Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
NutiLight Protein krem czekoladowy z orzechami laskowymi, bez cukru
Kakao i orzechy laskowe - dwa najważniejsze składniki kremu czekoladowego które decydują o jego wyjątkowym, uzależniająco pysznym smaku. Cukier jest zbędny - zamiast niego lepiej wykorzystać słodycz z natury: mielony korzeń cykorii, ekstrakt stewii i roślinny erytrytol. Zastosowanie tych naturalnych składników pozwala uzyskać optymalną słodycz bez zbędnych kalorii, bez podnoszenia indeksu glikemicznego, a jednocześnie wzbogaca krem w źródło błonnika.
Słodki, aksamitny, lekko i gładko rozsmarowuje się po powierzchni tosta, ma idealnie czekoladowo-orzechowy smak... Idealna alternatywa do tradycyjnych wysokocukrowych kremów czekoladowych:
Najważniejsze informacje o kremie czekoladowym bez cukru Nutli Light Protein
- doskonały smak,
- naturalny skład,
- 25% mniej kalorii niż Krem Nutella® od Ferrero
- minimalna zawartość węglowodanów (tylko 4g w 2 łyżkach), prawie 3 razy mniej węglowodanów niż Krem Nutella® od Ferrero
- bogate źródło błonnika - aż 8g w 2 łyżkach, co pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na ten składnik, 8 razy więcej błonnika niż Krem Nutella® od Ferrero
- wysoka zawartość (35%) błonnika cykoriowego o zerowym indeksie glikemicznym IG 0
- bez GMO
- bez maltitolu, bez sorbitolu, tylko naturalne słodziki
- bez tłuszczy utwardzonych
- bez cholesterolu
Krem NutiLght powstaje wyłącznie z najdoskonalszych składników z plantacji USA, nie zawiera żadnych składników modyfikowanych genetycznie GMO.
W przeciwieństwie do większości dietetycznych kremów czekoladowych, NutiLight nie zawiera utwardzonych tłuszczy ani słodzików, które mogą powodować dolegliwości żołądkowe (maltitol, sorbitol).
NutiLight nie zawiera cukru, jest słodzony naturalnymi substancjami - stewią, erytrytolem (0kcal/100g) oraz bogatym w błonnik mielonym korzeniem cykorii, która stanowi niezwykle bogate źródło błonnika. Błonnik cykoriowy ma indeks glikemiczny 0 IG - dzięki temu sprzyja długiemu uczuciu sytości, zapobiega wyrzutom insuliny i napadom głodu słodyczowego.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Nuti Light Protein Gluten-Free Dark Chocolate & Hazelnut Spread - Bezglutenowy krem czekoladowo-orzechowy bez dodatku cukru wzbogacony białkiem, zawiera substancje słodzące (stewia i erytrytol)
Masa netto: 312g
Składniki: błonnik z korzenia cykorii, orzechy laskowe, substancja słodząca erytrytol, białko z organicznego kiełkowanego brązowego ryżu, kakao, olej palmowy z certyfikowanych zrównoważonych upraw, olej słonecznikowy, emulgator lecytyna słonecznikowa, ekstrakt czystej wanilii, ekstrakt liści stewii (glikozydy stewiolowe)
Alergeny: orzech laskowe; możliwa obecność nabiału lub orzechów, w tym orzechów ziemnych
Wartości odżywcze na porcję 16g (19,5 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 60kcal / 251kJ, tłuszcze 4,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g, tłuszcze trans 0g), węglowodany 4g (w tym cukry 0g), białko 3g, błonnik 4g, erytrytol 3g, sód 5mg (ekwiwalent soli 108mg)
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 375kcal / 1571kJ, tłuszcze 28,1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,3g, tłuszcze trans 0g), węglowodany 25g (w tym cukry 0g), białko 18,8g, błonnik 25g, erytrytol 18,8g, sód 31mg (ekwiwalent soli 78mg)
Producent: wyprodukowano w USA przez NatureFood 2010 Company, Palm Coast, Florida, FL 32137 Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem. Mieszać przed każdym użyciem. Produktów słodzonych erytrytolem nie należy podawać zwierzętom domowym. Nie przechowywać w lodówce