• Obecnie brak na stanie
Pillsbury Sugar Free Devil's Food Cake Mix
  • Pillsbury Sugar Free Devil's Food Cake Mix
  • Pillsbury Sugar Free Devil's Food Cake Mix
  • Pillsbury Sugar Free Devil's Food Cake Mix
  • Pillsbury Sugar Free Devil's Food Cake Mix
  • Pillsbury Sugar Free Devil's Food Cake Mix
  • Pillsbury Sugar Free Devil's Food Cake Mix
  • Pillsbury Sugar Free Devil's Food Cake Mix
  • Pillsbury Sugar Free Devil's Food Cake Mix
  • Pillsbury Sugar Free Devil's Food Cake Mix
  • Pillsbury Sugar Free Devil's Food Cake Mix
  • Pillsbury Sugar Free Devil's Food Cake Mix
  • Pillsbury Sugar Free Devil's Food Cake Mix
Kod produktu: a2051500553053
Pillsbury

Pillsbury Devil's Food Cake - mieszanka do ciasta czekoladowego bez cukru

Obecnie brak na stanie

Mieszanka do wypieku słodkiego ciasta czekoladowego bez ani grama cukru - odpowiednie dla osób na diecie niskowęglowodanowej, ze szczególnym uwzględnieniem diety niskocukrowej. Mieszanka wystarcza do przygotowania ok 0,9kg wilgotnego, aromatycznego ciasta.

19,76 zł netto

20,75 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 454 g; 4.57zł/100g

Główny smak: Smak brownie – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Wilgotne, czekoladowe ciasto zachwyca intensywnym smakiem i wilgotną konsystencją - bliżej mu smakiem do czekoladowego ciasta babci, niż zdrowych ciast fasolowo-cukiniowych :) Amerykańscy fani bezcukrowych ciast Pillsbury tak bardzo lubią te mieszanki, że piszą do producenta listy prosząc, żeby przypadkiem nie kończył ich produkcji!

Z mieszanki możesz przygotować mufinki, placek typu brownie, albo okrągłe spody - jeśli przełożysz je kremem przygotowanym na bazie puddingu Jell-O, wyczarujesz przepyszny tort bez cukru!

 Czekoladowe ciasto Pillsbury bez cukru

Wartości Odżywcze

Porcja 38g

Wartości odżywcze w:
Porcja 38g
100g
Kalorie
110.00
289.47
kJ
460.90
1,212.89
Tłuszcze, w tym
1.50
3.95
tłuszcze nasycone
0.50
1.32
tłuszcze trans
0.00
0.00
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
28.00
73.68
cukry
0.00
0.00
poliole
15.00
39.47
skrobie
Białko
2.00
5.26
Błonnik
2.00
5.26
Erytrytol
Sód
260.00
684.21
(ekwiwalent soli)
650.00
1,710.53
Uwagi

Pillsbury Sugar Free Devil's Food Cake Mix - mieszanka do przygotowania ciasta czekoladowego bez cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 454g  (masa po przygotowaniu wg sugerowanego przepisu ok 0,9kg)

Składniki: wzbogacona mąka bielona (mąka pszenna, niacyna, żelazo, mononitrat tiaminy, ryboflawina, kwas foliowy), substancja słodząca: maltitol, alkalizowane kakao, zaczyn (proszek do pieczenia, fosforan wapnia, fosforan aluminium sodu), olej rzepakowy, estry glikolu propylenowego kwasów tłuszczowych, sól, monoglicerydy destylowane, guma ksantanowa, celuloza, aromaty, guma celulozowa, Laktylan-2-stearoilu sodu, substancja słodząca: acesulfam potasu, sukraloza, barwnik: E129, kwas cytrynowy, butylowany hydroksytoluen (antyoksydant). E129 może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci. Ze względu na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.

Alergeny: pszenica. Może zawierać śladowe ilości mleka i soi.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1540kJ/365kcal, tłuszcze 7,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5g), węglowodany 33,5g (w tym cukry 13,5g, maltitol 11,8g), białko 37,5g, błonnik 6,9g, ekwiwalent soli 1370mg.

Wartości odżywcze w 1 porcji (38g, 12 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 616kJ/146kcal, tłuszcze 3,0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8g), węglowodany 13,4g (w tym cukry 5,3g, maltitol 4,7g), białko 15,0g, błonnik 2,8g, ekwiwalent soli 550mg.

Producent:  Wyprodukowano w Stanach Zjednoczonych dla The J.M. Smucker Company, Orrville, OH 44667 USA

Dystrybutor: Walden Farms K.Warda-Poniecka, www.Guiltfree.pl

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów.

Najlepiej spożyć przed: data na wierzchu opakowania

Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzej do 160C. Dodaj mix , wodę, olej i jajka do dużej miski. Połącz składniki używając do tego miksera. Na początku używaj blendera na najniższych obrotach (do uzyskania gładkiej masy). Przełącz na większe obroty i mieszaj 2 minuty. Napełnij formę do połowy jej głębokości.

Masa wystarczy na 24 muffinki.

Piecz 19-23 minuty lub do "suchego patyczka". Wyjmij  z piekarnika i odczekaj 10-15 minut do ostudzenia.