Birch Benders Keto Cake Mix, Classic Yellow
  • Birch Benders Keto Cake Mix, Classic Yellow
  • Birch Benders Keto Cake Mix, Classic Yellow
  • Birch Benders Keto Cake Mix, Classic Yellow
  • Birch Benders Keto Cake Mix, Classic Yellow
  • Birch Benders Keto Cake Mix, Classic Yellow
  • Birch Benders Keto Cake Mix, Classic Yellow
Kod produktu: 810001560713
Birch Benders

Birch Benders Keto Classic Yellow Cake - bezglutenowy mix do keto ciasta waniliowego

Data ważności: 25.09.2024Ostatnie sztuki w magazynie

Mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowego, bezglutenowego ciasta biszkoptowego które zadowoli najbardziej wybredne podniebienie. Niezwykłe makro porcji mieszanki: 4g węglowodanów netto, 2g białka, 11g błonnika to zasługa składników: mieszanki mąki migdałowej, kokosowej i skrobi cassava.



45,06 zł netto

45,06 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 310 g; 14.54zł/100g

Główny smak: Smak biszkopt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak gofry – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Mieszanki naleśnikowe i ciastowe Birch Benders należą do ulubionych produktów amerykańskich keto- & fit-blogerów, którzy pokochali je za smak, naturalny skład, wydajność i łatwość przygotowania - dzięki starannie opracowanej recepturze ciasta Birch Benders udają się zawsze i każdemu, są idealnie wypieczone i smakują wyśmienicie, nie sposób dostrzec różnicy między nimi a 'zwykłymi' domowymi ciastami.

Najważniejsze informacje o Birch Benders Keto Classic Yellow Cake

  • niskowęglowodanowe
  • słodzone tylko stewią, erytrolem i monk fruit - zero sztucznych słodzików
  • bogate źródło błonnika
  • bez ziaren
  • bezglutenowa
  • bez dodatku cukru
  • o niskim indeksie glikemicznym
  • odpowiednia dla diety ketogenicznej
  • wydajna - 1 opakowanie wystarczy do przygotowania dużej formy ciasta
  • proste w przygotowaniu - wymagają dodania tylko wody, jajek i masła lub oleju
  • doskonałe proporcje makroskładników odżywczych, 1 porcja to 4g węglowodanów netto, 2g białka, 11g błonnika
  • opakowanie z zipem wielokrotnego zamknięcia

Sekretem mieszanki Birch Benders są odpowiednio dobrane proporcje niskowęglowodanowych, bogatych w białko i błonnik mąk: maki migdałowej i kokosowej oraz skrobi maniokowej cassava.

Wartości Odżywcze

Porcja 39g

Wartości odżywcze w:
Porcja 39g
100g
Kalorie
130.00
333.33
kJ
543.92
1,394.67
Tłuszcze, w tym
9.00
23.08
tłuszcze nasycone
1.00
2.56
Węglowodany, w tym
19.00
48.72
cukry
2.00
5.13
erytrol
14.00
35.90
Błonnik
3.00
7.69
Białko
4.00
10.26
Sól
0.58
1.47

Birch Benders Keto Classic Yellow Cake Mix - mieszanka do wypieku ketogenicznego ciasta typu biszkoptowego, bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą

Masa netto: 310g

Składniki: mąka migdałowa, substancja słodząca erytrol, organiczna mąka kokosowa, skrobia cassava, substancja spulchniająca (regulator kwasowości pirofosforan sodu, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, fosforan monowapniowy), substancja słodząca glikozydy stewiolowe, substancja słodząca monk fruit.

Alergeny: zawiera migdały i kokos.

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 333,3kcal/1394,6kJ, tłuszcze 23,0g (w tym tłuszcze nasycone 2,5g), węglowodany 48,7g (w tym cukry 5,1g , erytrol 35,8g), błonnik 7,6g, białko 10,2g, sól 1,4g

Wartości odżywcze w 39g suchego proszku (do przygotowania 1 kawałka ciasta, 12 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 130,0kcal/543,9kJ, tłuszcze 9,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 19,0g (w tym cukry 2,0g , erytrol 14,0g), błonnik 3,0g, białko 4,0g, sól 0,5g

Producent:  Wyprodukowano w USA przez Birch Benders, 3316 Tejon St Unit 107, Denver, CO 80211, Stany Zjednoczone

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przygotowanie ciasta, forma 24cm x 24cmalbo 12 muffinek

Przygotuj dodatkowo: 3 duże jajka, 70ml oleju lub 75 g miękkiego masła, 110ml wody

1. Rozgrzej piekarnik do 175C°.

2. Natłuść formę lub wyłóż nieprzywierającym papierem pergaminowym.

3. Wymieszaj zawartość opakowania z pozostałymi składnikami, tylko do ich połączenia, nie miksuj.

4. Wylej ciasto do formy lub foremek muffinkowych

5. Piecz do suchego patyczka, dokładny czas pieczenia zależy od piekarnika, ale dla formy 23cm wynosi około 30-34 minuty, a dla formy 18cm 33-37 minut, a dla babeczek 20-22 minuty

6. Pozwól ostygnąć ciastu przed pocięciem na kawałki.