Perlège Stevia Milk Chocolate Praliné - mleczna czekolada bez cukru z nadzieniem pralinowym i chrupkami
Perlège Stevia to seria luksusowych belgijskich czekolad bez dodatku cukru słodzonych stewią, z wykwintnymi nadzieniami inspirowanymi najlepszymi włoskimi, hiszpańskimi i francuskimi deserami.
Jedwabista, rozpływająca się w ustach mleczna czekolada z kremowym nadzieniem pralinowym z prażonymi orzechami laskowymi i chrupiącymi kuleczkami ryżowymi zadowoli nawet najbardziej wybrednego konesera czekolad bez cukru.
Wartości Odżywcze
Perlege Chocolate milk chocolate, hazelnut praliné & rice crisp - baton z mlecznej czekolady bez dodatku cukru z nadzieniem pralinowym z orzechów laskowych i z chrupkami ryżowymi, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 42g
Składniki: błonnik roślinny (inulina, oligofruktoza), masło kakaowe, substancja słodząca maltitol, orzechy laskowe 13,4%, miazga kakaowa, mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, bezwodny tłuszcz mleczny, chrupki ryżowe (1,6%), emulgator lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy, substancja słodząca glikozydy stewiolowe.
Minimalna zwartość masy kakaowej: 57,5%.
Alergeny: zawiera mleko i soję; może zawierać orzechy, w tym orzechy ziemne, jaja, gluten, sezam. Ze względu na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 2117kJ/513kcal, tłuszcz 39,4g (w tym tłuszcze nasycone 19,4g), węglowodany 27,5g (w tym cukry 8,4g, poliole 16g), błonnik 21,9g, białko 7,3g, sól 0,13g
Producent: wyprodukowano w Belgii dla Perlege, Choc and Co SA/NV, Aartselaar, Belgia
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu