Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

BioEco mieszanka chlebowa Dobry Chlebek (chleb białkowy o niskim IG)

Pozostali Producenci

Nowy produkt

Unikalna mieszanka do samodzielnego wypieku chleba wysokobiałkowego niskiej zawartości węglowodanów i niskim indeksie glikemicznym, mieszanka opracowana we współpracy ze specjalistami SGGW jest odpowiednia dla diabetyków.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

12,30 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 350g.; 3,51 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 2 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 2 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,24 pln.


Bio Eco jest producentem unikalnych mieszanek do produkcji pieczywa, z których to uzyskuje się zdrowy, dietetyczny chleb o wysokiej zawartości białka, błonnika, niskim indeksie glikemicznym oraz o niezwykle niskiej zawartości węglowodanów, niespotykanej dotąd w żadnych podobnych produktach na świecie. W trakcie żmudnych badań zespołu naukowców Zakładu Żywności Funkcjonalnej i Towaroznawstwa SGGW w Warszawie uzyskano receptury unikatowych naturalnych mieszanek do produkcji chleba, które wspomagają pracę serca, układu trawiennego, pracę wątroby, nerek oraz powodują wzrost odporności immunologicznej człowieka. Mieszanki Bio Eco mają odpowiednio dobrane składniki odżywcze o wysokiej zawartości białka pochodzenia roślinnego, wysokiej zawartości błonnika oraz wysokiej zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych z nasion roślin oleistych, co pozwala uzyskać wyroby piekarskie o niespotykanie niskim udziale węglowodanów, bardzo niskim indeksie glikemicznym (IG) i bardzo niskim ładunku glikemicznym (ŁG). Dodatkowo mieszanki te zawierają substancję o właściwościach przeciwutleniających (antynowotworowych) i przeciwzapalnych, łagodzą stres nerwowy jak również są źródłem witamin z grupy B oraz A, D, E przy jednoczesnym pełnym zachowaniu walorów smakowych chleba, dopasowanych do indywidualnych gustów, upodobań i fantazji kulinarnych.

Zdrowy Chlebek zawiera naturalny cynk, żelazo, potas i wapń. Jest źródłem witamin, przede wszystkim witaminy E, witamin z grupy B oraz A i D. Codzienne spożywanie „Zdrowego Chlebka” zapobiega zmianom miażdżycowym, zmniejsza ryzyko choroby wieńcowej, udarów oraz chroni serce. Wspomaga prawidłowe działanie układu pokarmowego oraz funkcjonowanie jelit. Powoduje wzrost odporności immunologicznej i łagodzi stany zapalne skóry. Chleb jest bogaty w aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe, zawiera naturalny prebiotyk, co stymuluje wzrost pożytecznych bakterii jelitowych, jak Lactobaccillus czy Bifidobacterium oraz inne substancję o właściwościach przeciwutleniających i przeciwzapalnych.Uzyskany na bazie naszej mieszanki chleb jest polecany wszystkim* konsumentom ale jest wprost idealny dla diabetyków. Dzięki bardzo niskiej zawartości węglowodanów i wysokiej zawartości białka sprzyja odchudzaniu. 100g chleba zawiera 1.8 wymiennikow węglowodanowych czyli 1WW odpowiada około 55g chleba. Indeks glikemiczny IG 34 a ładunek glikemicznym (ŁG) w 100g pieczywa = 6

Chleb może być polecany również dla wegetarian, w tym wegan, ponieważ nie zawiera w swym składzie produktów pochodzenia zwierzęcego. Charakteryzuje się składem spełniającym wymagania dla składników odżywczych deklarowanych w oświadczeniach zdrowotnych, zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 grudnia 2006 w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności, tj. jako wysokobiałkowe o wysokiej zawartości błonnika oraz o niskiej zawartości węglowodanów.

Porcja 55 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 199.10  kcal 362.00  kcal
kJ 832.70  kJ 1,514.00  kJ
Tłuszcze, w tym 13.75  g 25.00  g
tłuszcze nasycone 1.60  g 2.90  g
Węglowodany, w tym 9.74  g 17.70  g
cukry 0.88  g 1.60  g
Błonnik 4.62  g 8.40  g
Białko 7.70  g 14.00  g
Sól 0.66  g 1.20  g

Napisz opinię



BioEco mieszanka chlebowa Dobry Chlebek - mieszanka do samodzielnego wypieku chleba w warunkach domowych

Masa netto: 350g

Składniki: płatki owsiane, nasiona słonecznika, siemię lniane, sezam, pestki dyni, błonnik babki jajowatej, sól himalajska, słód jęczmienny

Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów i soi

Wartości odżywcze w 100g*: wartość energetyczna: 1514kj / 362kcal, tłuszcz: 25g w tym kwasy nasycone 2,9g, węglowodany: 17,7g w tym cukry: 1,6g, błonnik: 8,4g, białko: 14g, sól: 1,2g

*chleb po wypieku, przygotowany zgodnie z zalecanym sposobem przygotowania, bez dodatków

Producent: wyprodukowano w Polsce przez BIO ECO spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie 02-495, ul. Poczty Gdańskiej 13/27

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu

Przygotowanie:

  1. Do porcji suchego koncentratu 350g dodać 230ml letniej wody oraz 20ml oleju rzepakowego.
  2. Składniki dokładnie wymieszać (np. mikserem) przez ok. 5min, przełożyć do odpowiedniej wielkości formy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem (np. olejem spożywczym), przykryć ściereczką i pozostawić na godzinę w ciepłym miejscu.
  3. Następnie ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika (elektrycznego do ok 200C, z termoobiegiem do ok 190C, gazowego stopień 4) i piec przez ok. 70 minut.
  4. Po upieczeniu pozostawić chleb w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na ok. 15min, a następnie wyjąć chleb z formy.
  5. Porcjować po wystudzeniu.
  6. Porcja koncentratu odpowiada 350g pozwala na uzyskanie ok. 500g chleba. 1WW odpowiada około 225g chleba.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: