Balance Crocants belgijskie czekoladki bez cukru
Belgian Crocants to delikatne czekoladki z mlecznej, ciemnej lub białej czekolady bez dodatków. Czekolada jest słodzona maltitolem a wśród składników nie ma cukru - dzięki temu czekoladki są naturalnie słodkie, ale mają bardzo niską zawartość węglowodanów prostych i są odpowiednią przekąską dla diabetyków lub osób przestrzegających diety niskocukrowej.
Cienkie płatki czekoladek bez cukru w kształcie kwiatków są zapakowane w eleganckie, półprzezroczyste opakowanie.
Wartości Odżywcze
Balance Belgian Chocolate Crocants, no sugar added and high in fibres - belgijskie mleczne, ciemne i białe czekoladki bez dodatku cukru, z substancjami słodzącymi
Masa netto: 200g
Składniki: substancja słodząca maltitol, masło kakaowe, miazga kakaowe, pełne mleko w proszku, inulina (błonnik z korzenia cykorii),mąka ryżowa (1,5%), emulgator (lecytyna sojowa), naturalny aromat waniliowy.
Alergeny: soja, mleko. Może zawierać orzechy, w tym orzechów ziemnych.
Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.
Nie zawiera dodatku cukru, zawiera cukry naturalnie występujące w składnikach w ilości 5,8g/100g.
Zawartość kakao minimum 41,3%
Zawartość składników pochodzenia mlecznego minimum 16,4%
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 473kcal/1979kJ,tluscze 34,2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21,6g), węglowodany 45,7g (w tym cukry 5,8g, poliole37,2g), białko 6,5g, sól 130mg
Producent: wyprodukowano w Belgii przez Klingele Chocolade NV, Noorwegenstraat 19, 9940 Evergem, Belgia
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 18 stopni