Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Sans Sucre Blondie - bezglutenowa mieszanka do ciasta bez cukru, ze stewią

Sans Sucre

a2073347368027

Nowy produkt

Mieszanka do wypieku słodkiego ciasta blondie bez cukru i bez glutenu - słodzone stewią ciasto ma intensywnie maślany smak i naturalną słodycz.

Więcej szczegółów

32,38 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 454g.; 7,13 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 6 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 6 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,72 pln.


Główne nuty smakowe:

Wilgotne, maślano-waniliowe ciasto zachwyca smakiem i naturalną słodyczą. To, że dbasz o siebie i chcesz jeść zdrowo nie oznacza, że musisz rezygnować ze słodkich deserów.

Kawałek słodkiego ciasta upieczonego z gotowej mieszanki Sans Sucre ma tylko 120kcal, nie zawiera ani grama cukru, a dodatkowo jest bezglutenowe i bezsojowe. W przeciwieństwie do większości bezglutenowych mieszanek do ciast, w których mąkę pszenną zastępuje się mąką sojową lub jej mieszanką z mąką kukurydzianą, mieszanki do bezglutenowych ciast Sans Sucre bazują na mące ryżowej.

Popularnemu w USA ciasto o nazwie blondie najbliżej do tego, co w Polsce nazywamy ciastem ucieranym - to intensywny w smaku, maślano-waniliowy placek grubości kilku centymetrów, przypominający wyglądem biszkopt,ale znacznie od niego wilgotniejszy.

Najważniejsze informacje o mieszance Blondie Sans Sucre:

  • nie zawiera glutenu
  • 100% bez cukru
  • z dodatkiem stewii
  • bez soi
  • bez GMO
  • bez kukurydzy
  • łatwe w przygotowaniu - potrzebujesz niecałej szklanki wody i 4 łyżek oleju kokosowego, przygotowanie wraz z pieczeniem nie zajmie więcej niż 45 minut.
Porcja 41 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 120.00  kcal 292.68  kcal
kJ 502.80  kJ 1,226.34  kJ
Tłuszcze, w tym 4.00  g 9.76  g
tłuszcze nasycone 1.00  g 2.44  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 23.00  g 56.10  g
cukry 0.00  g 0.00  g
poliole 11.00  g 26.83  g
skrobie
Białko 2.00  g 4.88  g
Błonnik
Erytrytol
Sód 125.00  mg 304.88  mg
(ekwiwalent soli) 312.50  mg 762.20  mg
Uwagi
Napisz opinię
PAM spray oliwa extra virgin do smażenia 0kcal

PAM spray oliwa extra virgin do smażenia 0kcal

Sans Sucre Sugar free, Gluten free Blondie Mix with Stevia - Miszanka do wypieku bezglutenowego ciasta o smaku maślano-waniliowym bez cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 454g (masa gotowego wypieku ok 650g)

Składniki: wzbogacona mąka ryżowa (mąka ryżowa, mononitrat tiaminy, niacyna, kwas foliowy, żelazo}, substancja słodząca sorbitol, matodekstryna, jaja kurze, białka jaja kurzego, sól, substancja spulchniająca fosforan monowapniowy i wodorowęglan sodu, naturalne aromaty, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, barwnik E150d, substancja słodząca glikozydy stewiolowe. Ze względu na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.

Alergeny: jaja.

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze w 1 kawałku gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu (1/16 ciasta): wartość energetyczna 502kJ / 120kcal, tłuszcze 4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g), węglowodany 23g (w tym cukry 0g, poliole 11g), białko 2g, sól 312mg

Wartości odżywcze w 100g suchej masy: wartość energetyczna 1436kJ / 321kcal, tłuszcze 0,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g), węglowodany 23g (w tym cukry 0g, poliole 11g), białko 2g, sól 312mg

Producent:  Wyprodukowano w USA dla Bernard Food Industries, Inc., Evanston, Illinois 60204, Stany Zjednoczone

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Przygotowanie: 

  1. Potrzebne będą: 2/3 szklanki wody, 4 łyżki oleju roślinnego . 
  2. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni jeśli używasz szklanej lub metalowej blachy albo do 175 stopni jeśli używasz silikonowej formy.
  3. Natłuść blachę bezkalorycznym sprayem.
  4. Miksuj przez 3 minuty na średnich obrotach wodę z olejem i mieszanką blondie.
  5. Rozłóż masę równomiernie w formie.
  6. Piecz 35 do 40 minut lub do momentu gdy włożona wykałaczka wychodzi czysta. 
  7. Schłodzić przed krojeniem. Przechowywać pod przykryciem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: