Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Sukrin Czekoladowe ciasto bez cukru - mieszanka do wypieku

Sukrin

279

Nowy produkt

Mieszanka do wypieku czekoladowego ciasta niskowęglowodanowego zawiera zamiast mąki pszennej mąkę migdałową oraz Fiberfin, a zamiast cukru Sukrin. Dzięki temu upieczone z niej ciasto ma pyszny czekoladowy smak i doskonałą, wilgotną konsystencję, ale zawiera minimalne ilości kalorii, tłuszczu i węglowodanów.

Więcej szczegółów

35,55 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Waga netto 410g.; 8,67 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 7 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 7 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,84 pln.


Główne nuty smakowe:

Mieszanka do wypieku doskonałego ciasta bez cukru – teraz pysznym ciastem możesz cieszyć się także na diecie!

Najważniejsze cechy mieszanki do ciasta czekoladowego bez cukru Sukrin;

  • niskokaloryczna (40% mniej kalorii!)
  • niskowęglowodanowa (75% mniej węglowodanów)
  • bogata w błonnik (8% - czyli więcej, niż w pieczywie pełnoziarnistym)
  • niskotłuszczowa
  • bogata w białko (2 razy więcej niż w zwykłym cieście czekoladowym)
  • 0g cukru
  • nie podnosi poziomu cukru we krwi
  • zawiera mąkę migdałową zamiast pszennej
  • prosta w przygotowaniu

Korzystając z mieszanki Sukrin możesz łatwo i szybko upiec dowolne ciasto – masz pewność, że będzie pyszne i wilgotne a wszystko czego potrzebujesz to 4 jajka, 10 łyżek oleju i woda i wybrane przez ciebie dodatki – owoce, orzechy czy kawałki czekolady. Specjalna kombinacja składników mieszanki sprawia, że gotowe ciasto ma delikatnie chrupiący wierzch. 

Mieszanka znakomicie nadaje się do wypieku dużego ciasta, keksu a nawet mufinków.

Mieszanka do wypieku ciasta niskowęglowodanowego zawiera zamiast mąki pszennej mąkę migdałową oraz Fiberfin, a cukier zastąpiliśmy Sukrin. Dzięki temu upieczone z niej ciasto ma pyszny smak i doskonałą, wilgotną konsystencję, ale zawiera minimalne ilości kalorii, tłuszczu i węglowodanów.

Przygotowanie czekoladowego ciasta bez cukru Sukrin:

• Rozgrzać piekarnik do 175°C.
• W misce wymieszać 3 duże jajka, 300 ml wody i 100 ml oleju (lub 50ml oliwy, maślanki albo twarożku dla uzyskania jeszcze zdrowszego i równie pysznego ciasta!) 
• Dodaj zawartość opakowania i wymieszaj trzepaczką, aż ciasto jest gładkie.
• Opcjonalnie: dodaj składniki według swojego uznania – świeże lub suszone owoce, orzechy, kawałki czekolady itd.
• Wlać do ᴓ20cm tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub blaszki na mufiny (12 otworów).
• Piec w środku piekarnika około 25-30 minut w przypadku dużego ciasta, 20 min dla babeczek.

Porcja 60 g W 100 g
Wartość energetyczna 0.00
kcal 135.00  kcal 225.00  kcal
kJ 565.65  kJ 942.75  kJ
Tłuszcze, w tym 8.94  g 14.90  g
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 6.12  g 10.20  g
cukry 0.00  g 0.00  g
poliole
skrobie
Białko 5.40  g 9.00  g
Błonnik 6.00  g 10.00  g
Erytrytol 5.94  g 9.90  g
Sód 240.00  mg 400.00  mg
(ekwiwalent soli) 600.00  mg 1,000.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Sukrin Sjokoladekakemix - Mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego niskowęglowodanowa, bez glutenu i cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 410g (waga gotowego wypieku 850g)

SkładnikiMąka pszenna, Sukrin ® (erytrytol), mąka migdałowa (odtłuszczona częściowo), 7,3% kakao, modyfikowana skrobia ziemniaczana, FiberFin (skrobia z kukurydzy), błonnik z cykorii i ziemniaków, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, difosforan disodowy), gluten pszenny, sól, emulgator E471, aromat, regulator kwasowości E330, stabilizator E415, sukraloza.

Alergeny: migdały, gluten.

Produkt odpowiedni dla wegetarian. Produkt odpowiedni dla diabetyków.

Wartości odżywcze na 100g gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu: 225 kcal, 14,9 g tłuszcze, 22,1g  węglowodany (w tym Sukrin {erytrytol} 9,9g, cukier 0g, węglowodany netto 10,2g), 10g błonnik, 9g białka, 1g soli.

Producent:  Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowe ciasto zachowuje świeżość przez kilka dni, należy przechowywać go jak tradycyjne ciasto tj. nie dopuszczać do przesuszenia ani zawilgocenia - najlepiej trzymać w papierowej torbie w lodówce.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: