• Obecnie brak na stanie
Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
  • Max De Génie Organic Préparation pour Biscuits de Noël
Kod produktu: 3770012380342
Max de Génie

Max De Génie Biscuits de Noël - mieszanka na bezglutenowe pierniczki bez białego cukru, niskie IG

Data ważności: 01.07.2024Obecnie brak na stanie

Mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowych, bezglutenowych pierniczków bez dodatku cukru i bez słodzików. Nie zawiera ani białego cukru, ani polioli, ani żadnych sztucznych słodzików, jest słodzona nektarem z pąków palmy kokosowej - dzięki temu gotowe ciasteczka ma o 50% mniej cukru niż tradycyjne pierniczki i niski indeks glikemiczny.

19,90 zł netto

20,90 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 10.45zł/100g

Główny smak: Smak cynamon – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak herbatnik – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak piernik – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Max De Génie Biscuits de Noël Naturally Gluten Free And Added Sugar Free  to bezglutenowa i mieszanka do przygotowania domowych aromatycznych pierniczków o obniżonej zawartości cukru i niskim indeksie glikemicznym.

Otul swoją kuchnię cudownymi zapachami Świąt z mieszanką pierniczkową ze świątecznej limitowanej edycji na bezglutenowe korzenne ciasteczka! Zapewnią ci komfort i pyszny smak podczas zimowych dni. Świetne do zrobienia z rodziną, świąteczne ciasteczka są pyszne, mają niski IG i są naturalnie bezglutenowe.

Te świąteczne pierniczki są również odpowiednie dla osób z cukrzycą i można je przygotować w wersji bez masła lub nawet w wersji 100% wegańskiej. Wyprodukowana we Francji ze starannie wyselekcjonowanych składników mieszanka pierniczkowa zawiera naturalne i organiczne składniki, bez dodatków i konserwantów, nie zawiera rafinowanego cukru ani białej & zbożowej mąki.

Pierniczki bez glutenu?

To już nie problem - bazę mieszanki stanowi mąka łubinowa oraz częściowo odtłuszczona mąka migdałowa, dzięki czemu pierniczki mają cudowny migdałowy zapach, wysoką (jak na ciastka) zawartość białka (20%) i błonnika (prawie 10%)

Zdrowe pierniczki bez cukru i słodzików?

Mówisz i masz! Mieszanka na pierniki Max De Génie Biscuits de Noël ma naturalny, organiczny skład, wśród jej składników nie znajdziesz ani cukru, ani słodzików, jest słodzona tylko naturalnie słodkim nektarem z pąków palmy kokosowej, który charakteryzuje się znacznie niższym niż cukier indeksem glikemicznym, a sama słodycz jest czysta, bez słodzikowych posmaków.

Wegańskie pierniczki?

Proszę bardzo! Pierniczki z mieszanki Max De Génie Biscuits de Noël możesz przygotować w wersji tradycyjnej, z masłem i jajkami, lub w wersji wegańskiej - z olejem (np. rzepakowym lub słonecznikowym) i puree z rozgotowanego jabłka! Dzięki instrukcji na opakowaniu poradzisz sobie z łatwością z każdym wariantów.

Najważniejsze informacje o mieszance Max De Génie Biscuits de Noël:

  • niskowęglowodanowe
  • obniżona o 50% zawartość cukru
  • świetny, naturalny, prosty skład
  • łatwe przygotowanie
  • bez dodatku cukru białego / rafinowanego
  • bez glutenu
  • bez sztucznych słodzików
  • bez polioli
  • bez wypełniaczy
  • bez sztucznych aromatów
  • bez soi
  • łatwe i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać jajka i masło (lub wskazane roślinne zamienniki)

Wartości Odżywcze

Porcja 15g

Wartości odżywcze w:
Porcja 15g
100g
Kalorie
68.10
454.00
kJ
285.34
1,902.26
Tłuszcze, w tym
4.34
28.90
tłuszcze nasycone
0.39
2.60
Węglowodany, w tym
3.47
23.10
cukry
2.90
19.30
Błonnik
1.37
9.10
Białko
3.02
20.10
Sól
0.04
0.26

Max De Génie Organic Biscuits de Noël Naturally Gluten Free And Added Sugar Free - mieszanka do przygotowania bezglutenowych, niskowęglowodanowych pierniczków świątecznych bez dodatku cukru

Masa netto: 200g 

Składniki: częściowo odtłuszczona mąka (migdałowa (46%), z łubinu), nektar z pąków palmy kokosowej, przyprawy (cynamon, kolendra, gałka muszkatołowa, imbir), substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).

Alergeny: łubin; może zawierać gluten i orzechy ziemne

Wartości odżywcze w 100g gotowego ciasta po przygotowaniu w wersji z masłem i jajkiem: wartość energetyczna 454,0kcal/1899,0kJ, tłuszcze 28,9g (w tym tłuszcze nasycone 2,6g), węglowodany 23,1g (w tym cukry 19,3g), błonnik 9,1g, białko 20,1g, sól 0,2g

Producent:  Wyprodukowano we Francji dla Max De Génie, 17 rue Joachim Du Bellay, 78540, Vernouillet

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów. 

Przygotowanie:

  1. Przygotuj dodatkowo 1 jajko lub 50g rozgotowanego jabłka i 90g masła lub 80ml oleju o neutralnym zapachu.
  2. Rozgrzej piekarnik do 180C, umieść blachę w środkowej części piekarnika.
  3. Wsyp zawartość opakowania do miski, dodaj jajko lub jabłko i płynny, wystudzony tłuszcz, zamieszaj do odzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Uformuj dłońmi kulę i rozwałkuj ją między dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość ok 5mm.
  5. Wytnij foremką kształty, ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując ok 1,5cm odstępu.
  6. Piecz 10-12minut w 180C, 12 minut dla chrupiących pierniczków
  7. Wyjmij blachę z piekarnika i ostrożnie przełóż pierniczki na kratkę do ostygnięcia
  8. Dekoruj pierniczki po całkowitym ostygnięciu po ostygnięciu.

Wskazówka: im cieniej rozwałkowane ciasto i im dłuższy czas pieczenia, tym bardziej chrupiące będą pierniczki - ale uważaj, żeby nie spalić!