Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Torras Chocolate Negro Fondant - fondant cukierniczy ciemnej czekolady 52% kakao bez cukru
Torras Chocolate Negro Fondant to fondant cukierniczy wegańskiej ciemnej czekolady 52% przeznaczony dla profesjonalnych cukierników, o poniższej specyfikacji:
- zawartość masy kakaowej 52%
- zawartość masy tłuszczowej (tłuszcz kakaowy) 29%
- stopień upłynnienia 3/5
- temperatura temperowania 30°C-32°C
- temperatura fuzji 38-41°C
- twardnienie 26-27°C
- optymalne zastosowania: zdobienia, wypełnienia forem pralinowych, nadzienia, polewy
Wskazówka: w celu roztopienia czekolady w kuchence mikrofalowe ustaw urządzenie na moc max 500W i podgrzewaj etapami trwającymi maksymalnie 90 sekund, mieszając masę czekoladową po każdym podgrzaniu do momentu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Sugerowana liczba podgrzań: 2-3 razy. Pamiętaj, że czekolada bezcukrowa na bazie maltitolu ma niższa temperaturę spalenia niż czekolada z cukrem lub czysta miazga kakaowa!
Najważniejsze informacje o Torras Chocolate Negro Fondant :
- bez dodatku cukru
- słodzone tylko maltitolem
- odpowiednie dla diety niskowęglowodanowej
- wegańskie - bez mleka, bez laktozy
- bez oleju palmowego, na bazie miazgi kakaowej i masła kakaowego
- krótki, przejrzysty, prosty skład
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Torras Chocolate Negro Fondant - kuwertura ciemnej czekolady bez cukru 52% kakao, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 0,2kg
Składniki: substancja słodząca maltitol, miazga kakaowa, masło kakaowe, inulina z cykorii, kakao częściowo odtłuszczone, emulgator lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy.
Masa kakaowa min 52%
Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegan. Z uwagi na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Alergeny: może zawierać inne orzechy i mleko
Produkt odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 472,0kcal/1976,1kJ, tłuszcze 34,0g (w tym tłuszcze nasycone 21,0g), węglowodany 49,0g (w tym cukry 0,5g , poliole 45,0g), białko 6,0g, błonnik 9,0g, sól 0,0g
Producent: wyprodukowano w Hiszpanii przez Chocolates Torras S.A., Ctra, Girona-Banyoles km15, 17844 Cornella de Terri
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem