Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Chleb Adama ciemny chleb niskowęglowodanowy z pestkami moreli

Adam's Bread

866

Nowy produkt

Kompletna mieszanka (wymaga dodania tylko wody) do pieczenia niskowęglowodanowego ciemnego chleba oparta na cennej mące ze słodkich pestek moreli.

1 kromka ciemnego chleba low-carb to mniej niż 70kcal, prawie 10g białka i 0,2g węglowodanów.

Więcej szczegółów

13,84 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 250g.; 5,54 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 2 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 2 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,24 pln.


Kompletna mieszanka do wypieku ciemnego chleba niskowęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wodya do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.

Mieszanka Adam's Bread to umożliwia wypiek dużego bochnka chleba, a po podzielniu na mniejsze czśćci ciemnych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba (chlebomatach).

Mieszanka Adam's Brot zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 0,6g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 3g węglowodanów! Kromka ciemnego chleba Adam's Bread dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 70kcal - kromka razowego chleba (35g) ma porównywalną kaloryczność, ale zawiera 5 razy mniej białka i aż 90 razy więcej węglowodanów.

Jednym z głównych składników białego chleba niskowęglowodanowego Adam's Bread jest mąka ze słodkich pestek moreli (inaczej migdały morelowe). Jądra słodkich pestek moreli są bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A, C i E oraz białka i błonnika; oprócz tego zawierają duże ilości magnezu oraz mającej działanie przeciwnowotworowe amygdaliny zwanej także witaminą B17. Lecznicze właściwości pestek moreli znane były już w starożytności, kiedy stosowano je głównie do leczenia chorób skóry i wykorzystywano ich działanie bakteriobójcze. 

Upiecz swój własny niskowęglowodanowy chleb lub bułeczki i delektuj się smakiem niskokalorycznego pieczywa.

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 70.20  kcal 234.00  kcal
kJ 294.14  kJ 980.46  kJ
Tłuszcze, w tym 3.09  g 10.30  g
tłuszcze nasycone 0.45  g 1.50  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 0.19  g 0.64  g
cukry 0.19  g 0.64  g
poliole
skrobie
Białko 9.60  g 32.00  g
Błonnik 1.68  g 5.60  g
Erytrytol
Sód 156.00  mg 520.00  mg
(ekwiwalent soli) 390.00  mg 1,300.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Adam's Bread Dark bread with apricot flour - mieszanka do wypieku ciemnego chleba niskowęglowodanowego z mąką z pestek moreli 

Waga netto: 250g (waga gotowego wypieku około 450g)

Składgluten pszenny witalny, mąka ze słodkich pestek moreli, mąka z łuski gryczanej, ziarna słonecznika, siemięlniane sól, przyprawy, drożdże.

Alergeny: gluten, pestki moreli; może zawierać śladowe ilości zbóż i produktów zawierających gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.

Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku: 231kcal/967kJ, 9,2g tłuszcze (w tym 1,3g tłuszcze nasycone), 1,1g węglowodany (w tym 1,1g cukry), 33gbiałko, 5,8g błonnik, 0,3g soli

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.

Sposób przygotowania: 

  • Wsypać zawartość opakowania do miski
  • Dodać drożdże z dołączonej saszetki i wymieszać
  • Dodać 230 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C) 
  • Wyrabiać ciasto około 2 minuty ręcznie
  • Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
  • Przykryć lnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu 45 min. do wyrośnięcia.
  • Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i piec przez około 50 minut. Można piec w automacie do chleba zgodnie z instrukcją urządzenia

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: