Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Xucker Schoko Kuchen - mieszanka do ciasta czekoladowego bez cukru z ksylitolem
Xucker Schoko Kuchen to mieszanka do samodzielnego przygotowania ciasta czekoladowego. To mieszanka, dzięki której w domu możesz przygotować wilgotne w środku, ale z chrupiącą skorupką na zewnątrz brownie, w dodatku całkowicie bez cukru, niskowęglowodanowe i idealne dla każdego na diecie by nie zaburzyć dziennego bilansu żywieniowego. I choć wydaje się to niemożliwe, w końcu to ciasto czekoladowe, to w 100g gotowego wypieku stworzonego na bazie Xucker Schoko Kuchen znajdziesz jedynie 1,5g cukru! Dzięki temu puszystym ciastem od Xucker możesz delektować się nawet na diecie redukcyjnej czy cukrzycowej! Produkt całą słodkość zawdzięcza dodatkowi ksylitolu, substancji słodzącej o niskim indeksie glikemicznym, która jednocześnie wspiera twoją florę jelitową!
Xucker to słodka przyjemność bez cukru. W końcu dieta nie musi być nudna! Nawet stosując restrykcje żywieniowe, masz prawo czerpać z życia, ile się da! A czymże byłoby życie bez czekolady i ciasta? Christian Weiten, założyciel firmy Xucker, pomoże ci żyć szczęśliwie na diecie. Wykorzystaj mieszankę Xucker Schoko Kuchen i samodzielnie, w domowym zaciszu, stwórz ciasto czekoladowe, którego smak zachwyci twoich najbliższych!
Czekoladowa mieszanka Xucker Schoko Kuchen nie ma dodatku oleju palmowego. Dzięki temu produkt wspiera naturę i dba o twoje zdrowie. Jednocześnie do stworzenia smakołyku wykorzystano jedynie kakao z certyfikatem Rainforest Alliance. Możesz zajadać pyszne ciasto bez obaw, gdyż masz pewność, iż wykorzystane w produkcie składniki pochodzą wyłącznie ze sprawdzonych plantacji.
Do przygotowania czekoladowego ciasta od Xucker nie potrzeba wiele. Wystarczy, że masz w zanadrzu dwa jajka, trochę mleka i masła. Wymieszaj składniki z proszkiem Xucker Schoko Kuchen, przełóż do formy i umieść w piekarniku. Po ok. 45 minutach możesz rozkoszować się puszystym, czekoladowym wypiekiem i to bez wyrzutów sumienia!
Najważniejsze informacje o mieszance ciastowej Xucker Schoko Kuchen:
- bez dodatku cukru
- bardzo niska zawartość węglowodanów netto
- bez sztucznych słodzików, maltitolu, aspartamu
- słodzona tylko ksylitolem
- odpowiednia dla dietydiabetycznej, LCHF
- łatwa w przygotowaniu, wymaga dodania tylko 3 mokrych składników
- niski indeks glikemiczny
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Xucker -95% Zucker Schoko Kuchen Backmischung - mieszanka do przygotowania czekoladowego ciasta, bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą (ksylitol)
Masa netto: 350g
Składniki: substancja słodząca ksylitol 47,6%, orkiszowa mąka, kakao 14,1%, błonnik owsiany, proszek do pieczenia (difosforan, wodorowęglan sodu, skrobia), sól kuchenna.
Alergeny: zawiera pszenicę, owies, gluten; może zawierać soję, jaja i mleko oraz fragmenty orzechów, łupin lub nasion.
Z uwagi na zawartość substancji słodzącej spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Wartości odżywcze w 100g suchego proszku: wartość energetyczna 287,0kcal/1201,0kJ, tłuszcze 3,4g (w tym tłuszcze nasycone 1,9g), węglowodany 72,0g (w tym cukry 0,5g , poliole 48,0g), białko 6,8g, błonnik 9,2g, sól 0,8g
Producent: Wyprodukowano w Niemczech przez Xucker GmbH
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przygotowanie:
Przygotuj dodatkowo:
- 2 średnie jajka,
- 150g miękkiego ale zimnego masła,
- 150ml mleka,
- formę keksówkę o długości 25cm
Sposób użycia:
- Rozgrzej piekarnik do 180C (góra-dół)
- Zmiksuj w misce dokładnie na niskich obrotach masło, jajka i mleko, dodaj zawartość opakowania z mieszanką ciastową, na koniec miksuj 4 minuty na najwyższych obrotach aż masa będzie puszysta, gładka i lśniąca.
- Wlej masę do natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy, wygładź wierzch zwilżoną packą silikonową
- Piecz 45 minut do suchego patyczka na środkowej półce piekarnika