Extend Baton proteinowy niskie IG, Rich Chocolate, bezglutenowy
Batony Extend to pierwsze i jak dotąd jedyne batony (i inne przekąski) w USA o dowiedzionym działaniu stabilizującym poziom cukru we krwi aż do 9 godzin!
Bezglutenowy baton Extend to wyśmienity intensywny smak czekolady zamknięty w przepysznym batonie, który ma 1g węglowodanów netto i 0g cukru! To wszystko oraz wysoka zawartość białka i błonnika przyczyniają się do stabilizowania poziomu cukru we krwi przez długie godziny i tym samym wydłużania uczucia sytości i hamowania napadów głodu.
Najważniejsze informacje o batonach Extend:
+ 1g węglowodanów netto
+ bez cukru
+ bezglutenowy
+ wysoka zawartość białka (12g) i błonnika (6g)
+ niskotłuszczowy (3g)
+ 0g tłuszczów trans
+ o niskim indeksie i ładunku glikemicznym (niskie IG, niski GL - glycemic load)
+ bez cholesterolu
Węglowodany w batonie Extend
W toku badań klinicznych polegających na ciągłym monitoringu poziomu glukozy dowiedziono, że spośród 21g węglowodanó zawartych w batonie Extend jedynie 2g ma krótkookresowy wpływ na poziom cukru we krwi. Błonnik (5g), maltitol (6g - alkohol cukrowy), gliceryna roślinna (3g) i niegotowana skrobia kukurydziana (5g) są wolno metabolizowane i mają minimalny wpływ na poziom cukru we krwi.
Dlaczego baton Extend jest wyjątkowy:
+ wspomaga kontrolę głodu i apetytu
+ pomaga zapobiegać skoskom poziomu cukru we krwi i napadom 'wilczego głodu'
+ dostarcza powoli uwalnianą energię
+ doskonały na przekąski, lunch, przed spaniem
+ odpowiedni we wszystkich popularnych planach żywieniowych (m.in. diecie wysokobiałkowej, niskowęglowodanowej, opartej na niskim IG)
+ pomocny dla diabetyków
+ zawiera arabinogalaktan - polisacharyd z kory modrzewia wspomagający pracę limfocytów, dzięki czemu ma korzystny wpływ na funkcjonowanie układu odpornościowego a dzięki silnemu działaniu prebiotycznemu, wspomaga wzrost pożytecznej mikroflory jelitowej.
Extend Nutrition, Extend AnytimeBar, Rich Chocolate - Baton proteinowy czekoladowy o niskim indeksie glikemicznym, wysokiej zawartości białka z węglowodanami ulegającymi stopniowemu uwalnianiu
Produkt nie nadaje się do stosowania jako lek zwalczający niskie poziomy cukru we krwi po ich wystąpieniu. Przez osoby chore produkt może być spożywany wyłącznie po konsultacji z diabetologiem.
Skład: izolat białka sojowego, substancja słodząca syrop maltitolowy, niegotowana skrobia kukurydziana, gliceryna pochodzenia roślinnego, niesłodzona czekolada, arabinogalaktan (polisacharyd z kory modrzewia), izolat protein mleka, odporna na trawienie maltodekstryna (błonnik), oligoruktoza (błonnik), olej słonecznikowy z tokoferolem, kakao, skrobia ryżowa, aromaty, sól, substancja słodząca sukraloza (Splenda®), emulgator lecytyna sojowa. Zawiera substancję słodzącą maltitol, nadmierne spożycie możepowodować efekt przeczyszczający.
Alergeny: produkt zawiera mleko i soję. Może zawierać śladowe ilości jajek, orzechów ziemnych i innych orzechów i nasion.
Wartości odżywcze na 1 batona: 627kJ/150kcal, 3g tłuszczu (w tym 1g tłuszcze nasycone), 14g węglowodanów(w tym 1g cukru, 4g maltitol), 12g białka, 6g błonnika, 200mg sodu (ekwiwalent 0,5g soli)
Wartości odżywcze na 100g produktu: 375kcal, 27,5g białka, 25g węglowodany (w tym 4g węglowodanów wpływających na poziom cukru we krwi, w tym 2,5g cukru), 15g poliole, 7,5g tłuszcze, 12,5g błonnika, 450mg sodu.
Producent: Wyprodukowano i zapakowano w USA dla Clinical Products Ltd., 2200 W Port Plaza Dr, Saint Louis, MO 63146-3211, Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu
Wartości Odżywcze
Extend Nutrition, Extend AnytimeBar, Rich Chocolate - Baton proteinowy czekoladowy o niskim indeksie glikemicznym, wysokiej zawartości białka z węglowodanami ulegającymi stopniowemu uwalnianiu
Waga netto: 40g
Skład: izolat białka sojowego, substancja słodząca syrop maltitolowy, niegotowana skrobia kukurydziana, gliceryna pochodzenia roślinnego, niesłodzona czekolada, arabinogalaktan (polisacharyd z kory modrzewia), izolat protein mleka, odporna na trawienie maltodekstryna (błonnik), oligoruktoza (błonnik), olej słonecznikowy z tokoferolem, kakao, skrobia ryżowa, aromaty, sól, substancja słodząca sukraloza (Splenda®), emulgator lecytyna sojowa. Zawiera substancję słodzącą maltitol, nadmierne spożycie możepowodować efekt przeczyszczający.
Alergeny: produkt zawiera mleko i soję. Może zawierać śladowe ilości jajek, orzechów ziemnych i innych orzechów i nasion.
Wartości odżywcze na 1 batona: 627kJ/150kcal, 3g tłuszczu (w tym 1g tłuszcze nasycone), 14g węglowodanów(w tym 1g cukru, 4g maltitol), 12g białka, 6g błonnika, 200mg sodu (ekwiwalent 0,5g soli)
Wartości odżywcze na 100g produktu: 375kcal, 27,5g białka, 25g węglowodany (w tym 4g węglowodanów wpływających na poziom cukru we krwi, w tym 2,5g cukru), 15g poliole, 7,5g tłuszcze, 12,5g błonnika, 450mg sodu.
Producent: Wyprodukowano i zapakowano w USA dla Clinical Products Ltd., 2200 W Port Plaza Dr, Saint Louis, MO 63146-3211, Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu