Perlège Stevia - belgijska mleczna czekolada bez cukru
Perlège Stevia to seria luksusowych belgijskich czekolad bez dodatku cukru słodzonych stewią, z wykwintnymi nadzieniami inspirowanymi najlepszymi włoskimi, hiszpańskimi i francuskimi deserami.
Jedwabista, rozpływająca się w ustach mleczna czekolada zadowoli nawet najbardziej wybrednego konesera czekolad bez cukru.
Wartości Odżywcze
Perlege Chocolate milk chocolate - baton z mlecznej czekolady bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 42g
Składniki: błonnik roślinny (inulina, oligofruktoza), masło kakaowe, miazga kakaowa, mleko w proszku, substancja słodząca maltitol, odtłuszczone mleko w proszku, substancja słodząca glikozydy stewiolowe, naturalny aromat waniliowy, emulgator lecytyna sojowa.
Minimalna zwartość masy kakaowej: 57,5%.
Alergeny: zawiera mleko i soję; może zawierać orzechy, w tym orzechy ziemne, jaja, gluten, sezam. Ze względu na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 2071kJ/502kcal, tłuszcz 38,2g (w tym tłuszcze nasycone 23g), węglowodany 21,3g {w tym cukry 10,6g, poliole 9,6g), błonnik 28,4g, białko7,5g, sól 0,18g
Producent: wyprodukowano w Belgii dla Perlege, Choc and Co SA/NV, Aartselaar, Belgia
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu