• Obecnie brak na stanie
ChikaLab ChikaSport czekolada proteinowa bez cukru z nerkowcami 100 g
  • ChikaLab ChikaSport czekolada proteinowa bez cukru z nerkowcami 100 g
  • ChikaLab ChikaSport czekolada proteinowa bez cukru z nerkowcami 100 g
  • ChikaLab ChikaSport czekolada proteinowa bez cukru z nerkowcami 100 g
  • ChikaLab ChikaSport czekolada proteinowa bez cukru z nerkowcami 100 g
  • ChikaLab ChikaSport czekolada proteinowa bez cukru z nerkowcami 100 g
  • ChikaLab ChikaSport czekolada proteinowa bez cukru z nerkowcami 100 g
Kod produktu: 4680046722508
Bombbar (Chikalab)

ChikaLab ChikaSport Milk Chocolate & Cashew - mleczna czekolada proteinowa bez cukru z nerkowcami

Obecnie brak na stanie

Całkowicie bezcukrowa proteinowa czekolada bez maltitolu, o wysokiej zawartości błonnika i białka WPC, bez glutenu i bez oleju palmowego

12,66 zł netto

15,57 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 100 g; 15.57zł/100g

Główny smak: Smak cashew – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak czekolada mleczna – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Gruba, solidna tabliczka czekolady proteinowej innowacyjnej rosyjskiej marki ChikaLab. ChikaLab ChikaSport Milk Protein Chocolate & Cashew to mocno mleczna, rozpuszczająca się w ustach czysta mleczna czekolada z kawałkami chrupiących nerkowców.

ChikaLab ChikaSport to seria wyjątkowych czekolad białkowych - o ile same czekolady proteinowe, a tym bardziej czekolady bez dodatku cukru, nie są niczym wyjątkowym, to jednak czekolady ChikaSport wyróżniają się na ich tle jeśli chodzi o zastosowane słodziki (nie zawiera maltitolu), wysoką zawartość błonnika i całkowitą bezcukrowość (zero cukru!)

Czekolada bez cukru i bez dodatku cukru to nie to samo

Po pierwsze czekolady ChikaLab są nie tylko bez dodatku cukru, ale całkowicie bez cukru - a to nie to samo. Produkty 'bez dodatku cukru' to takie, w których wśród składników nie ma cukru prostego jako takiego - ale mogą zawierać składniki naturalnie bogate w cukier, np. daktyle. Takim źródłem ukrytych cukrów w czekoladzie jest często mleko, naturalnie bogate w cukier mleczny czyli laktozę - to dlatego mleczne i białe czekolady bez dodatku cukru zawierają często nawet 25% cukru, choć teoretycznie nie są nim słodzone! Tymczasem w czekoladach ChikaLab zamiast wysokocukrowego mleka w proszku używany jest koncentrat białek mleka oraz nadająca kremową konsystencję naturalnie słodka inulina. Dzięki temu czekolady ChikaLab mają słodki smak taki, jakiego oczekujemy od czekolady, pomimo, że nie zawierają ani grama cukru!

Czekolada pełna błonnika

Drugą wyjątkową cechą czekolad ChikaLab jest fakt, że nie są słodzone żadnym z popularnych polioli - nie ma w nich maltitolu, ksylitolu ani nawet erytrolu, dzięki czemu moga je bez obaw spożywać nawet osoby o wrażliwych żołądkach. Czekolady ChikaLab są słodzone tylko sukralozą, a oprócz tego zawierają dwa źródła naturalnie słodkiego błonnika: cykoriową inulinę oraz oligofruktozę (pomimo podobnej nazwy, oligoruktoza nie ma nic wspólnego ani z fruktozą, ani tym bardziej z syropem glukozowo-fruktozowym). Oligofruktoza to w pełni naturalny składnik pozyskiwany z wyciągu z warzyw i owoców, występuje w dużych ilościach m.in w bananach, cebuli, szparagach czy jęczmieniu, a najczęściej jest pozyskiwana z cykorii. Oligofruktoza pełni w organizmie funkcję tzw. rozpuszczalnej frakcji błonnika pokarmowego, nie podlega teawieniu w górnej części przewodu pokarmowego i jest odporna na hydrolizę z udziałem enzymów trawiennych - jest fermentowana dopiero w okrężnicy przez bakterie beztlenowe gdzie pełni  rolę stymulatora do rozwoju bifidobakterii znajdujących się w jelicie grubym - w pewien sposób ma właściwości podobne do inuliny (mąka z korzenia cykorii), ale jest od niej lepiej rozpuszczalna.  Przeprowadzone dotąd badania z suplementacją oligofruktozy dają obiecujące wyniki - wykazały, że regularne przyjmowanie oligofruktozy możespowodować znaczne obniżenie poziomu insuliny we krwi, może także wspomagać obniżenie wagi zmniejszając pobór energii z dostarczanej żywności i masę tłuszczową.)

Najważniejsze informacje o czekoladach ChikaLab ChikaSport:

  • całkowicie bez cukru, a nie tylko bez dodatku cukru
  • bez oleju palmowego, zawiera jedynie tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) i mleczny
  • bez maltitolu
  • wysoka zawartość błonnika, aż 20%
  • aż 20% białka pochodzącego w głównej mierze z WPC
  • wzbogacone kolagenem

Wartości Odżywcze

Porcja 25g

Wartości odżywcze w:
Porcja 25g
100g
Kalorie
131.50
526.00
kJ
550.99
2,203.94
Tłuszcze, w tym
10.00
40.00
tłuszcze nasycone
8.38
33.50
Węglowodany, w tym
2.10
8.40
cukry
0.13
0.50
Błonnik
5.00
20.00
Białko
5.30
21.20
Sól
0.01
0.02

ChikaLab, Chika Sport Milk Chocolate with Cashew Nuts - wzbogacona białkiem mleczna czekolada z nerkowcami bez cukru o wysokiej zawartości błonnika, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 100g

Składnikimleczna czekolada bez cukru {błonnik roślinny oligofruktoza, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, koncentrat białka serwatkowego (z mleka), miazga kakaowa, inulina (błonnik z korzenia cykorii), hydrolizat kolagenu, emulgator lecytyna sojowa, naturalne aromaty, substancja słodząca sukraloza}, nerkowce.

Masa kakaowa w czekoladzie minimum 33%, zawartość mleka w czekoladzie minimum 26%.

Alergeny: mleko, soja, nerkowce (cashew). Uwaga! Może zawierać orzechy laskowe

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 526,0kcal/2203,9kJ, tłuszcze 40,0g (w tym tłuszcze nasycone 33,5g), węglowodany 8,4g (w tym cukry 0,5g), błonnik 20,0g, białko 21,2g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 1/4 tabliczki: wartość energetyczna 131,5kcal/550,9kJ, tłuszcze 10,0g (w tym tłuszcze nasycone 8,3g), węglowodany 2,1g (w tym cukry 0,1g), błonnik 5,0g, białko 5,3g, sól 0,0g

Producent:  wyprodukowano w Rosji dla Fitness Food LLC, 445007, Russia, Samara region Togliatti, Tupikovy passage, 26

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym, dobrze wentylowanym miejscu.