• Obecnie brak na stanie
Sugar free Salty Candies, Honey & Himalayan Salt
  • Sugar free Salty Candies, Honey & Himalayan Salt
  • Sugar free Salty Candies, Honey & Himalayan Salt
  • Sugar free Salty Candies, Honey & Himalayan Salt
  • Sugar free Salty Candies, Honey & Himalayan Salt
  • Sugar free Salty Candies, Honey & Himalayan Salt
  • Sugar free Salty Candies, Honey & Himalayan Salt
Kod produktu: 8634443497968

Cukierki Solne Miód & Sól Himalajska - bez cukru, ze stewią

Obecnie brak na stanie

Bezcukrowe cukierki słodzone stewią na bazie izomaltu i 5% solanki - słodko-słonawe uwodzą intensywnym smakiem i delikatną nutą solanki mającej dobroczynny wpływ na gardło.

10,67 zł netto

11,52 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 100 g; 11.52zł/100g

Główny smak: Smak miód – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak sól – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Cukierki solne bez cukru ze stewią uwodzą smakiem i delikatną nutą solanki. Powstają bez konserwantów i w zgodzie z tradycyjnymi recepturami. Smaczne i kojące cukierki wykorzystują znane od dawna ochronne i lecznicze działanie solanki w smacznej odsłonie.

Naturalna krystaliczna sól himalajska wykorzystywana w procesie wytwarzania stanowiącej bazę cukierków solanki powstała około 200 milionów lat temu i wydobywana jest u podnóża Himalajów. Słodkości z solanką działają pobudzająco na błony śluzowe, przeciwdziałają suchości w gardle i dbają o równowagę mineralną po wysiłku fizycznym.

Miód- jego smak znany jest każdemu, a szerokie właściwości prozdrowotne sprawiają, ze to prawdziwy naturalny skarb. Miód jest bardzo bogatym źródłem witamin i mikroelementów, zawiera: magnez, potas, wapń, żelazo, molibden, mangan, witaminy B1,B2, B6, B12, kwas foliowy, pantotenowy i biotynę. Ponadto wzmacnia serce, podnosi odporność, pomaga zwalczać przeziębienie, łagodzi kaszel, jest zdrowym źródłem energii, hamuje powstawanie próchnicy, korzystnie wpływa na układ pokarmowy, koi nerwy, poprawia nastój.

Sól himalajska to prawdopodobnie najczystsza sól na Ziemi. Absolutnie nieskazitelna i naturalna, posiada formę kryształków o perfekcyjnej, podobnej do diamentu strukturze. Wydobywana na czystych terenach Pakistanu, jest nie tylko przyprawą, ale również zdrowotnym produktem Ziemi. Mikroelementy mają postać drobnych cząsteczek, dzięki czemu mogą być z łatwością absorbowane przez komórki ludzkiego ciała. Naturalna krystaliczna sól himalajska bez zanieczyszczeń chemicznych, nie jest produktem rafinowanym, nie posiada żadnych dodatków chemicznych i nie jest wybielana, zawiera 84 naturalne minerały.

Zastosowanie soli himalajskiej jest szerokie:

  • W kuchni: do gotowania, pieczenia, uzupełnia niedobory mikroelementów w codziennej diecie,
  • W medycynie naturalnej: odpowiednio sporządzony roztwór soli pomaga przy bólach ucha środkowego, przy katarze, płukankach gardła, w kąpielach przy przeziębieniach, wyczerpaniu organizmu i odtruwaniu.

Wartości Odżywcze

Porcja 20g

Wartości odżywcze w:
Porcja 20g
100g
Kalorie
46.60
233.00
kJ
195.10
975.52
Tłuszcze, w tym
0.00
0.00
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
19.20
96.00
cukry
0.08
0.40
poliole
19.12
95.60
Białko
0.00
0.00
Błonnik
0.00
0.00
Sól
0.30
1.50

Cukierki Solne Miód & Sól Himalajska - cukierki bez cukru o smaku miodowym z dodatkiem solanki, zawierają substancje słodzące

Masa netto: 100g 

Składniki: Substancja słodząca izomalt i glikozydy stewiolowe, solanka 5%, kwas (kwas cytrynowy i kwas jabłkowy), aromat, barwnik kurkumina. 

Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający. 

Alergeny: możliwa obecność orzechów, w tym orzechów ziemnych, soi, mleka lub sezamu. Zawiera mentol

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 233,0kcal/975,5kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 96,0g (w tym cukry 0,4g , poliole 95,6g), białko 0,0g, błonnik 0,0g, sól 1,5g

Producent: wyprodukowano w Polsce dla Equip-Med s.c., Mirków

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.