Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Sukrin - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku

Sukrin

25

Nowy produkt

Mieszanka do wypieku ciasta niskowęglowodanowego zawiera zamiast mąki pszennej mąkę migdałową oraz Fiberfine, a cukier zastąpiliśmy Sukrin. Dzięki temu upieczone z niej ciasto ma pyszny smak i doskonałą, wilgotną konsystencję, ale zawiera minimalne ilości kalorii, tłuszczu i węglowodanów. 80% mniej węglowodanów, niskie IG, bez glutenu, mniej kalorii & tłuszczu

Więcej szczegółów

34,58 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Waga netto 360g.; 9,61 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 6 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 6 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,72 pln.


Główne nuty smakowe:

Mieszanka do wypieku doskonałego ciasta – teraz pysznym ciastem możesz cieszyć się także na diecie!

Najważniejsze cechy mieszanki do ciasta bezglutenowego Sukrin:

  • niskowęglowodanowa (80% mniej węglowodanów)
  • niskotłuszczowa
  • bogata w białko
  • bez glutenu
  • bez dodatku cukru
  • nie podnosi poziomu cukru we krwi
  • zawiera mąkę migdałową zamiast pszennej
  • prosta w przygotowaniu

Korzystając z mieszanki Sukrin możesz łatwo i szybko upiec dowolne ciasto – masz pewność, że będzie pyszne i wilgotne a wszystko czego potrzebujesz to 4 jajka, 10 łyżek oleju i woda i wybrane przez ciebie dodatki – owoce, orzechy czy kawałki czekolady. Specjalna kombinacja składników mieszanki sprawia, że gotowe ciasto ma delikatnie chrupiący wierzch. Mieszanka Sukrin stanowi bazę dla innych ciast, jak np. szarlotki, ciasta marchewkowego i wiele innych.

Mieszanka znakomicie nadaje się do wypieku dużego ciasta, keksu a nawet mufinków.

Mieszanka do wypieku ciasta niskowęglowodanowego zawiera zamiast mąki pszennej mąkę migdałową oraz Fiberfine, a cukier zastąpiliśmy Sukrin. Dzięki temu upieczone z niej ciasto ma pyszny smak i doskonałą, wilgotną konsystencję, ale zawiera minimalne ilości kalorii, tłuszczu i węglowodanów.

Przygotowanie bezglutenowego ciasta bez cukru Sukrin:

• Rozgrzać piekarnik do 175°C.
• W misce wymieszać 4 duże jajka, 200 ml wody i 100 ml oleju(lub 50ml oliwy, maślanki albo twarożku dla uzyskania jeszcze zdrowszego i równie pysznego ciasta!) 
• Dodaj zawartość opakowania i wymieszaj trzepaczką, aż ciasto jest gładkie.
• Opcjonalnie: dodaj składniki według swojego uznania – świeże lub suszone owoce, orzechy, kawałki czekolady itd.
• Wlać do ᴓ20cm tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub blaszki na mufiny (12 otworów).
• Piec w środku piekarnika około 30 minut w przypadku dużego ciasta, 20 min dla babeczek.

Porcja 60 g W 100 g
Wartość energetyczna 0.00
kcal 157.20  kcal 262.00  kcal
kJ 658.67  kJ 1,097.78  kJ
Tłuszcze, w tym 10.08  g 16.80  g
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 6.12  g 10.20  g
cukry 0.18  g 0.30  g
poliole
skrobie
Białko 8.16  g 13.60  g
Błonnik 4.86  g 8.10  g
Erytrytol 5.94  g 9.90  g
Sód 240.00  mg 400.00  mg
(ekwiwalent soli) 600.00  mg 1,000.00  mg
Uwagi

Napisz opinię

Sukrin - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku

Sukrin - Ciasto niskowęglowodanowe bez glutenu - mieszanka do wypieku

Mieszanka do wypieku ciasta niskowęglowodanowego zawiera zamiast mąki pszennej mąkę migdałową oraz Fiberfine, a cukier zastąpiliśmy Sukrin. Dzięki temu upieczone z niej ciasto ma pyszny smak i doskonałą, wilgotną konsystencję, ale zawiera minimalne ilości kalorii, tłuszczu i węglowodanów. 80% mniej węglowodanów, niskie IG, bez glutenu, mniej kalorii & tłuszczu



Sukrin Kakemix Mieszanka do wypieku ciasta niskowęglowodanowa, bez glutenu i cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 360g (waga gotowego wypieku 800g)

SkładnikiMąka migdałowa (częściowo odtłuszczona), FiberFin (skrobia z kukurydzy), skrobia ziemniaczana, substancje słodzące: Sukrin (erytrytol) i sukraloza, białko z grochu, błonnik pokarmowy (cykoria, psyllium), substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, difosforan disodowy), sól, emulgatory (mono-i diglicerydy kwasy tłuszczowe), aromat, regulator kwasowości kwas cytrynowy.

Alergeny: migdały

Produkt odpowiedni dla wegetarian. Produkt bezglutenowy. Produkt odpowiedni dla diabetyków.

Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu: 262 kcal, 16,8 g tłuszcze, 20,1g  węglowodany (w tym Sukrin {erytrytol} 9,9g, cukier 0,3g, węglowodany netto 10,2g), 8,1g błonnik, 13,6g białka, 1g soli.

Producent:  Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowe ciasto zachowuje świeżość przez kilka dni, należy przechowywać go jak tradycyjne ciasto tj. nie dopuszczać do przesuszenia ani zawilgocenia - najlepiej trzymać w papierowej torbie w lodówce.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: