Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Sans Sucre Blondie - bezglutenowa mieszanka do ciasta bez cukru, ze stewią

Sans Sucre

a2073347368027

Nowy produkt

Mieszanka do wypieku słodkiego ciasta blondie bez cukru i bez glutenu - słodzone stewią ciasto ma intensywnie maślany smak i naturalną słodycz.

Więcej szczegółów

26,93 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 454g.; 5,93 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 5 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 5 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,60 pln.


Główne nuty smakowe:

Wilgotne, maślano-waniliowe ciasto zachwyca smakiem i naturalną słodyczą. To, że dbasz o siebie i chcesz jeść zdrowo nie oznacza, że musisz rezygnować ze słodkich deserów.

Kawałek słodkiego ciasta upieczonego z gotowej mieszanki Sans Sucre ma tylko 120kcal, nie zawiera ani grama cukru, a dodatkowo jest bezglutenowe i bezsojowe. W przeciwieństwie do większości bezglutenowych mieszanek do ciast, w których mąkę pszenną zastępuje się mąką sojową lub jej mieszanką z mąką kukurydzianą, mieszanki do bezglutenowych ciast Sans Sucre bazują na mące ryżowej.

Popularnemu w USA ciasto o nazwie blondie najbliżej do tego, co w Polsce nazywamy ciastem ucieranym - to intensywny w smaku, maślano-waniliowy placek grubości kilku centymetrów, przypominający wyglądem biszkopt,ale znacznie od niego wilgotniejszy.

Najważniejsze informacje o mieszance Blondie Sans Sucre:

  • nie zawiera glutenu
  • 100% bez cukru
  • z dodatkiem stewii
  • bez soi
  • bez GMO
  • bez kukurydzy
  • łatwe w przygotowaniu - potrzebujesz niecałej szklanki wody i 4 łyżek oleju kokosowego, przygotowanie wraz z pieczeniem nie zajmie więcej niż 45 minut.
Porcja 41 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 120.00  kcal 292.68  kcal
kJ 502.80  kJ 1,226.34  kJ
Tłuszcze, w tym 4.00  g 9.76  g
tłuszcze nasycone 1.00  g 2.44  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 23.00  g 56.10  g
cukry 0.00  g 0.00  g
poliole 11.00  g 26.83  g
skrobie
Białko 2.00  g 4.88  g
Błonnik
Erytrytol
Sód 125.00  mg 304.88  mg
(ekwiwalent soli) 312.50  mg 762.20  mg
Uwagi

Napisz opinię



Sans Sucre Sugar free, Gluten free Blondie Mix with Stevia - Miszanka do wypieku bezglutenowego ciasta o smaku maślano-waniliowym bez cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 454g (masa gotowego wypieku ok 650g)

Składniki: wzbogacona mąka ryżowa (mąka ryżowa, mononitrat tiaminy, niacyna, kwas foliowy, żelazo}, substancja słodząca sorbitol, matodekstryna, jaja kurze, białka jaja kurzego, sól, substancja spulchniająca fosforan monowapniowy i wodorowęglan sodu, naturalne aromaty, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, barwnik E150d, substancja słodząca glikozydy stewiolowe. Ze względu na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.

Alergeny: jaja.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze w 1 kawałku gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu (1/16 ciasta): wartość energetyczna 502kJ / 120kcal, tłuszcze 4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g), węglowodany 23g (w tym cukry 0g, poliole 11g), białko 2g, sól 312mg

Wartości odżywcze w 100g suchej masy: wartość energetyczna 1436kJ / 321kcal, tłuszcze 0,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g), węglowodany 23g (w tym cukry 0g, poliole 11g), białko 2g, sól 312mg

Producent:  Wyprodukowano w USA dla Bernard Food Industries, Inc., Evanston, Illinois 60204, Stany Zjednoczone

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Przygotowanie: 

  1. Potrzebne będą: 2/3 szklanki wody, 4 łyżki oleju roślinnego . 
  2. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni jeśli używasz szklanej lub metalowej blachy albo do 175 stopni jeśli używasz silikonowej formy.
  3. Natłuść blachę bezkalorycznym sprayem.
  4. Miksuj przez 3 minuty na średnich obrotach wodę z olejem i mieszanką blondie.
  5. Rozłóż masę równomiernie w formie.
  6. Piecz 35 do 40 minut lub do momentu gdy włożona wykałaczka wychodzi czysta. 
  7. Schłodzić przed krojeniem. Przechowywać pod przykryciem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: