RED Delight Ciemna Czekolada bez cukru, baton tylko 100kcal
  • RED Delight Dark Chocolate 75kcal
  • RED Delight Ciemna Czekolada bez cukru, baton tylko 100kcal
  • RED Delight Ciemna Czekolada bez cukru, baton tylko 100kcal
  • RED Delight Dark Chocolate 75kcal
  • RED Delight Ciemna Czekolada bez cukru, baton tylko 100kcal
  • RED Delight Ciemna Czekolada bez cukru, baton tylko 100kcal
  • RED Delight Dark Chocolate 75kcal
  • RED Delight Ciemna Czekolada bez cukru, baton tylko 100kcal
  • RED Delight Ciemna Czekolada bez cukru, baton tylko 100kcal
Kod produktu: 4751027951122
RED Chocolette

RED Delight Ciemna Czekolada bez cukru, baton tylko 100kcal

Data ważności: 20.10.2025Dostępny w magazynie

Batonik ratunkowy - tylko 100kcal, idealny, aby mieć go zawsze pod ręką, gdy dopadnie cię chęć na słodycze.

RED Chocolette to przepyszne niskokaloryczne czekolady o obniżonej zawartości tłuszczu, bez dodatku cukru, słodzone stewią i erytrolem - zastosowanie opatentowanej formuły w połączeniu z tradycją szwajcarskich chocolatierów pozwoliło stworzyć jedną z najmniej kalorycznych czekolad.

2,43 zł netto

2,99 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 26 g; 11.50zł/100g

Główny smak: Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Batonik z przepysznej czekolady Red Chocolette Delight - indywidualnie zapakowana porcja czekolady, która ma tylko 100kcal i uratuje cię, gdy masz ochotę na coś słodkiego.

Przepyszna, idealnie słodka czekolada bez dodatku cukru ma aż o 30% mniej kalorii niż zwykła mleczna czekolada z cukrem i aż o 33% mniej tłuszczu

RED Chocolette to pierwsza czekolada na świecie o tak niskiej kaloryczności - w zależności od smaku ma prawie o połowę mniej kalorii niż zwykłej czekolady. Z uwagi na fakt, że nie ma dodanego cukru i ma zredukowaną zawartość cukru i tłuszczu, udaje się obniżyć wartość kaloryczną czekolady o 30%!

Stworzona przez najlepszych Chocolatierow z Francji i Szwajcarii, smakowita czekolada zawiera nie tylko mniej kalorii i tłuszczu, ale także nie zawiera dodatku cukru i jest produkowana wyłącznie z naturalnych słodzików; starannie wyselekcjonowane kakao i masło kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej oraz najwyższej jakości mleko z Niemiec.

Unikalna opatentowana technologia w połączeniu z naszymi specjalistycznymi umiejętnościami sprawia, że ​​smakuje jak zwykła czekolada, chociaż nie ma dodatku cukru.

Koniec z wyrzutami sumienia. Oddaj się nieskrępowanej przyjemności jedzenia czekolady.

Głównym składnikiem RED jest wysokiej jakości kakao, produkowane przez Barry Callebaut - światowego lidera w tej branży.

Źródła słodyczy w czekoladach RED Chocolette:

  • Maltitol - podobnie jak erytrytol jest obecny w wielu owocach i warzywach. Wyróżnia się znacznie mniejszą zawartością kalorii niż cukier przy podobnej słodkości, intensywności i smaku.
  • Polidekstroza - stanowi bogate źródło błonnika, który sprzyja zdrowemu trawieniu. Pochodzi z naturalnych produktów. Jest w pełni bezpieczna i została dopuszczona do produkcji żywności w Europie.

Wartości Odżywcze

Porcja 26g

Wartości odżywcze w:
Porcja 26g
100g
Kalorie
100.00
384.62
kJ
418.68
1,610.31
Tłuszcze, w tym
6.00
23.08
tłuszcze nasycone
3.64
14.00
Węglowodany, w tym
11.40
43.85
cukry
0.30
1.15
poliole
10.40
40.00
Białko
1.22
4.70
Błonnik
0.70
2.69
Sól
0.00
0.01

RED Delight czekolada ciemna 26g o  zmniejszonej wartości energetycznej, bez dodatku cukrów. Zawiera substancje słodzące

Masa netto: 26g

Składniki: miazga kakaowa; substancja słodząca: maltitol; substancja wypełniająca: polidekstroza; tłuszcz kakaowy; emulgatory: lecytyny (z soi), E476.

Masa kakaowa minimum 40%.

Może zawierać migdałyorzechy makadamia, orzechy laskowe.

Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 368,0kcal/1540,7kJ, tłuszcze 23,0g (w tym tłuszcze nasycone 14,0g), węglowodany 44,0g (w tym cukry 1,0g , poliole 40,0g), białko 4,7g, błonnik 0,1g, sól 40,0g

Producent: RED Chocolette Confectionary

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.