Trapa - Milk chocolate with sugar, hazelnuts
  • Trapa - Milk chocolate with sugar, hazelnuts
  • Trapa - Milk chocolate with sugar, hazelnuts
  • Trapa - Milk chocolate with sugar, hazelnuts
  • Trapa - Milk chocolate with sugar, hazelnuts
  • Trapa - Milk chocolate with sugar, hazelnuts
  • Trapa - Milk chocolate with sugar, hazelnuts
Kod produktu: 8410679030079
Trapa

Trapa, mleczna czekolada bez cukru i glutenu z orzechami laskowymi słodzona stewią

Data ważności: 28.05.2025Dostępny w magazynie

Bezglutenowa mleczna czekolada bez cukru, z chrupiącymi orzechami laskowymi, słodzona naturalną stewią. 

6,09 zł netto

7,49 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 75 g; 9.99zł/100g

Główny smak: Smak orzech laskowy – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak czekolada mleczna – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Niskokaloryczna wersja popularnej 'czekolady z okienkiem' - jedna kostka tej czekolady to tylko 17kcal.

Wytwarzane w hiszpańskiej manufakturze o 125-letniej tradycji czekolady Trapa powstają według tradycyjnej, pilnie strzeżonej receptury, z tą różnicą, że wyeliminowanych z nich nadmiar cukru zastąpiono słodyczą pochodzącą z liści południowoamerykańskiej stewii. Dzięki temu czekolady Trapa są znacznie mniej kaloryczne od zwykłej czekolady i zawierają zdecydowanie mniej węglowodanów. Słodzona stewią czekolada jest odpowiednia dla diabetyków (patrz WW i WBT na opakowaniu). Manufaktura Trapa jest fabryką czekolady wolną od glutenu - czekolady mają hiszpański certyfikat zaświadczający, że są odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej, w tym także dla osób chorych na celiakię.

Wartości Odżywcze

Porcja 3.12g

Wartości odżywcze w:
Porcja 3.12g
100g
Kalorie
17.32
555.00
kJ
72.55
2,325.45
Tłuszcze, w tym
1.12
36.00
tłuszcze nasycone
0.56
18.00
tłuszcze trans
0.00
0.00
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
1.62
52.00
cukry
0.19
6.00
poliole
1.37
44.00
skrobie
Białko
0.19
6.00
Błonnik
Erytrytol
Sód
2.50
80.00
(ekwiwalent soli)
6.24
200.00
Uwagi

Trapa chocolate extrafino con leche y avellanas con stevia - Mleczna czekolada bez cukru, z orzechami laskowymi, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 75g 

Produkt o obniżonej zawartości cukru. 1 WW=33g, 1WBT=29g wg SGGW

Składnikisubstancja słodząca (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), masło kakaowe, mleko w proszku, orzechy laskowe (12%), miazga kakaowa, masło, emulgator (lecytyna sojowa), aromat. 

Masa kakaowa min. 27%. Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający. Nie zawiera dodatku cukru, zawiera cukier występujący naturalnie w składnikach. Produkt bezglutenowy.

Alergeny: mleko, orzechy, soja. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów.

Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 2314kJ / 555kcal, tłuszcze 36g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18g), węglowodany 52g (w tym cukry 6g, poliole 44g), białko 6g, sól 0,2g

Producent: wyprodukowano w Hiszpanii przez EUROPRALINÉS.L. (Chocolates Trapa), Autovia A-620, Km 90. 34208 DUENAS (Palencia)

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.