PhD Diet Cookie Biała Czekolada & Jagody ciastko 22g białka
Ciastka PhD Diet Cookie to pyszna przekąska białkowa, po którą możesz sięgać w ciągu dnia - kruche ciastko naszpikowane kawałkami słodkiej białej czekolady i kawałkami soczystych jagód dostarcza aż 22g najwyższej jakości białka w mniej niż 200kcal, a przy tym zawiera tylko 3,5g cukru. To odpowiedni sposób na urozmaicenie diety redukcyjnej, ukierunkowanej na szybą utratę zbędnych kilogramów.
Skład ciastek PhD Diet Cookie został uzupełniony o cenne składniki, m.in. chrom, który wspomaga utrzymanie poziomu glukozy we krwi na odpowiednim poziomie i zapobiega napadom głodu (szczególnie na słodycze).
Zawarta w ciastkach PhD Diet Whey L-karnityna to naturalna substancja pochodzenia aminokwasowego, niezbędna do prawidłowego funcjonowania mięśnia sercowego i mięśni szkieletowych, a także innych tkanek i organów. L-karnityna reguluje przemianę kwasów tłuszczowych, ułatwiając ich spalanie. L-karnityna może być syntetyzowana w wątrobie i nerkach z lizyny i metioniny, w obecności witaminy C, B6, PP oraz żelaza. Podawanie L-karnityny przynosi określone korzyści przy zwiększonym wysiłku fizycznym, szczególnie przy treningu aerobowym - zwiększa wytrzymałość i odporność na przeciążenia i zmęczenie. Badania wykazały, że bez karnityny organizm nie mógłby korzystać z tłuszczu jako źródła energii, to dlatego ma tak istotne znaczenie w diecie odchudzającej. L-karnityna tworzy kompleksy z kwasami tłuszczowymi, które wprowadza do mitochondriów. Utrzymując wysoki poziom L-karnityny w organizmie zwiększa się udział tłuszczów w procesach energetycznych, oszczędzając jednocześnie cenny glikogen i aminokwasy. Wzmaga się zdolność mięśni do dłuższej i efektywnej pracy, zwiększa wydolność organizmu i odporność na zmęczenie. Zwiększenie spalania tłuszczu, oszczędzenie spalania budulców mięśniowych oraz zwiększenie wytrzymałości mięśnie wspiera zarówno odchudzanie, jak i rozbudowę tkanki mięśniowej.
CLA (ang. Conjugated Linoleic Acid - sprzężony kwas linolowy) to grupa izomerów kwasu linolowego zawierających dwa sprzężone wiązania podwójne występujących naturalnie głównie w mięsie i produktach mlecznych. Należący do niezbędnych wielonienasyconych kwsów tłuszczowych Omega 6 kwas linolowy podlega przekształceniu przez florę bakteryjną przeżuwczy w CLA - CLA silnie redukuje tkankę tłuszczową. Wyniki badań opublikowanych w American Journal of Clinical Nutrition (June 2004 vol. 79 no. 6 1131S) wykazały, że roczna suplementacja CLA bez zmiany nawykówżywieniowych i stopnia aktywności fizycznej skutkowała u badanej grupy 9% spadkiem masy tłuszczowej i wzrostem o 1,8% beztłuszczowej masy ciała (lean body mass). Występujący obficie w oleju z krokosza barwierskiego (błędnie nazywanym przez niektórych olejem szafranowm - ang. safflower to nie szafran, tylko krokosz barwierski Carthamus tinctorius L.) CLA hamuje syntezę hormonów tkankowych odpowiedzialnych za rozwój komórek tłuszczowych - spożywanie dużej ilości CLA zapobiega rozwojowi nowych komórek tłuszczowych a wskutek braku stymulacji hormonalnej prowadzi do unicestwienia istniejących komórek tłuszczowych.
Zawartość substancji aktywnych w ciastku PhD Diet Cookie:
- 500mg CLA
- 500mg siemienia lnianego
- 250mg L-karnityny
- 10mg ekstraktu zielonej herbaty
- 125mg chromu (312% zalecanego dziennego spożycia)
Wartości Odżywcze
PhD Diet Cookie Blueberry & White Chocolate - Wysokobiałkowe ciastko o z białą czekoladą i kawałkami jagód, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 50g
Składniki: Białka mleka, hydrolizat żelatyny, prażone płatki owsiane (13%) {owiec, cukier, olej roślinny), regulator wilgotności gliceryna, białko sojowe, maltodekstryna, olej roślinny, kawałki jagód (3,2%) {masa owocowa [skoncentrowane puree z jabłek, sok z jeżyn, puree z jagód], syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator wilgotności glicerol, błonnik pszenny, regulator kwasowości kwas cytrynowy i kwas jabłkowy, tłuszcz roślinny, koncentrat czarnej marchwi i jagód], pektyny, naturalne aromaty}, krople białej czekolady (3,26%) {cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, emulgator lecytyna sojowa, aromat}, mąka owsiana, CLA sprzężony kwas linolowy, substancja spulchniająca (węglan sodu oraz winian potasu (cream of tartar)}, siemię lniane, błonnik roślinny (guma akacjowa), aromat, L-karnityna, ekstrakt zielonej herbaty, substancja słodząca sukraloza, chlorek chromu.
Alergeny: mleko, soja, owies; w zakładzie są przetwarzane pszenica i orzechy, w tym orzechy ziemne.
Wartości odżywcze na 1 ciastko: wartość energetyczna 830kJ / 199kcal, tłuszcze 4,4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,55g), węglowodany 17,5g (w tym cukry 3,82g), bialko 22g, błonnik 1,35g, sól 340mg, chrom 125mg
Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 1660kJ / 398kcal, tłuszcze 8,8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1g), węglowodany 35g (w tym cukry 7,64g), bialko 44g, błonnik 2,7g, sól 680mg, chrom 250mg
Producent: wyprodukowano w Wielkiej Brytanii dla PhD Nutrition Ltd.
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Zalecane dawkowanie: 1-2 ciastka dziennie
Informacje dodatkowe: Nie spożywać w przypadku uczulenia lub nietolerancji na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży i matki karmiące. Nie przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.