Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Body Attack chleb niskowęglowodanowy, mieszanka do wypieku

Body Attack

a24250350521311

Nowy produkt

Kompletna mieszanka (potrzebna tylko woda) do pieczenia niskowęglowodanowego chleba na bazie mąki migdałowej, z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika.

Więcej szczegółów

20,83 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 360g.; 5,79 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 4 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 4 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,48 pln.


Kompletna mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy ciepła woda, a do zagniecenia ciasta nie potrzeba nawet miksera.

Mieszanka chlebowa Body Attack umożliwia wypiek dużego bochenka puszystego białego chleba, a po podzieleniu na mniejsze części małych i chrupiących  bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i do automatów do pieczenia chleba (chlebomatach).

Jednym z głównych składników białego chleba niskowęglowodanowego Body Attack jest mąka migdałowa. Zawiera naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe, stanowi znakomite źródło białka, żelaza i witaminy E oraz witamin z grupy B. Mąka migdałowa posiada niski IG i jest dużo mniej kaloryczna niż mąka pszenna.

Upiecz swój własny niskowęglowodanowy chleb lub bułeczki i delektuj się smakiem niskokalorycznego pieczywa.

Porcja 35 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 106.75  kcal 305.00  kcal
kJ 447.28  kJ 1,277.95  kJ
Tłuszcze, w tym 5.25  g 15.00  g
tłuszcze nasycone 0.53  g 1.50  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 2.45  g 7.00  g
cukry 0.53  g 1.50  g
poliole
skrobie
Białko 11.83  g 33.80  g
Błonnik 1.30  g 3.70  g
Erytrytol
Sód 224.00  mg 640.00  mg
(ekwiwalent soli) 560.00  mg 1,600.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Body Attack low carb bread - mieszanka do wypieku chleba o niskiej zawartości węglowodanów

Masa netto: 360g (masa gotowego wypieku wg sugerowanej receptury: 0,58kg)

Składniki: gluten pszenny (54%), mąka migdałowa (37,5%), siemię lniane (9%), ziarna słonecznika (9%), sól, suszone drożdże, przyprawy, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu).

Alergeny: pszenica (gluten), migdały.

Wartości odżywcze w 1 porcji (1 kromka 35g): wartość energetyczna 447kJ / 107kcal, tłuszcze 5,3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g), węglowodany 2,5g (w tym cukry 0,5g), białko 11,8g, błonnik 1,3g, sól  0,6g

Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu): wartość energetyczna 1277kJ / 305cal, tłuszcze 15,0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5g), węglowodany 7,0g (w tym cukry 1,5g), białko 33,8g, błonnik 3,7g, sól 1,6g

Producent:  Wyprodukowano w Unii Europejskiej dla Body Attack Sport GmbH & Co. KG, Schnackenburgallee 217-223, 22525 Hamburg, Niemcy

Należy spożyć przed końcem: data na opakowaniu MHD MM.RRRR

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem. 

Przygotowanie: zawartość opakowania wymieszać z 330ml letniej wody i zagnieść. Uformować bochenek albo włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i zostawić na godzinę do wyrastania w ciepłym miejscu.  Po wyrośnięciu wstaw chleb do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C (z termoobiegiem) i piecz 45-50 minut.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: