• Obecnie brak na stanie
Ciao Carb PROTOMIX Sweet 500G × 30
  • Ciao Carb PROTOMIX Sweet 500G × 30
  • Ciao Carb PROTOMIX Sweet 500G × 30
  • Ciao Carb PROTOMIX Sweet 500G × 30
  • Ciao Carb PROTOMIX Sweet 500G × 30
  • Ciao Carb PROTOMIX Sweet 500G × 30
  • Ciao Carb PROTOMIX Sweet 500G × 30
Kod produktu: 8056860751240
Ciao Carb

Ciao Carb PROTOMIX Sweet - mieszanka bazowa do niskowęglowodanowego ciasta biszkoptowego

Data ważności: 31.12.2023Obecnie brak na stanie

Mieszanka do wypieku niskokalorycznego biszkoptowego ciasta, babki lub muffinek niskowęglowodanowych o wysokiej zawartości białka i błonnika. 

Mieszanka nie wymaga miksera, do przygotowania ciasta potrzebujesz dodatkowo 3 jajek i ćwierć kostki masła. Opakowanie 0,5kg wystarcza do upieczenia 2 pełnowymiarowych ciast lub 18 - 20 babeczek.

53,50 zł netto

56,18 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 500 g; 11.24zł/100g

Główny smak: Smak biszkopt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Uwielbiasz domowe ciasta? My też! :)

A czy marzy Ci się ciasto, które jest jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Mamy coś dla Ciebie! Ciao Carb PROTOMIX Sweet to genialna mieszanka do przygotowania słodkiego wypieku. Wystarczy dodać kilka składników, by cieszyć się doskonałym smakiem puszystego ciasta bez gryzących wyrzutów sumienia. Taka słodycz warta jest chwili spędzonej “przy garach”!

CiaoCarbo to włoska marka specjalizująca się w produktach o niskiej zawartości węglowodanów, ale zawierających dużo białka. Oszczędza też na cukrze, ale to właściwie jej zaleta. :) Szeroki wachlarz oferowanych przysmaków pozwala na całkowitą rewolucję w kuchni. A co najważniejsze, proponują nie tylko słodkości, ale również produkty do przygotowania pełnowartościowych posiłków we włoskim stylu!

Ciao Carb PROTOMIX Sweet posłuży jako baza do przygotowania pożywnego i wyśmienitego ciasta. I nie martw się, nie trzeba kończyć kursów kulinarnych lub oglądać wszystkich odcinków MasterChef, aby poradzić sobie pieczeniem. Ta mieszanka to gwarancja szybkiego i łatwego gotowania.

Najważniejsze zalety mieszanek ciastowych Ciao Carb ProtoMix

  • bogaty w błonnik
  • bardzo wysoka zawartość białka
  • niska kaloryczność
  • niski indeks glikemiczny
  • bez cukru
  • niska zawartość węglowodanów
  • łatwe w przygotowaniu - wymaga dodania jedynie 3 jajek i 1/4 kostki masła

Dzięki tej mieszance możesz przygotować przepyszne ciasto biszkoptowe, które będzie zawierało o 40% mniej kalorii i o 60% mniej węglowodanów niż ciasto z tradycyjnego przepisu. W związku z tym idealnie nadaje się dla sportowców, osób, które marzą o zrzuceniu wagi lub po prostu chcą dbać o swoje zdrowie. Jak się okazuje, dbanie o formę nie musi wiązać się z wyrzeczeniami. Bo czymże byłby tydzień bez kawałka ciasta? :)

Wystarczy dodać jajka i masło, krótko wymieszać, wrzucić na chwilę do piekarnika i możesz cieszyć się aromatycznym deserem. Może to być też kolacja. A nawet śniadanie. Ty wybierasz! To ciacho, które możesz jeść bez wyrzutów sumienia! :) A jeśli wolisz stworzyć z tego monoporcje – proszę bardzo! Masę przełóż do foremek na muffinki i w ten sposób uzyskasz babeczki, które będzie  łatwo spakować na wynos.

Ten fantastyczny mix pozwoli przygotować biszkopt o wadze ok. 900 g, dzięki czemu możesz zaprosić kilku gości i uraczyć ich kawałeczkiem tego przysmaku. Albo jeśli wolisz, możesz nikogo nie zapraszać  i całą tą przyjemność zostawić tylko dla siebie. Warto się rozpieszczać! :)

Wartości Odżywcze

Porcja 250g

Wartości odżywcze w:
Porcja 250g
100g
Kalorie
590.00
236.00
kJ
2,467.50
987.00
Tłuszcze, w tym
7.50
3.00
tłuszcze nasycone
3.75
1.50
Węglowodany, w tym
75.00
30.00
cukry
2.50
1.00
poliole
67.50
27.00
Białko
550.00
220.00
Błonnik
100.00
40.00
Sól
3.75
1.50

Ciao Carb PROTOMIX Sweet - mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowego ciasta wysokobiałkowego lub muffinów o wysokiej zawartości błonnika i bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą

Masa netto: 500g

Składniki: skrobia pszenna modyfikowana, błonnik pszenny, substancje słodzące: erytrytol i maltitol, gluten pszenny, kolagen wołowy, białko serwatkowe z mleka, białko jaja w proszku, błonnik inulina, emulgator: lecytyna słonecznikowa, substancje spulchniające: kwaśny winian potasu i wodorowęglan sodu, aromaty.

Alergeny: mleko, jaja, pszenica, gluten; może zawierać soję i orzechy

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 236,0kcal/987,0kJ, tłuszcze 3,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,5g), węglowodany 30,0g (w tym cukry 1,0g , poliole 27,0g), białko 220,0g, błonnik 40,0g, sól 1,5g

Wartości odżywcze w 250g (ilość potrzebna do przygotowania 1 ciasta, do podziału na około 8 standardowej wielkości kawałków albo 9 babeczek): wartość energetyczna 590,0kcal/2467,5kJ, tłuszcze 7,5g (w tym tłuszcze nasycone 3,7g), węglowodany 75,0g (w tym cukry 2,5g , poliole 67,5g), białko 550,0g, błonnik 100,0g, sól 3,7g

Przygotowanie:

Dodatkowe składniki na 1 ciasto (z zawartości opakowania przygotujesz 2 ciasta albo 18 muffinek): 3 jajka i 45g miękkiego masła.

1. Roztrzep w dużej misce jajka widelcem lub trzepaczką, dodaj 250g mieszanki Protomix, zamieszaj.

2. Dodaj miękkie, ale nie gorące masło oraz ewentualnie aromaty jeśli używasz, zamieszaj składniki

3. Przelej masę do formy, piecz w 180C przez 20 minut 'do suchego patyczka'

4. Pokrój ciast dopiero po całkowitym ostudzeniu, najlepiej na kratce.