęglowodanowy z pestkami moreli

Adam's Bread

866

Nowy produkt

Kompletna mieszanka (wymaga dodania tylko wody) do pieczenia niskowęglowodanowego białego chleba oparta na cennej mące ze słodkich pestek moreli.

1 kromka białego chleba low-carb to mniej niż 70kcal, prawie 10g białka i mniej niż 1g węglowodanów.

Więcej szczegółów

9,89 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 250g.; 3,96 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 1 punkt lojalnościowy. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 1 punkt lojalnościowy co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,12 pln.


Kompletna mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wodya do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.

Mieszanka Adam's Bread to umożliwia wypiek dużego bochnka chleba, a po podzielniu na mniejsze czśćci delikatnych białych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba (chlebomatach).

Jednym z głównych składników białego chleba niskowęglowodanowego Adam's Bread jest mąka ze słodkich pestek moreli (inaczej migdały morelowe). Jądra słodkich pestek moreli są bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A, C i E oraz białka i błonnika; oprócz tego zawierają duże ilości magnezu oraz mającej działanie przeciwnowotworowe amygdaliny zwanej także witaminą B17. Lecznicze właściwości pestek moreli znane były już w starożytności, kiedy stosowano je głównie do leczenia chorób skóry i wykorzystywano ich działanie bakteriobójcze. 

Mieszanka Adam's Brot zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,1g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 5g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 70kcal.

Upiecz swój własny niskowęglowodanowy chleb lub bułeczki i delektuj się smakiem niskokalorycznego pieczywa.

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 69.30  kcal 231.00  kcal
kJ 290.37  kJ 967.89  kJ
Tłuszcze, w tym 2.76  g 9.20  g
tłuszcze nasycone 0.39  g 1.30  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 0.33  g 1.10  g
cukry 0.33  g 1.10  g
poliole
skrobie
Białko 9.90  g 33.00  g
Błonnik 1.74  g 5.80  g
Erytrytol
Sód 36.00  mg 120.00  mg
(ekwiwalent soli) 90.00  mg 300.00  mg
Uwagi

Napisz opinię

Chleb Adama jasny chleb niskowęglowodanowy z pestkami moreli

Chleb Adama jasny chleb niskowęglowodanowy z pestkami moreli

Kompletna mieszanka (wymaga dodania tylko wody) do pieczenia niskowęglowodanowego białego chleba oparta na cennej mące ze słodkich pestek moreli.

1 kromka białego chleba low-carb to mniej niż 70kcal, prawie 10g białka i mniej niż 1g węglowodanów.



Adam's Bread White bread with apricot flour - mieszanka do wypieku białego chleba niskowęglowodanowego z mąką z pestek moreli 

Waga netto: 250g (waga gotowego wypieku około 450g)

Składgluten pszenny witalny, mąka ze słodkich pestek moreli, mąka z łuski gryczanej, ziarna słonecznika, siemięlniane sól, przyprawy, drożdże.

Alergeny: gluten, pestki moreli; może zawierać śladowe ilości zbóż i produktów zawierających gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.

Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku: 231kcal/967kJ, 9,2g tłuszcze (w tym 1,3g tłuszcze nasycone), 1,1g węglowodany (w tym 1,1g cukry), 33gbiałko, 5,8g błonnik, 0,3g soli

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.

Sposób przygotowania: 

  • Wsypać zawartość opakowania do miski
  • Dodać drożdże z dołączonej saszetki i wymieszać
  • Dodać 230 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C) 
  • Wyrabiać ciasto około 2 minuty ręcznie
  • Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
  • Przykryć lnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu 45 min. do wyrośnięcia.
  • Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i piec przez około 50 minut. Można piec w automacie do chleba zgodnie z instrukcją urządzenia

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: