Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Tagatesse mleczna czekolada z tagatozą

Damhert

c5412158003119

Nowy produkt

Doskonałej jakości belgijska mleczna czekolada bez cukru to idealne rozwiązanie dla wielbicieli czekolady unikających białego cukru. Pyszna, jedwabiście mleczna i naturalnie słodka czekolada z tagatozą o niskim indeksie glikemicznym (IG3) ma obniżoną kaloryczność a smakuje jak czekolada z cukrem!

Więcej szczegółów

9,95 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 85g.; 11,71 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 1 punkt lojalnościowy. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 1 punkt lojalnościowy co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,12 pln.


Główne nuty smakowe:

Jedyna czekolada słodzona wyłącznie tagatozą, a więc bez sacharozy (białego cukru), - doskonała dla osób, które nie tolerują maltitolu lub ksylitolu, a szukają czekoladowych słodyczy bez cukru.

Ponieważ tagatoza ma o prawie 70% mniej kalorii niż biały cukier, słodzona nią czekolada jest mniej kaloryczna niż zwykła czekolada. Słodzone tagatozą czekolady cechuje naturalna słodycz - są odpowiednie dla osób, które sa nadwrażliwe na smak stewi czy ksylitolu w słodyczach, bo czekolady z tagatozą smakują tak samo, jak czekolada ze zwykłym cukrem. Równocześnie tagatoza charakteryzuje się niezwykle niskim indeksem glikemicznym IG3 - dzięki temu jest odpowiednia dla osób na diecie wymagającej stałej kontroli poziomu cukru we krwi.

Co to jest tagatoza?

Tajemnica naturalnie słodkiego smaku czekolad Damhert tkwi w zastosowaniu opatentowanej w Belgii tagatozy pozyskiwanej z mleka krowiego (w wyniku syntezy tagatoza jest pozbawiana alergenów mlecznych i nie zawiera białek mleka), słodzika bezpiecznego dla diabetyków, ponieważ jego spożycie nie powoduje gwałtownego wzrostu stężenia glukozy we krwi. Pod względem chemicznym tagatoza to cukier prosty o 6 wiązaniach węglowych a więc budowie podobnej do fruktozy. Słodkość tagatozy jest zbliżona do cukru i wynosi aż 92% słodkości białego cukru stołowego, jednak jej kaloryczność jest wielokrotnie niższa - co wynika z największej zalety tagatozy: niemal nie jest metabolizowana przez ludzki organizm. Drugą dużą zaletą tagatozy w porównaniu do polioli (np. ksylitol, sorbitol itd.) jest to, że nie wywołuje ona biegunek ani wzdęć.

Więcej informacji na temat tagatozy znajdziesz na naszym blogu.

Porcja 21.5 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 90.73  kcal 422.00  kcal
kJ 376.25  kJ 1,750.00  kJ
Tłuszcze, w tym 6.71  g 31.20  g
tłuszcze nasycone 4.13  g 19.20  g
Węglowodany, w tym 11.98  g 55.70  g
w tym cukry 11.80  g 54.90  g
w tym tagatoza 9.85  g 45.80  g
Błonnik 0.43  g 2.00  g
Białko 1.29  g 6.00  g
Sól 0.05  g 0.22  g

Napisz opinię



Damhert milk chocolate sweetened with tagatose - mleczna czekolada bez dodatku białego cukru, zawiera substancję słodzącą (tagatozę)

Masa netto: 85g

Składniki: substancja słodząca tagatoza (45,8%), pełnotłuste mleko w proszku (23,7%), masło kakaowe, miazga kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa), naturalny aromat waniliowy.

Alergeny: soja, mleko; może zawierać orzechy.

Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Nie zawiera dodatku cukru, zawiera tylko cukry naturalnie występujące w składnikach w ilości 54,7g/100g, z czego 45,6g to tagatoza. Produkt odpowiedni dla diabetyków.

Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 1749kJ/422kcal, 31,2g tłuszcze (w tym 19,2g tłuszcze nasycone), 55,7g węglowodany (w tym 54,9g cukry, z czego 45,8g tagatoza), błonnik 2g, białko 6g, sól 0,22g

Producent: wyprodukowano przez Damhert NVSA, Kapelstraat 154 . B-3550 Heusden-Zolder, Belgia

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: