Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Sukrin Chocolate Cake - czekoladowe ciasto bez cukru, mieszanka do wypieku

Sukrin

7090017542450

Nowy produkt

Mieszanka do wypieku czekoladowego ciasta niskowęglowodanowego na bazie mąki sezamowej i skrobi opornej Fiberfin, zamiast cukru słodzona norweskim erytrolem Sukrin. Dzięki temu upieczone z niej ciasto ma pyszny czekoladowy smak i doskonałą, wilgotną konsystencję, ale zawiera minimalne ilości kalorii, tłuszczu i węglowodanów.

Więcej szczegółów

35,96 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 412g.; 8,73 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 7 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 7 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,84 pln.


Główne nuty smakowe:

Mieszanka do wypieku doskonałego ciasta bez cukru – teraz pysznym ciastem możesz cieszyć się także na diecie!

Najważniejsze cechy mieszanki do ciasta czekoladowego bez cukru Sukrin;

  • niskokaloryczne (40% mniej kalorii!)
  • niskowęglowodanowa (75% mniej węglowodanów)
  • bogata w błonnik (8% - czyli więcej, niż w pieczywie pełnoziarnistym)
  • niskotłuszczowa
  • bogata w białko (2 razy więcej niż w zwykłym cieście czekoladowym)
  • 0g cukru
  • nie podnosi poziomu cukru we krwi
  • na bazie mąki sezamowej i skrobi opornej Fiberfin
  • prosta w przygotowaniu

Korzystając z mieszanki Sukrin możesz łatwo i szybko upiec dowolne ciasto – masz pewność, że będzie pyszne i wilgotne a wszystko czego potrzebujesz to 4 jajka, 10 łyżek oleju i woda i wybrane przez ciebie dodatki – owoce, orzechy czy kawałki czekolady. Specjalna kombinacja składników mieszanki sprawia, że gotowe ciasto ma delikatnie chrupiący wierzch. 

Mieszanka znakomicie nadaje się do wypieku dużego ciasta, keksu a nawet mufinków.

Mieszanka do wypieku ciasta niskowęglowodanowego zawiera zamiast mąki pszennej mąkę sezamową oraz Fiberfin, a cukier zastąpiliśmy Sukrin. Dzięki temu upieczone z niej ciasto ma pyszny smak i doskonałą, wilgotną konsystencję, ale zawiera minimalne ilości kalorii, tłuszczu i węglowodanów.

Porcja 78 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 185.64  kcal 238.00  kcal
kJ 776.72  kJ 995.79  kJ
Tłuszcze, w tym 11.70  g 15.00  g
tłuszcze nasycone 1.56  g 2.00  g
Węglowodany, w tym 17.94  g 23.00  g
cukry 0.00  g 0.00  g
erytrol 7.33  g 9.40  g
Błonnik 4.45  g 5.70  g
Białko 7.80  g 10.00  g
Sól 1.01  g 1.30  g

Napisz opinię

Sukrin Chocolate Cake - czekoladowe ciasto bez cukru, mieszanka do wypieku

Sukrin Chocolate Cake - czekoladowe ciasto bez cukru, mieszanka do wypieku

Mieszanka do wypieku czekoladowego ciasta niskowęglowodanowego na bazie mąki sezamowej i skrobi opornej Fiberfin, zamiast cukru słodzona norweskim erytrolem Sukrin. Dzięki temu upieczone z niej ciasto ma pyszny czekoladowy smak i doskonałą, wilgotną konsystencję, ale zawiera minimalne ilości kalorii, tłuszczu i węglowodanów.



Sukrin Sjokoladekakemix - Mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego niskowęglowodanowego bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 412g (łączna masa gotowego wypieku 950g)

Składniki: Mąka pszenna, Sukrin® (substancja słodząca erytrytol), mąka sezamowa (odtłuszczona częściowo), 7% kakao, modyfikowana skrobia ziemniaczana, FiberFin (skrobia oporna z kukurydzy, cykorii i grochu), substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, difosforan disodowy), gluten pszenny, sól, emulgator E471, aromat, regulator kwasowości E330, stabilizator E415, substancja słodząca sukraloza.

Alergeny: sezam, gluten.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 238,0kcal/995,7kJ, tłuszcze 15,0g (w tym tłuszcze nasycone 2,0g), węglowodany 23,0g (w tym cukry 0,0g , erytrol 9,4g), błonnik 5,7g, białko 10,0g, sól 1,3g

Wartości odżywcze w 78g: wartość energetyczna 185,6kcal/776,7kJ, tłuszcze 11,7g (w tym tłuszcze nasycone 1,5g), węglowodany 17,9g (w tym cukry 0,0g , erytrol 7,3g), błonnik 4,4g, białko 7,8g, sól 1,0g

Producent:  wyprodukowano w Norwegii dla Funkcjonell Mat AS

Importer: Guiltfree K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowe ciasto zachowuje świeżość przez kilka dni, należy przechowywać go jak tradycyjne ciasto tj. nie dopuszczać do przesuszenia ani zawilgocenia - najlepiej trzymać w papierowej torbie w lodówce.

Przygotowanie

Dodatkowo przygotuj: 3 duże jajka, 300ml wody i 100ml oleju lub masła (lub mieszanka 50ml oliwy & 50g maślanki albo twarożku) 

1. Rozgrzać piekarnik do 175°C.

2. Zmieszać w dużej misce mokre składniki, dodać zawartość opakowania i wymieszać trzepaczką, aż ciasto jest gładkie.

3. Opcjonalnie: dodaj składniki według swojego uznania – świeże lub suszone owoce, orzechy, kawałki czekolady itd.

4. Wlej do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia lub blaszki na mufiny (12 sztuk).

5. Piecz w środku piekarnika około 25-30 minut w przypadku dużego ciasta, 20 min dla babeczek. Wystudź przed krojeniem

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: