Adam's Cake - gluten free, low carb soft yellow cake baking mix
  • Adam's Cake - gluten free, low carb soft yellow cake baking mix
  • Adam's Cake - gluten free, low carb soft yellow cake baking mix
  • Adam's Cake - gluten free, low carb soft yellow cake baking mix
  • Adam's Cake - gluten free, low carb soft yellow cake baking mix
  • Adam's Cake - gluten free, low carb soft yellow cake baking mix
  • Adam's Cake - gluten free, low carb soft yellow cake baking mix
Kod produktu: 4260645330498
Adam's Bread

Adam's Protein Cake - proteinowe ciasto Adama bez glutenu, mix do wypieku

Data ważności: 27.06.2024Dostępny w magazynie

Kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku bezglutenowego ciasta niskowęglowodanowego o wysokiej zawartości białka. Mieszanka bez soi i glutenu, na bazie organicznej mąki migdałowej i kokosowej, białka serwatkowego i białka jaj. Mieszanka jest wszechstronna, można z niej przygotować także naleśniki i gofry.

25,66 zł netto

25,66 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 10.26zł/100g

Główny smak: Smak biszkopt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak kakao – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Uwielbiasz domowe ciasta? My też! :)

NOWA FORMUŁA, TERAZ JESZCZE WIĘCEJ BIAŁKA!

Kompletna mieszanka do wypieku bezglutenowego ciasta niskowęglowodanowego o wysokiej zawartości białka (aż 46% mieszanki to białko!) i błonnika - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy dodać wodę a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera. Przygotowanie ciasta zajmie ci kilka minut, a czas pieczenia to nieco ponad pół godziny - po 3 kwadransach możesz cieszyć się smakiem aromatycznego, własnoręcznie przygotowanego zdrowego ciasta bez dodatku cukru i bez glutenu, za to o wysokiej zawartości białka.

Mieszanka Adam's Protein Cake umożliwia wypiek dużej formy bezglutenowego ciasta, 6 gofrów, 2 naleśników albo całej blachy mufinek. Jedna muffinka dostarczy aż 20g białka i jednocześnie mniej niż 2g węglowodanów!

Do przygotowania mieszanki zostały zastosowane składniki najwyższej jakości: czyste białko serwatkowe, mąka kokosowa, mąka migdałowa oraz błonnik kokosowy. Jak wszystkie produkty Adam's Bread także ta mieszanka do przygotowania ciasta jest wolna od soi.

o drugie jest trudniej dostępne i droższe, jednak ma lepszy smak i więcej substancji odżywczych.

Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.

Wartości Odżywcze

Porcja 35g

Wartości odżywcze w:
Porcja 35g
100g
Kalorie
147.35
421.00
kJ
617.75
1,765.00
Tłuszcze, w tym
4.45
12.70
tłuszcze nasycone
1.86
5.30
Węglowodany, w tym
1.72
4.90
cukry
1.37
3.90
Błonnik
9.03
25.80
Białko
16.17
46.20
Sól
0.04
0.10

Adam's Protein Cake Baking Mixture - mieszanka Adama do przygotowania bezglutenowego ciasta wysokobiałkowego bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą

Masa netto: 250g (masa gotowego wypieku około 550g)

Składniki: mąka kokosowa*, koncentrat białka serwatkowego (zawiera białka mleka), mąka migdałowa, pełne jaja w proszku, mąka lniana, błonnik owsiany, substancja spulchniająca dwuwęglan sodu, aromat, antyoksydanty: kwas askorbinowy (witamina C), aromat, substancja słodząca sukraloza.

* częściowo odtłuszczone

Alergeny: jaja, mleko, migdały; możliwa zawartość glutenu i soi

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 421,0kcal/1765,0kJ, tłuszcze 12,7g (w tym tłuszcze nasycone 5,3g), węglowodany 4,9g (w tym cukry 3,9g), błonnik 25,8g, białko 46,2g, sól 0,1g

Producent: wyprodukowano w Niemcy przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

Sposób przygotowania: 

CIASTO:

Zawartość opakowania zmieszaj z 420ml letniej wody, przelej masę do natłuszczonej formy i piecz około 20 minut w 160C z termoobiegiem

NALEŚNIKU LUB GOFRY

  • Wsyp porcję mieszanki (35g) do miski i dodaj 90ml wody aby przygotować naleśniki lub 80ml w przypadku ciasta na gofry.
  • Całość energicznie wymieszaj
  • Od razu nałóż ciasto na rozgrzaną patelnię pokrytą niewielką ilością tłuszczu albo przelej masę do natłuszczonej gofrownicy, i smaż do uzyskania złotego koloru z dwóch stron