Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Adam's Cake Basic - kakaowe proteinowe ciasto Adama bez glutenu, mix do wypieku

Adam's Bread

a34260143461311

Nowy produkt

Kompletna (wymaga dodania tylko wody) mieszanka do wypieku bezglutenowego, kakaowego ciasta niskowęglowodanowego o wysokiej zawartości białka. Mieszanka bez soi i glutenu, na bazie organicznej odtłuszczonej mąki migdałowej i kokosowej, białka serwatkowego i białka jaj.

Więcej szczegółów

11,63 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 125g.; 9,30 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 2 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 2 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,24 pln.


Główne nuty smakowe:

Uwielbiasz domowe ciasta? My też! :)

Kompletna mieszanka do wypieku bezglutenowego ciasta niskowęglowodanowego o wysokiej zawartości białka (20%) i błonnika - nie wymaga dodawania oleju, jajek ani żadnych innych składników, wystarczy szklanka wody a do rozrobienia ciasta nie potrzeba nawet miksera. Przygotowanie ciasta zajmie ci kilka minut, a czas pieczenia to nieco ponad pół godziny - po 3 kwadransach możesz cieszyć się smakiem aromatycznego, własnoręcznie przygotowanego zdrowego ciasta bez dodatku cukru i bez glutenu, za to o wysokiej zawartości białka.

Mieszanka Adam's Cake umożliwia wypiek dużej formy bezglutenowego ciasta, albo partii apetycznych mufinek. Jedna muffinka dostarczy aż 20g białka i jednocześnie mniej niż 2g węglowodanów!

Do przygotowania mieszanki zostały zastosowane składniki najwyższej jakości: czyste białko serwatkowe, organiczna mąka kokosowa, mąka migdałowa oraz błonnik kokosowy. Jak wszystkie produkty Adam's Bread także ta mieszanka do przygotowania ciasta jest wolna od soi.

o drugie jest trudniej dostępne i droższe, jednak ma lepszy smak i więcej substancji odżywczych.

Mieszanka Adam's Brot Il Mare zawiera niezwykle mało węglowodanów - zaledwie 1,3g na 100g, co oznacza, że w całym bochenku gotowego chleba znajduje się około 6g węglowodanów! Kromka upieczonego chleba dostarcza ponad 10g białka i mniej niż 60kcal.

Porcja 35 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 43.05  kcal 123.00  kcal
kJ 180.38  kJ 515.37  kJ
Tłuszcze, w tym 0.42  g 1.20  g
tłuszcze nasycone 0.25  g 0.70  g
Węglowodany, w tym 0.56  g 1.60  g
cukry 0.46  g 1.30  g
Białko 7.21  g 20.60  g
Sól 0.14  g 0.40  g

Napisz opinię



Adam's Cake Basic, Coca Cake, gluten free protein cake mixture - mieszanka Adama do przygotowania bezglutenowego kakaowego ciasta wysokobiałkowego bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą

Masa netto: 125g (masa gotowego wypieku około 375g)

Składniki: organiczna mąka kokosowa*, białka mleka, białka jaj w proszku, mąka migdałowa*, błonnik kakaowy, substancja spulchniająca dwuwęglan sodu, kakao w proszku*, antyoksydanty: kwas askorbinowy (witamina C), aromat, substancja słodząca sukraloza.

* częściowo odtłuszczone

Alergeny: jaja, mleko, migdały; możliwa zawartość glutenu i soi

Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku przygotowanego wg instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 123kcal /514kJ, tłuszcze 1,2g (w tym tłuszcze nasycone 0,7g), węglowodany 1,6g (w tym cukry 1,3g), białko 20,6g, błonnik 7,5g, sól 0,4g

Producent: wyprodukowano w Niemcy przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.

Sposób przygotowania: 

  • Zawartość opakowania wsyp do miski i dodaj 250ml wody (jeśli to konieczne, dodaj łyżkę stołową oleju)
  • Całość energicznie wymieszaj i przełóż do blachy do pieczenia
  • Rozgrzej piekarnik do 170C (z termoobiegiem)
  • Spód do ciasta włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz około 25 minut
  • Opcjonalnie możesz dodać do masy dodatkowe kakao i/lub ulubiony słodzik

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: