Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Doctor's CarbRite Diet Red Velvet - baton bez cukru 20g białka

Doctor's Carb Rite

e3039442081995

Nowy produkt

Nowy smak batona Doctor's Carbrite Red Velvet Cake to prawdziwa gratka dla fanów czekolady - baton jest dość słodki i bardzo mocno czekoladowy. Jak zawsze bez ani grama cukru, jak zawsze bez glutenu.

Więcej szczegółów

8,30 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 56.7g.; 14,64 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 1 punkt lojalnościowy. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 1 punkt lojalnościowy co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,12 pln.


Główne nuty smakowe:

Red Velvet Cake to smak nieco niezrozumiany w Europie - wielu mieszkańcom Europy trudno jest zrozumieć, dlaczego Amerykanie ekscytują się czerwonym ciastem, i jaki właściwie to jest smak? Tradycyjne ciasto Red Velvet jest czekoladowe, a swój kolor zawdzięcza burakom - podobno to ciasto rozpoczęło swoją karierę w latach dwudziestych ubiegłego wieku w restauracji Hotelu Waldorf-Astoria w Nowym Jorku (to ten sam hotel, któremu swą nazwę zawdzięcza słynna sałatka Waldorf z orzechami włoskimi); od tego czasu wyjątkowy smak czekoladowo-maślankowego ciasta, o mokrej, wilgotnej konsystencji, przekładanego lekkim kremem serowym podbija serca Amerykanów stając się klasyką deserów a od niedawna pojawia się także w europejskich cukierniach.

To, że jesteś na diecie niskowęglowodanowej nie oznacza, że masz mieć niskie oczekiwania względem smaku, nie oznacza też, że masz rezygnować ze słodyczy. Jedząc batony CarbRite możesz cieszyć się pysznym smakiem, który zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienie. Nowy smak Carbrite potwierdza, że marka doskonale opanowała sztukę dobierania składników tak, by to co bez cukru, smakowało jak napakowane cukrem. Intensywnie czekoladowy Carbrite Red Velvet Cake w polewie czekoladowej wart był czekania - a od ostatniej premiery w rodzinie Carbrite minęło prawie 5 lat! Z zewnątrz baton pokryty jest grubą warstwą słodkiej, ale nie zbyt słodkiej, czekoladowej polewy, a jego wnętrze to intensywnie czekoladowa miękka masa z chrupiącymi kuleczkami. W przeciwieństwie do większości batonów białkowych CarbRite nie jest twardy ani ciągnący, ma delikatną strukturę.

Najważniejsze informacje o batonie Doctor`s CarbRite Diet Red Velvet Cake:

  • bez glutenu
  • aż 20g białka w batonie
  • zero cukru
  • zero tłuszczy trans
  • bez sukralozy i aspartamu
  • tylko 2g tzw. węglowodanów netto tzn. węglowodanów o niskim lub zerowym wpływie na poziom cukru we krwi, to węglowodany inne niż błonnik, gliceryna i poliole.
Porcja 56.7 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 195.00  kcal 343.92  kcal
kJ 817.05  kJ 1,441.01  kJ
Tłuszcze, w tym 4.00  g 7.05  g
tłuszcze nasycone 2.00  g 3.53  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 21.00  g 37.04  g
cukry 0.00  g 0.00  g
poliole 18.00  g 31.75  g
skrobie
Białko 21.00  g 37.04  g
Błonnik 2.00  g 3.53  g
Erytrytol
Sód 140.00  mg 246.91  mg
(ekwiwalent soli) 350.00  mg 617.28  mg
Uwagi

Napisz opinię



Doctor's CarbRite Diet Red Velvet Cake - wysokoproteinowy baton bez cukru o smaku ciasta czekoladowego, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 56,7g

Składniki: Izolat białka sojowego, gliceryna, koncentrat białka serwatkowego (mleko),  substancja słodząca syrop maltitolowy, bezcukrowa polewa o smaku czekoladowym {substancja słodząca maltitol, uwodorniony tłuszcz roślinny (olej z nasion palmowych i/lub palmowy), węglan wapnia, polidekstroza, tłuszcz mleczny, kazeinian wapnia (z mleka), estry laktoglicerolu kwasów tłuszczowych, lecytyna sojowa, naturalne aromaty, naturalny ekstrakt waniliowy], białka hydrolizowane soi, polidekstroza, kakao, barwnik E129, aromaty, mąka z orzechów ziemnych, migdały. E129 może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci. Ze względu na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.

Alergeny: produkt zawiera mleko, soję, orzechy ziemne i inne orzechy (migdały, kokos). Nie zawiera glutenu.

Wartości odżywcze w 1 batonie 57g: wartość energetyczna 817kJ/195kcal, tłuszcze 4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2g), węglowodany 21,5g (w tym cukry 0g, alkohole cukrowe 20g), białko 20g, błonnik 2g, sól 0,35g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1441kJ/344kcal, tłuszcze 7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5g), węglowodany 38g (w tym cukry 0g, alkohole cukrowe 35g), białko 35g, błonnik 3,5g, sól 0,6g.

Producent:  Wyprodukowano w USA, dla Universal Nutrition, New Brunswick, NJ 08901

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: