Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Body Attack chleb niskowęglowodanowy, mieszanka do wypieku

Body Attack

a24250350521311

Nowy produkt

Kompletna mieszanka (potrzebna tylko woda) do pieczenia niskowęglowodanowego chleba na bazie mąki migdałowej, z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika.

Więcej szczegółów

20,83 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 360g.; 5,79 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 4 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 4 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,48 pln.


Kompletna mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy ciepła woda, a do zagniecenia ciasta nie potrzeba nawet miksera.

Mieszanka chlebowa Body Attack umożliwia wypiek dużego bochenka puszystego białego chleba, a po podzieleniu na mniejsze części małych i chrupiących  bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i do automatów do pieczenia chleba (chlebomatach).

Jednym z głównych składników białego chleba niskowęglowodanowego Body Attack jest mąka migdałowa. Zawiera naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe, stanowi znakomite źródło białka, żelaza i witaminy E oraz witamin z grupy B. Mąka migdałowa posiada niski IG i jest dużo mniej kaloryczna niż mąka pszenna.

Upiecz swój własny niskowęglowodanowy chleb lub bułeczki i delektuj się smakiem niskokalorycznego pieczywa.

Porcja 35 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 106.75  kcal 305.00  kcal
kJ 447.28  kJ 1,277.95  kJ
Tłuszcze, w tym 5.25  g 15.00  g
tłuszcze nasycone 0.53  g 1.50  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 2.45  g 7.00  g
cukry 0.53  g 1.50  g
poliole
skrobie
Białko 11.83  g 33.80  g
Błonnik 1.30  g 3.70  g
Erytrytol
Sód 224.00  mg 640.00  mg
(ekwiwalent soli) 560.00  mg 1,600.00  mg
Uwagi

Napisz opinię

Body Attack chleb niskowęglowodanowy, mieszanka do wypieku

Body Attack chleb niskowęglowodanowy, mieszanka do wypieku

Kompletna mieszanka (potrzebna tylko woda) do pieczenia niskowęglowodanowego chleba na bazie mąki migdałowej, z dodatkiem siemienia lnianego i ziaren słonecznika.



Body Attack low carb bread - mieszanka do wypieku chleba o niskiej zawartości węglowodanów

Masa netto: 360g (masa gotowego wypieku wg sugerowanej receptury: 0,58kg)

Składniki: gluten pszenny (54%), mąka migdałowa (37,5%), siemię lniane (9%), ziarna słonecznika (9%), sól, suszone drożdże, przyprawy, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu).

Alergeny: pszenica (gluten), migdały.

Wartości odżywcze w 1 porcji (1 kromka 35g): wartość energetyczna 447kJ / 107kcal, tłuszcze 5,3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g), węglowodany 2,5g (w tym cukry 0,5g), białko 11,8g, błonnik 1,3g, sól  0,6g

Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu): wartość energetyczna 1277kJ / 305cal, tłuszcze 15,0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5g), węglowodany 7,0g (w tym cukry 1,5g), białko 33,8g, błonnik 3,7g, sól 1,6g

Producent:  Wyprodukowano w Unii Europejskiej dla Body Attack Sport GmbH & Co. KG, Schnackenburgallee 217-223, 22525 Hamburg, Niemcy

Należy spożyć przed końcem: data na opakowaniu MHD MM.RRRR

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem. 

Przygotowanie: zawartość opakowania wymieszać z 330ml letniej wody i zagnieść. Uformować bochenek albo włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i zostawić na godzinę do wyrastania w ciepłym miejscu.  Po wyrośnięciu wstaw chleb do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C (z termoobiegiem) i piecz 45-50 minut.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: