Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Adam's Bread il Mare - niskowęglowodanowy Chleb Adama bez glutenu, z lnem i ziołami, mix do wypieku

Adam's Bread

a34260143461069

Nowy produkt

Kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba niskowęglowodanowego i wysokiej zawartości białka i błonnika, gotowy chleb ma o około 50% mniej kalorii w kromce niż tradycyjne pieczywo. Mieszanka bez soi i glutenu, na bazie odtłuszczonej mąki lnianej, migdałowej i kokosowej.

Więcej szczegółów

15,69 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 250g.; 6,28 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 3 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 3 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,36 pln.


Kompletna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba niskowęglowodanowego - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera.

Mieszanka Adam's Bread Il Mare to umożliwia wypiek dużego bochenka bezglutenowego chleba, a po podzieleniu na mniejsze części delikatnych i aromatycznych białych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba (chlebomatach).

Jednym z głównych składników białego chleba niskowęglowodanowego Adam's Bread jest mieszanka bezglutenowych mąk z odtłuszczonych nasion lnu, migdałów i kokosa, których aromat uzupełnia zestaw ziół. W chlebie adam's Bread Il Mare wykorzystuje się mąkę ze złocistego siemienia lnianego - złociste siemię jest droższa i trudniej dostępne od brązowego, jest cenione ze względu na lepszy smak i wyższą zawartość substancji fitoodżywczych. Siemię lniane łączy w sobie 3 unikatowe cechy: bogactwo kwasów omega-3,  wysoką zawartość lignanów (inaczej fitoestrogenów) oraz dobroczynnego śluzu, co stanowi unikalną kompozycję zalet na tle innych nasion i orzechów stawiając siemię lniane w jednej lidze z najsilniejszymi superfoods. W porównaniu do egzotycznych nasion chia siemię lniane zawiera prawie trzy razy więcej lignanów i ponad 7 razy więcej niż sezam, podobnie ma się sprawa z zawartością kwasów Omega-3.

Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.

o drugie jest trudniej dostępne i droższe, jednak ma lepszy smak i więcej substancji odżywczych.

Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 44.10  kcal 147.00  kcal
kJ 184.78  kJ 615.93  kJ
Tłuszcze, w tym 0.87  g 2.90  g
tłuszcze nasycone 0.54  g 1.80  g
Węglowodany, w tym 0.39  g 1.30  g
cukry 0.27  g 0.90  g
Błonnik 4.26  g 14.20  g
Białko 6.39  g 21.30  g
Sól 0.14  g 0.48  g

Napisz opinię



Adam's Bread il Mare - mieszanka do wypieku chleba bez glutenu, na bazie mąki lnianej, kokosowej i migdałowej, z dodatkiem ziół

Masaa netto: 250g (masa gotowego wypieku około 550g)

Składniki: częściowo odtłuszczona mąka z lnu złocistego, częściowo odtłuszczona mąka kokosowa, białko jaja w proszku, częściowo odtłuszczona mąka migdałowa, złociste siemię lniane,   substancja spulchniająca dwuwęglan sodu, antyoksydant kwas askorbinowy (witamina C), różowa sól krystaliczna, zioła.

Alergeny: jaja, migdały. Może zawierać orzechy ziemne i fragmenty łupin innych orzechów

Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku: wartość energetyczna 147kcal/615kJ, tłuszcze 2,9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8g), węglowodany 1,3g (w tym cukry 0,9g), białko 21,3g, błonnik 14,2g, sól 0,48g.

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.

Sposób przygotowania: 

  • Wsypać zawartość opakowania do miski
  • Dodać 380 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C) 
  • Wyrabiać ciasto
  • Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
  • Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni C i piec przez około 60 minut. Można piec w automacie do chleba zgodnie z instrukcją urządzenia. Przechowywać w lodówce.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: