Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Cukierki Solne Malina & Sól Himalajska - bez cukru, ze stewią

Pozostali Producenci

590258796452

Nowy produkt

Bezcukrowe cukierki słodzone stewią na bazie izomaltu i 5% solanki - słodko-słonawe uwodzą intensywnym smakiem i delikatną nutą solanki mającej dobroczynny wpływ na gardło.

Więcej szczegółów

11,64 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 100g.; 11,64 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 2 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 2 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,24 pln.


Główne nuty smakowe:

Cukierki solne bez cukru ze stewią uwodzą smakiem i delikatną nutą solanki. Powstają bez konserwantów i w zgodzie z tradycyjnymi recepturami. Smaczne i kojące cukierki wykorzystują znane od dawna ochronne i lecznicze działanie solanki w smacznej odsłonie.

Naturalna krystaliczna sól himalajska wykorzystywana w procesie wytwarzania stanowiącej bazę cukierków solanki powstała około 200 milionów lat temu i wydobywana jest u podnóża Himalajów. Słodkości z solanką działają pobudzająco na błony śluzowe, przeciwdziałają suchości w gardle i dbają o równowagę mineralną po wysiłku fizycznym.

Poziomka pospolita to owoc niezwykle bogaty w witaminę C, potas, garbniki i antyoksydanty, które nadają jej czerwona barwę. Owoce poziomki stosuje się w leczeniu chorób dziąseł i przyzębia, a ich sok działa skutecznie przy zwalczaniu nieświeżego oddechu. W medycynie ludowej poziomki uchodziły za uniwersalny lek, także przeciwgorączkowy.

Sól himalajska to prawdopodobnie najczystsza sól na Ziemi. Absolutnie nieskazitelna i naturalna, posiada formę kryształków o perfekcyjnej, podobnej do diamentu strukturze. Wydobywana na czystych terenach Pakistanu, jest nie tylko przyprawą, ale również zdrowotnym produktem Ziemi. Mikroelementy mają postać drobnych cząsteczek, dzięki czemu mogą być z łatwością absorbowane przez komórki ludzkiego ciała. Naturalna krystaliczna sól himalajska bez zanieczyszczeń chemicznych, nie jest produktem rafinowanym, nie posiada żadnych dodatków chemicznych i nie jest wybielana, zawiera 84 naturalne minerały.

Zastosowanie soli himalajskiej jest szerokie:

  • W kuchni: do gotowania, pieczenia, uzupełnia niedobory mikroelementów w codziennej diecie,
  • W medycynie naturalnej: odpowiednio sporządzony roztwór soli pomaga przy bólach ucha środkowego, przy katarze, płukankach gardła, w kąpielach przy przeziębieniach, wyczerpaniu organizmu i odtruwaniu.

Porcja 20 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 46.60  kcal 233.00  kcal
kJ 195.10  kJ 975.52  kJ
Tłuszcze, w tym 0.00  g 0.00  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
Węglowodany, w tym 19.20  g 96.00  g
cukry 0.08  g 0.40  g
poliole 19.12  g 95.60  g
Białko 0.00  g 0.00  g
Błonnik 0.00  g 0.00  g
Sól 0.30  g 1.50  g

Napisz opinię



Cukierki Solne Malina - cukierki bez cukru o smaku malinowym z dodatkiem solanki, zawierają substancje słodzące

Masa netto: 100g 

Składniki: Substancja słodząca izomalt i glikozydy stewiolowe, solanka 5%, kwas (kwas cytrynowy i kwas jabłkowy), aromat, karmin i wyciąg z czarnej prozeczki 

Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający. 

Alergeny: możliwa obecność orzechów, w tym orzechów ziemnych, soi, mleka lub sezamu. Zawiera mentol

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 233,0kcal/975,5kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 96,0g (w tym cukry 0,4g , poliole 95,6g), białko 0,0g, błonnik 0,0g, sól 1,5g

Producent: wyprodukowano w Polsce dla Equip-Med s.c., Mirków

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: