Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Adam's Cake Cytryna & Chia - bezglutenowe proteinowe ciasto Adama, mix do wypieku

Adam's Bread

a34260143461328

Nowy produkt

Kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku bezglutenowego ciasta niskowęglowodanowego o wysokiej zawartości białka. Mieszanka bez soi i glutenu, na bazie białka serwatkowego oraz odtłuszczonej mąki migdałowej i kokosowej.

Więcej szczegółów

17,86 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 200g.; 8,93 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 3 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 3 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,36 pln.


Główne nuty smakowe:

Uwielbiasz domowe ciasta? My też! :)

Kompletna mieszanka do wypieku bezglutenowego ciasta niskowęglowodanowego z cytryną i nasionami chia - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera. Przygotowanie ciasta zajmie ci kilka minut, a czas pieczenia to nieco ponad pół godziny - po 3kwadransach możesz cieszyć się smakiem aromatycznego, własnoręcznie przygotowanego zdrowego ciasta bez dodatku cukru i bez glutenu, o wysokiej zawartości białka.

Mieszanka Adam's Bread umożliwia wypiek dużej formy bezglutenowego ciasta, albo partii apetycznych mufinek. Jedna muffinka dostarczy aż 17g białka i jednocześnie mniej niż 2g węglowodanów!

Do przygotowania mieszanki zostały zastosowane składniki najwyższej jakości: czyste białko serwatkowe, organiczna mąka kokosowa, mąka migdałowa oraz cenne nasiona chia i naturalny olejek cytrynowy. Jak wszystkie produkty Adam's Bread także ta mieszanka do przygotowania ciasta jest wolna od soi.

o drugie jest trudniej dostępne i droższe, jednak ma lepszy smak i więcej substancji odżywczych.

Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.

Porcja 50 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 89.00  kcal 178.00  kcal
kJ 374.00  kJ 748.00  kJ
Tłuszcze, w tym 1.20  g 2.40  g
tłuszcze nasycone 0.45  g 0.90  g
Węglowodany, w tym 1.60  g 3.20  g
cukry 0.90  g 1.80  g
Białko 15.20  g 30.40  g
Sól 0.32  g 0.63  g

Napisz opinię

Adam's Cake Cytryna & Chia - bezglutenowe proteinowe ciasto Adama, mix do wypieku

Adam's Cake Cytryna & Chia - bezglutenowe proteinowe ciasto Adama, mix do wypieku

Kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku bezglutenowego ciasta niskowęglowodanowego o wysokiej zawartości białka. Mieszanka bez soi i glutenu, na bazie białka serwatkowego oraz odtłuszczonej mąki migdałowej i kokosowej.



Adam's Cake Lemon - Chia - mieszanka do wypieku bezglutenowego ciasta wysokobiałkowego, na bazie mąki kokosowej i migdałowej, z dodatkiem nasion chia i skórki cytrynowej

Masa netto: 200g (masa gotowego wypieku około 400g)

Składniki: białko serwatkowe (z mleka), częściowo odtłuszczona mąka migdałowa, częściowo odtłuszczona organiczna mąka kokosowa, białko jaja w proszku, nasiona chia, substancja spulchniająca dwuwęglan sodu, błonnik cytrusowy, przeciwutleniacz kwas askrobinowy (witamina C), skórka cytryny, aromaty, naturalny aromat cytrynowy, substancja słodząca sukraloza.

Alergeny: jaja, mleko, migdały. Może zawierać gluten i soję

Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku: wartość energetyczna 178kcal/748kJ, tłuszcze 2,4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9g), węglowodany 3,2g (w tym cukry 1,8g), białko 30,4g, błonnik 12,2g, sól 0,63g.

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowe ciasto przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryte lnianą ściereczką.

Sposób przygotowania: 

  • Wsypać zawartość opakowania do miski
  • Dodać 300 ml przegotowanej wody
  • Wymieszać składniki na jednolitą masę
  • Przelać ciasto do formy lub foremek na mufinki
  • Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni C z termoobiegiem i piec przez około 35 minut.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: