Diabetki no added sugar chocolate candies with peanuts
  • Diabetki no added sugar chocolate candies with peanuts
  • Diabetki no added sugar chocolate candies with peanuts
  • Diabetki no added sugar chocolate candies with peanuts
  • Diabetki no added sugar chocolate candies with peanuts
  • Diabetki no added sugar chocolate candies with peanuts
  • Diabetki no added sugar chocolate candies with peanuts
Kod produktu: 5907617638723
Alma Bonbons

Diabetki czekoladki bez dodatku cukru z orzechami ziemnymi

Data ważności: 13.11.2024Dostępny w magazynie

Indywidualnie zapakowane przepyszne, wykwintne czekoladki bez dodatku cukru z kremowym nadzieniem z orzechów ziemnych, oblane kołderką słodkiej deserowej czekolady.

9,32 zł netto

11,46 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 100 g; 11.46zł/100g

Główny smak: Smak pralinki – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak orzech ziemny – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak czekolada mleczna – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Diabetki z Arachidami to orzechowe miękkie cukierki w deserowej czekoladzie, czekoladki z kawałeczkami orzechów ziemnych idealnie chrupiących wewnątrz aksamitnego nadzienia, doskonale łączące się z belgijską czekoladą.

Składniki, z których tworzone są Diabetki, nie zawierają glutenu i mają niski indeks glikemiczny. Wykorzystywane są wyłącznie nieutwardzone tłuszcze, istotny jest dodatek zdrowego masła shea – które obniża zawartość cukru we krwi. Nie ma dodatku białego cukru, masa jest słodzona fruktozą z owoców a czekolada maltitolem – słodkim wyciągiem z ziaren zbóż. Efektem są pyszne orzechowe czekoladowe cukierki o niskim indeksie glikemicznym. Diabetki mogą jeść również wegetarianie i każdy kto lubi słodycze, a jeszcze bardziej ich zdrową wersję.

Diabetki to bezcukrowe pralinki przeznaczone m.in. dla tych, którzy nie mogą cieszyć się smakiem innych słodyczy: diabetyków i osób nie tolerujących lub unikających cukru. Stworzone z pasją stanowią odpowiedź na oczekiwania wymagających konsumentów - dzięki Diabetkom ograniczenia dietetyczne nie pozbawiają przyjemności. Diabetki zostały przygotowane z myślą o tych, dla których istotny jest nie tylko smak i przyjemność, ale również skład łakoci. Pomyślane są tak, by w minimalnym stopniu podnosiły indeks glikemiczny i nie zawierały glutenu.

Aksamitna struktura pralinek, ich delikatność przyjemnie przełamana chrupiącymi dodatkami wewnątrz nadzienia, otulona znakomitą belgijską czekoladą, zabiera nas w podróż do paryskiej kafejki czy brukselskiej szokolaterii.

Diabetki czekoladki bez dodatku cukru z nadzieniem z orzechów ziemnych, zawierają substancje słodzące

Masa netto: 100g

Składniki: czekolada (25%) [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromat naturalny waniliowy], tłuszcz roślinny (z ziarna palmy), substancja słodząca: maltitol, orzeszki arachidowe (11%), kukurydza, mleko odtłuszczone w proszku, błonnik kakaowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz roślinny

Alergeny: soja, mleko, orzechy ziemne; może zawierać inne orzechy i jaja

Ze względu na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.

Masa kakaowa minimum 54%

Wartości odżywcze w 100gwartość energetyczna: 2386kJ / 573 kcal, tłuszcze 38,9g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21g, węglowodany 46,9g, w tym cukry 5,7g, białko 7,7g, sól 0,2g

Producent: wyprodukowano w Polsce przez ALMA BONBONS Sp. z o.o. Sp. k., ul. Dolna 20a, 98-160 Sedziejowice

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.