Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Chleb Adama ciemny chleb niskowęglowodanowy z siemieniem lnianym

Adam's Bread

a34260143461038

Nowy produkt

Kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba niskowęglowodanowego o wysokiej zawartości białka i błonnika, gotowy chleb ma o około 50% mniej kalorii w kromce niż tradycyjne pieczywo. Mieszanka bez soi i glutenu, na bazie odtłuszczonej mąki lnianej, migdałowej, dyniowej i kokosowej.

Więcej szczegółów

13,81 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 250g.; 5,52 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 2 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 2 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,24 pln.


Kompletna mieszanka do wypieku ciemnego bezglutenowego chleba niskowęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.

Mieszanka Adam's Bread Dark umożliwia wypiek dużego bochenka bezglutenowego chleba, a po podzieleniu na mniejsze części aromatycznych ciemnych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba (chlebomatach).

Jednym z głównych składników ciemnego chleba niskowęglowodanowego Adam's Bread jest mieszanka bezglutenowych mąk z odtłuszczonych nasion lnu, migdałów, pestek dyni i kokosa, których aromat uzupełnia zestaw przypraw - to właśnie odtłuszczona mąka dyniowa odpowiada za apetyczny kolor chleba oraz jego wyjątkowy aromat. W chlebie Adam's Bread Dark wykorzystuje się mąkę ze złocistego siemienia lnianego - złociste siemię jest droższa i trudniej dostępne od brązowego, jest cenione ze względu na lepszy smak i wyższą zawartość substancji fitoodżywczych. Siemię lniane łączy w sobie 3 unikatowe cechy: bogactwo kwasów omega-3,  wysoką zawartość lignanów (inaczej fitoestrogenów) oraz dobroczynnego śluzu, co stanowi unikalną kompozycję zalet na tle innych nasion i orzechów stawiając siemię lniane w jednej lidze z najsilniejszymi superfoods. W porównaniu do egzotycznych nasion chia siemię lniane zawiera prawie trzy razy więcej lignanów i ponad 7 razy więcej niż sezam, podobnie ma się sprawa z zawartością kwasów Omega-3.

Mieszanka Adam's Brot Dark zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 0,64g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 4g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.

Porcja 35 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 81.90  kcal 234.00  kcal
kJ 343.16  kJ 980.46  kJ
Tłuszcze, w tym 3.61  g 10.30  g
tłuszcze nasycone 0.53  g 1.50  g
Węglowodany, w tym 0.22  g 0.64  g
cukry 0.22  g 0.64  g
Białko 11.20  g 32.00  g
Sól 0.46  g 1.30  g

Napisz opinię



Chleb Adama ciemny chleb niskowęglowodanowy z siemieniem lnianym

Masa netto: 250g (masa gotowego wypieku około 450g)

Składniki: białko pszenne (gluten), mąka z pestek moreli, mąka z łuski gryki, siemię lniane, pestki słonecznika, sól, przyprawy, drożdże.

Nie zawiera konserwantów.

Alergeny: gluten

Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 234kcal/979kJ, tłuszcze 10,3g (w tym tłuszcze nasycone 1,5g), węglowodany 0,64g (w tym cukry 0,8g), białko 32g, błonnik 8,5, sól 1,3g

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.

Sposób przygotowania: 

  • Wsypać zawartość opakowania do miski
  • Dodać 380 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C) 
  • Wyrabiać ciasto około 2 minuty ręcznie
  • Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
  • Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni C i piec przez około 60 minut. Można piec w automacie do chleba zgodnie z instrukcją urządzenia.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: