Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Trapa, ciemna czekolada bez cukru 80% kakao
Niskokaloryczna wersja klasycznej ciemnej czekolady - jedna kostka tej czekolady to tylko 17kcal. Bogaty smak gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao - aż 80% zawartości kakao.
Wytwarzane w hiszpańskiej manufakturze o 125-letniej tradycji czekolady Trapa powstają według tradycyjnej, pilnie strzeżonej receptury, z tą różnicą, że Trapa to czekolada słodzona stewią - wyeliminowanych z nich nadmiar cukru zastąpiono słodyczą pochodzącą z liści południowoamerykańskiej stewii. Dzięki temu czekolady Trapa są znacznie mniej kaloryczne od zwykłej czekolady i zawierają zdecydowanie mniej węglowodanów. Słodzona stewią czekolada jest odpowiednia dla diabetyków (patrz WW i WBT na opakowaniu). Manufaktura Trapa jest fabryką czekolady wolną od glutenu - czekolady mają hiszpański certyfikat zaświadczający, że są odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej, w tym także dla osób chorych na celiakię.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Trapa chocolate extrafino noir con stevia - Ciemna czekolada bez cukru 80% kakao, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 75g
Nie zawiera dodatku cukru, zawiera cukier występujący naturalnie w składnikach. 1 WW=39g, 1WBT=23g wg SGGW
Składniki: miazga kakaowa, substancja słodząca (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), odtłuszczone kakako, masło kakaowe, emulgator (lecytyna sojowa), aromat.
Masa kakaowa min. 80%. Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający. Produkt bezglutenowy.
Alergeny: mleko, orzechy, soja. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów.
Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 2349kJ / 565kcal, tłuszcze 43g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 27g), węglowodany 36g (w tym cukry 0,5g, poliole 20g), białko 10g, sól 0,1g
Producent: wyprodukowano w Hiszpanii przez EUROPRALINÉ, S.L. (Chocolates Trapa), Autovia A-620, Km 90. 34208 DUENAS (Palencia)
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.