Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Zotter Labooko Madagascar 100% - BIO gorzka czekolada bez cukru i słodzików
Zotter Labooko Madagascar 100% kakao to czysty smak czekolady niezmącony żadnymi dodatkami. 100% klasy.
Ciemna czekolada 100% konszowana minimum 36h.
Ciemna tabliczka czekolady 100% single origin otworzy twojemu podniebieniu nowy świat smaków, bez zbędnego cukru i mlecznych dodatków. Autentyczna rozkosz czystego kakao, silna i naturalna, to prawdziwe doświadczenie eksplozji aromatów przesyconych owocowo-cytrusowymi nutami madagaskarskiego kakaowca ukształtowanymi naturalnym środowiskiem jednej z najdzikszych wysp świata.
Seria ekskluzywnych czekolad dla koneserów szlachetnego smaku czekolady Zotter LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O to czekolada książka, składa się z dwóch połączonych ze sobą tabliczek czekolady - otwierając je niczym szlachetną książkę, oprócz wspaniałego smaku czekolady poznasz też jej całą historię zapisaną wewnątrz.
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Najważniejsze informacje o czekoladach Zotter
- organiczne
- bez dodatku cukru (te, które znajdziesz w Guiltfree, austriacka marka robi również czekolady z cukrem)
- fair trade
- wyrabiane wg koncepcji BEAN to BAR
Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Zotter Labooko Madagascar 100% - czekolada 100% kakao bez cukru i bez substancji słodzących
Masa netto: 65g (2 x 32,5g)
Składniki: 100% miazga kakaowa*
* Surowiec fair trade z kontrolowanej uprawy ekologicznej, AT-BIO-402, Rolnictwo spoza EU
Kraj pochodzenia surowca: Peru
Alergeny: Może zawierać orzechy, w tym orzeszki ziemne, mleka, sezam i soję.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 617,0kcal/2546,0kJ, tłuszcze 54,0g (w tym tłuszcze nasycone 33,0g), węglowodany 11,0g (w tym cukry 0,5g), białko 14,0g, sól 0,4g
Wartości odżywcze w 32.5g: wartość energetyczna 200,5kcal/827,4kJ, tłuszcze 17,5g (w tym tłuszcze nasycone 10,7g), węglowodany 3,5g (w tym cukry 0,1g), białko 4,5g, sól 0,1g
Producent: wyprodukowano dla Zotter Schokoladen Manufaktur GmbH, Austria
Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.