Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Sukrin bezglutenowy chleb 1g węglowodanów, mieszanka do wypieku

Sukrin

26

Nowy produkt

Jeśli i ty tęsknisz za smakiem świeżej, pachnącej kromki chleba z chrupiącą skórką, posmarowanej masłem... zapomnij o ograniczeniach i upiecz sobie swój własny zdrowy chleb, którym będziesz się delektować bez wyrzutów sumienia i bez szkody dla swojej sylwetki

+ bez glutenu

+ 40% mniej kalorii

+ 5 razy więcej błonnika

+ 17 razy mniej węglowodanów


bez soi i drożdży

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

25,76 pln

Dostępny w magazynie

Waga netto 250g.; 10,30 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 5 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 5 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,60 pln.


Mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego jest błyskawiczna i bardzo prosta w użyciu - zdziwisz się, że zrobienie zdrowego, domowego chleba, któego kromka ma tylko 1g węglowodanów - nie wymaga nawet zagniatania! 

Po prostu dodaj wodę, wymieszaj, wstaw do piekarnika i delektuj się wspaniałym zapachem domowego chleba, którym możesz się delektować nawet, jeśli jesteś na diecie lub trenujesz, bo:

  • chleb z pestkami dyni i słonecznika Sukrin ma o 40% mniej kalorii niż tradycyjny chleb*,
  • zawiera 5 razy więcej błonnika,
  • zawiera ponad 17(!) razy mniej węglowodanów,
  • a przy tym ma taką samą zawartość białka
  • bez glutenu, soi, cukru, drożdży

* w porównaniu do przeciętnego chleba pełnoziarnistego

Tosty, tosty francuskie, smakowite kanapki - znikają z listy dań zakazanych!

 

Wskazówki:

  • jeśli lubisz bardziej chrupiące kromki - opiecz je krótko w tosterze lub opiekaczu
  • dla urozmaicenia smaku do mieszanki chlebowej możesz dodać oliwki, kawałki szynki, suszone pomidory, zioła lub cebulkę.

 

Parę słów o składnikach:

  • Ziarna i nasiona; Psyllium, pestki słonecznika i dyni, sezam, siemię lniane: naturalne ziarna i pestki dają chlebowi niepowtarzalny smak i są bogatym żródłem zdrowych tłuszczy, witamin, minerałów i blonnika.
  • Błonnik z buraków, cykorii i grochu; błonnik roślinny zapewnia właściwą konsystencję gotowego chleba i zwiększa zawartość błonnika. 
  • Fiberfin to naturalna bezglutenowa mąka zawierająca w 60% odporne na trawienie skrobie. Fiberfin ma dobry wpływ na proces trawienia, florę bakteryjną przewodu pokarmowego i system immunologiczny całego organizmu. 
  • Jajka w proszku; jajka są niezbędnym składnikiem chleba, bez których by się rozpadał. Aby nie trzeba było ich dodawać w domu, zawarte są w składzie mieszanki chlebowej.
  • Białko z grochu; proteiny pochodzenia roślinnego
  • Sukrin to naturalny substytut cukru wytwarzany z alkoholu cukrowego o nazwie Erythritol, który występuje naturalnie m.in.w gruszkach, melonach i pieczarkach. Erythritol powstaje w wyniku naturalnego procesu fermentacji a Sukrin nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. 
  • Sole mineralne; Chlorek sodu to po prostu sól kuchenna; część soli została zastąpiona chlorkiem potasu, ponieważ w diecie większości osób jest zbyt wiele sodu. 
  • Proszek do pieczenia.

Sposób przygotowania: 

  • Rozgrzać piekarnik do 175 °C.
  • Wsypać zawartość torebki do miski i dolać 300 ml wody
  • Wymieszać porządnie łyżką i przelać ciasto do dołączonej formy aluminiowej
  • posypać pestkami dyni i slonecznika
  • Piec 1 godzinę
  • Po upieczeniu przełożyć na kratkę do całkowitego ostygnięcia, w czasie stygnięcia nie nakrywać

 

Porcja 60 g W 100 g
Wartość energetyczna 0.00
kcal 87.00  kcal 145.00  kcal
kJ 364.53  kJ 607.55  kJ
Tłuszcze, w tym 5.04  g 8.40  g
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 1.50  g 2.50  g
cukry
poliole
skrobie
Białko 5.22  g 8.70  g
Błonnik
Erytrytol
Sód
(ekwiwalent soli)
Uwagi
Oceń 
02-03-2017

naprawde pieczywo bez węglowodanów

większość zdrowych chlebów to ciągle masa węgli. Jeśli ktos nie może jesć węglowodanów to ten jest super. Jest drogi ale też jest wart swojej ceny bo zawsze wychodzi.

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię



Sunflower and pumpkin seed bread mix free from gluten, wheat, soy, milk and yest - mieszanka do wypieku chleba z nasionami dyni i słonecznika bez glutenu, pszenicy, soi, mleka i drożdży

Waga netto: 250g (waga gotowego wypieku 530g)

Skład: ziarna i nasiona (psyllium, słonecznik, sezam, pestki dyni, siemię lniane), błonnik (z buraków cukrowych, cykorii, grochu oraz FiberFin odporna skrobia kukurydziana), całe jajka w proszku, białko z grochu, substancja słodząca (erythritol), sole mineralne (chlorek sodu i chlorek potasu), substancje spulchniające (fosforan sodu)

Alergeny: Jajka, sezam, groch

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu: 145kcal, 8,7g białka, 2,5g węglowodany, 8,4g tłuszcze.

Producent:  Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb zachowuje świeżość przez kilka dni, należy przechowywać go jak tradycyjne pieczywo tj. nie dopuszczać do przesuszenia ani zawilgocenia - najlepiej trzymać w papierowej torbie w lodówce.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: