Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

King Arthur Keto Wheat Flour Blend - ketogeniczna mąka pszenna niskowęglowodanowa

Pozostali Producenci

071012060085

Nowy produkt

Uniwersalny substytut mąki pszennej - alternatywa dla mąki pszennej dla osób na diecie ketogenicznej. Bez migdałów i innych orzechów, odpowiednia do wypieku ciast, chleba, bułek pizzy - nawet wiedząc, że do wypieku użyto mieszanki King Arthur a nie zwykłej mąki, nie zauważysz różnicy.

Więcej szczegółów

78,83 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Objętość netto 454ml.; 17,36 pln/100ml.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 15 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 15 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 1,80 pln.


Zjedz ciastko i miej ciastko!

Bułeczki, pizze, chleby i ciasteczka wracają do keto menu dzięki innowacyjnej keto-mące King Arthur!

Od teraz możesz łatwiej niż kiedykolwiek cieszyć się niskowęglowodanowymi wersjami swoich ulubionych ciast, chlebów bułek a nawet wypieków na drożdżach! Dostarczając zaledwie 4g węglowodanów netto na porcję, mąka Keto Wheat King Arthur jest podstawą dla każdego, kto stosuje dietę ketogenną lub z innych powodów ogranicza spożycie węglowodanów. Ketogeniczna mąka King Arthur jest uniwersalna - możesz nią zastąpić w stosunku 1: 1 mąkę pszenną w każdym przepisie!

Keto mąka King Arthur została opracowana przez piekarzy specjalnie do pieczenia i w przeciwieństwie do innych mąk low carb bazujących na orzechach, migdałach lub kokosie sprawdza się także w wypiekach drożdżowych, bo jej bazę stanowi pszenica. Może być również używana zamiast bułki tartej do obtaczania mięs lub warzyw - nie musisz rezygnować z ulubionych dań!

Ta wyjątkowa mieszanka wytwarzana z pełnoziarnistej mąki stanowi alternatywę dla zwykłych tradycyjnych mąk keto, takich jak migdały lub kokos, które nie są neutralne smakowo i sprawiają, że wiele wypieków na ich bazie smakuje do siebie podobnie, są albo lekko migdałowe, albo mocno kokosowe - mąka King Arthur ma neutralny smak i wypieki na jej bazie smakują jak te 'zwykłe'.

Mąka ta charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym 31. (żywność o indeksie glikemicznym poniżej 55 jest uważana za żywność o niskim indeksie glikemicznym), a przy tym ładunek glikemiczny 1 porcji wynosi 1 - ładunek glikemiczny jest przydatny do pomagania ludziom w określaniu, które rodzaje i ilości żywności będą powodować względnie niższe odpowiedzi na poziom glukozy we krwi po spożyciu. Wartości ładunku glikemicznego wynoszące 10 lub mniej są uważane za niskie.

WSKAZÓWKI STOSOWANIA KETO MĄKI KING ARTHUR

  • Zamień 1:1 na mąkę uniwersalną według objętości (nie wg masy)
  • Aby uzyskać najlepsze pieczywo drożdżowe, zwiększ zawartość wody lub mleka w cieście o około 2 łyżki stołowe na każdą szklankę keto mąki King Arthur
  • Ciasta drożdżowe wykonane z mąki ketogenicznej na ogół nie wymagają tak intensywnego mieszania i ugniatania, jak konwencjonalne mąki o wyższej zawartości węglowodanów. Wystarczy 5 minut delikatnego mieszania i ugniatania a ciasto i tak wzrośnie dużo szybciej.
  • W przypadku ciast ucieranych należy podwoić liczbę jajek w przepisie. Brak skrobi w keto mące utrudnia wypieki, więc dodatek większej ilości jajek poprawia strukturę ciastai sprawia, że jest bardziej puchate
  • W przypadku ciast na bazie oleju podwój liczbę jajek w przepisie i zmniejsz ilość płynu o 2/3. Ciasta na bazie oleju mają zwykle większy udział wody niż ciasta z kremem i redukcja ilości wody znacznie poprawia ich strukturę
  • W przypadku bułeczek, herbatników i ciastek, zwiększ zawartość płynu w przepisie o 25%
Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 110.00  kcal 366.67  kcal
kJ 460.90  kJ 1,536.33  kJ
Tłuszcze, w tym 2.00  g 6.67  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
Węglowodany, w tym 4.00  g 13.33  g
cukry 1.00  g 3.33  g
Błonnik 4.00  g 13.33  g
Białko 17.00  g 56.67  g
Sól 0.14  g 0.46  g
Napisz opinię



King Arthur Baking Co. Keto Wheat Flour Blend - uniwersalny niskowęglowodanowy substytut mąki

Masa netto: 454g

Składniki: vital wheat gluten, białko pszenne, autorska mieszanka mąk King Arthur (mąka pszenna, słodowana mąka jęczmienna), błonnik pszenny, serwatka w proszku (mleko), olej słonecznikowy, maślanka (mleko), substancja zagęszczająca guma celulozowa, aromat naturalny.

Alergeny: pszenica, jęczmień, gluten, mleko

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 366,6kcal/1536,3kJ, tłuszcze 6,6g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 13,3g (w tym cukry 3,3g), błonnik 13,3g, białko 56,6g, sól 0,4g

Producent:  Wyprodukowano w USA przez King Arthur Baking Company INC.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: