• Obecnie brak na stanie
AllNutrition Plum in sugar free Jelly
  • AllNutrition Plum in sugar free Jelly
  • AllNutrition Plum in sugar free Jelly
  • AllNutrition Plum in sugar free Jelly
  • AllNutrition Plum in sugar free Jelly
  • AllNutrition Plum in sugar free Jelly
  • AllNutrition Plum in sugar free Jelly
  • AllNutrition Plum in sugar free Jelly
  • AllNutrition Plum in sugar free Jelly
  • AllNutrition Plum in sugar free Jelly
Kod produktu: 5902837742861
AllNutrition

AllNutrition Frulove in Jelly Plum - marmolada śliwkowa bez dodatku cukru z erytrolem

Data ważności: 30.11.2023Obecnie brak na stanie

Gęsta marmolada śliwkowa słodzona tylko erytrolem w gęstej, słodkiej, żelowej zalewie bez dodatku cukru - jeśli kojarzy ci się z latem i goframi, to masz rację, bo to właśnie frużelina jest tym pysznym owocowym sosem, którym polewana jest bita śmietana na gofrach - tyle, że ta z AllNutition nie ma cukru!

41,24 zł netto

41,24 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 1000 g; 4.12zł/100g

Główny smak: Smak śliwka – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

DUŻE OPAKOWANIE - AŻ 1KG

AllNutrition Plum in a Jelly to inaczej owoce w żelu tzw. Frużelina. Plum In Jelly jęst gęstza niż pozostałe owocowe frużeliny AllNutrition, przypomina bardziej mus albo marmoladę, ma intensywnie śliwkowy smak i głęboką, naturalna słodycz, to jedyna 'frużka'w serii, która nie jest dosładzana sukralozą.

Produkt otrzymany z najwyższej jakości owoców. Frużelina wykorzystywana jest w cukiernictwie, piekarnictwie, jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, ryżu. Wszystkie owoce przed obróbką były świeże i starannie wyselekcjonowane.

Słodzona erytrolem bezcukrowa frużelina to genialny dodatek do omletów, jogurtów, deserów,a wyjadana łyżką prosto z pudełka to słodki ratunek na redukcji ;)

Śliwka i jej pochodzenie

Śliwa domowa 'Węgierka Zwykła' – odmiana uprawna śliwy domowej (Prunus domestica L. subsp. italica (Borckh.) Hegi var. Claudiana), należąca do grupy o późnej porze dojrzewania. Odmiana bardzo stara o bliżej nieokreślonym rodowodzie. Wywodzi się prawdopodobnie z Azji Mniejszej, skąd w czasie wojen i wędrówek ludów dostała się do Europy. Na starym kontynencie znana jest od połowy XVII wieku i jest bardzo szeroko rozpowszechniona. Do Polski najprawdopodobniej przywędrowała z Węgier i stąd jej polska nazwa.

Właściwości Śliwki:

Owoce te regulują trawienie, poprawiają apetyt i chronią przed wolnymi rodnikami. Dzięki dużej zawartości pektyn (błonnika) zapobiegają zaparciom, a tym samym zmniejszają ryzyko pojawienia się nowotworów jelita grubego. Zawierają witaminę C, A i E, potas, żelazo, magnez, wapń, fosfor, antyoksydanty. Mają sporo witamin z grupy B, dzięki czemu wpływają łagodząco na nasz układ nerwowy. Śliwki wykazują także działanie przeciwnowotworowe i przeciwmiażdżycowe. Choć bardzo słodkie, śliwki mają niski indeks glikemiczny, przez co są owocami dla cukrzyków.

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
28.80
96.00
kJ
122.70
409.00
Tłuszcze, w tym
0.00
0.00
tłuszcze nasycone
0.00
0.00
Węglowodany, w tym
8.40
28.00
cukry
6.60
22.00
erytrol
1.83
6.10
Błonnik
0.15
0.50
Białko
0.57
1.90
Sól
0.03
0.11

AllNutrition Plum in a Jelly - marmolada śliwkowa bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 1kg

Składniki: przecier śliwkowy 68%, substancja słodząca: erytrol; woda, sok cytrynowy z zagęszczonego soku, substancja konserwująca: sorbinian potasu; aromat.

Informacja o alergenach: możliwość występowania: mleka, glutenu, soi, nasion sezamu i orzechów.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 133kcal / 566kJ, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 56g (w tym cukry 28g), błonnik 1,1g, białko 0,6g, sól 0g

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej, po otwarciu przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 4 tygodni.

Najlepiej spożyć przed: data na wieczku