Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Tagatesse ciemna czekolada cappuccino z tagatozą

Damhert

4981984984984

Nowy produkt

Doskonałej jakości belgijska ciemna czekolada bez cukru to idealne rozwiązanie dla wielbicieli czekolady unikających białego cukru. Pyszna, klasyczna ciemna czekolada z tagatozą o niskim indeksie glikemicznym (IG3) ma obniżoną kaloryczność a smakuje jak czekolada z cukrem!

Więcej szczegółów

10,77 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 85g.; 12,67 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 2 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 2 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,24 pln.


Główne nuty smakowe:

Jedyna czekolada słodzona wyłącznie tagatozą, a więc bez sacharozy (białego cukru), - doskonała dla osób, które nie tolerują maltitolu lub ksylitolu, a szukają czekoladowych słodyczy bez cukru.

Ponieważ tagatoza ma o prawie 70% mniej kalorii niż biały cukier, słodzona nią czekolada jest mniej kaloryczna niż zwykła czekolada. Słodzone tagatozą czekolady cechuje naturalna słodycz - są odpowiednie dla osób, które sa nadwrażliwe na smak stewii czy ksylitolu w słodyczach, bo czekolady z tagatozą smakują tak samo, jak czekolada ze zwykłym cukrem. Równocześnie tagatoza charakteryzuje się niezwykle niskim indeksem glikemicznym IG3 - dzięki temu jest odpowiednia dla osób na diecie wymagającej stałej kontroli poziomu cukru we krwi.

Co to jest tagatoza?

Tajemnica naturalnie słodkiego smaku czekolad Damhert tkwi w zastosowaniu opatentowanej w Belgii tagatozy pozyskiwanej z mleka krowiego (w wyniku syntezy tagatoza jest pozbawiana alergenów mlecznych i nie zawiera białek mleka), słodzika bezpiecznego dla diabetyków, ponieważ jego spożycie nie powoduje gwałtownego wzrostu stężenia glukozy we krwi. Pod względem chemicznym tagatoza to cukier prosty o 6 wiązaniach węglowych a więc budowie podobnej do fruktozy. Słodkość tagatozy jest zbliżona do cukru i wynosi aż 92% słodkości białego cukru stołowego, jednak jej kaloryczność jest wielokrotnie niższa - co wynika z największej zalety tagatozy: niemal nie jest metabolizowana przez ludzki organizm. Drugą dużą zaletą tagatozy w porównaniu do polioli (np. ksylitol, sorbitol itd.) jest to, że nie wywołuje ona biegunek ani wzdęć.

Więcej informacji na temat tagatozy znajdziesz na naszym blogu.

Porcja 21.5 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 90.30  kcal 420.00  kcal
kJ 373.67  kJ 1,738.00  kJ
Tłuszcze, w tym 7.25  g 33.70  g
tłuszcze nasycone 4.39  g 20.40  g
Węglowodany, w tym 9.98  g 46.40  g
w tym cukry 9.33  g 43.40  g
w tym tagatoza 9.33  g 43.40  g
Błonnik 1.98  g 9.20  g
Białko 1.20  g 5.60  g
Sól 0.00  g 0.01  g
Napisz opinię
Tagatesse petit beurre herbatniki z mleczną czekoladą słodzone tagatozą

Tagatesse petit beurre herbatniki z mleczną czekoladą słodzone tagatozą

Damhert dark chocolate with cappuccino flavored mocha cream, sweetened with tagatose - ciemna czekolada bez dodatku białego cukru z kremem kawowym, zawiera substancję słodzącą (tagatozę)

Masa netto: 85g

Składniki: ciemna czekolada {miazga kakaowa (54%), tagatoza (43,4%), masło kakaowe, emulgator (lecytyna sojowa), naturalny aromat wanilii}, krem o smaku cappuccino (kawa, masło kakaowe).

Alergeny: soja, mleko; może zawierać orzechy.

Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Nie zawiera dodatku cukru, zawiera tylko cukry naturalnie występujące w składnikach w ilości 43,4g/100g, z czego 43,4g to tagatoza. Produkt odpowiedni dla diabetyków.

Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 1738kJ/420kcal, 33,7g tłuszcze (w tym 20,4g tłuszcze nasycone), 46,4g węglowodany (w tym 43,3g cukry, z czego 43,4g to tagatoza), 9,2g błonnik, 5,6g białko, 0,01g sól

Producent: wyprodukowano przez Damhert NVSA, Kapelstraat 154 . B-3550 Heusden-Zolder, Belgia

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: