• Obecnie brak na stanie
Foodspring Protein Bar Strawberry Yoghurt
  • Foodspring Protein Bar Strawberry Yoghurt
  • Foodspring Protein Bar Strawberry Yoghurt
  • Foodspring Protein Bar Strawberry Yoghurt
  • Foodspring Protein Bar Strawberry Yoghurt
  • Foodspring Protein Bar Strawberry Yoghurt
  • Foodspring Protein Bar Strawberry Yoghurt
Kod produktu: 4260363480864
Foodspring

Foodspring Protein Bar Strawberry Yoghurt - baton proteinowy 20g białka & 190kcal bez maltitolu

Data ważności: 31.05.2024Obecnie brak na stanie

Wyjątkowo niskokaloryczny owocowy baton białkowy bez maltitolu, sukralozy i bez dodatku cukru, słodzony stewią, z kawałkami prawdziwych owoców - dostarcza aż 20g białka w zaledwie 180kcal, a przy tym dodatkowo 15g sycącego błonnika.

11,30 zł netto

12,20 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 60 g; 20.33zł/100g

Główny smak: Smak truskawka – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak orzech włoski – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak jogurt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Foodspring Protein Bar Strawberry Yoghurt czyli truskawkowy jogurt o słodkim smaku soczystych truskawek zamknięty w niskokalorycznym batonie proteinowym, który możesz mieć zawsze pod ręką.  Energetyczna przekąska o nietuzinkowej konsystencji odpowiednia zarówno  dla sportowców jako uzupełnienie diety, jak i dla każdego by zaspokoić lekki głód. Kawałki letnich truskawek, które podbiją serca każdego smakosza tych swojskich owoców!

Owocowe batony Foodspring wyróżniają się nie tylko nietypowymi, orzeźwiająco owocowymi smakami i zawartością kawałków prawdziwych owoców, ale też niezwykle wysoką zawartością błonnika (15g w batonie, co stanowi 25% masy batona, oraz niespotykanie niska kalorycznością zestawioną ze standardową/wysoką zawartością białka - 20g białka w 180kcal to rzadko spotykany, mocno wyśrubowany wynik.

Foodspring Protein Bar Strawberry Yoghurt – od teraz dostarczenie wysokiej jakości białka w ilości aż 20g, nie musi kojarzyć się z bezpłciowym i niewyraźnym smakiem, nie musi mieć też oklepanego czekoladowo-karmelowo-orzechowego smaku, jaki reprezentuje większość batonów. Czas na proteinową rześkość! Rewolucyjna formuła owocowego batona proteinowego Foodspring sprawi, że z przyjemnością sięgniesz i chętnie będzie wracać do mlecznej koncepcji lekkiej i słodkiej przekąski z kawałkami truskawek i jogurtem.

Baton Foodspring Protein Bar Strawberry Yoghurt w przekroju:

  • aż 20 g białka, czyli 33% masy batona!
  • 15g błonnika, czyli 25% masy batona!
  • tylko 3,8g cukru, oczywiście pochodzenia naturalnego, to cukier zawarty w mleku i owocach
  • słodzony stewią - bez maltitolu, bez sukralozy

Źródłem błonnika w batonach Foodspring jest polidekstroza, rodzaj rozpuszczalnej w wodzie frakcji błonnika pokarmowego, która nie podlega trawieniu w górnej części przewodu pokarmowego. Mająca naturalne właściwości zagęszczające polidekstroza ma mniej kalorii niż zwykły cukier (1 kcal / gram w porównaniu do 4 kcal / gram w normalnie trawionych węglowodanach) i charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym (GI = 4-7) co oznacza, że  nie ma istotnego wpływu na podniesienie poziomu glukozy i insuliny we krwi, dlatego jest wykorzystywana w produktach dla diabetyków.

Drugim słodkim źródłem błonnika w batonach Foodspring zasługującym na uwagę jest FOS - czyli oligofruktoza, inaczej nazywana fruktooligosacharydamiprodukt hydrolizy inuliny, która w dużych ilościach jest obecna w bulwach i korzeniach wielu roślin. Oligofruktoza ma korzystny wpływ na zdrowie, a syrop oligofruktozowy może być stosowany jako zamiennik cukrudzięki swoim naturalnym właściwościom słodzącym. Pomimo podobnej nazwy, fruktooligosacharydy FOS nie mają nic wspólnego ani z fruktozą, ani tym bardziej z syropem glukozowo-fruktozowym. Fruktooligosacharydy to w pełni naturalny składnik pozyskiwany z wyciągu z warzyw i owoców, występuje w dużych ilościach m.in w bananach, cebuli, szparagach czy jęczmieniu, a najczęściej jest pozyskiwana z cykorii. Fruktooligosacharydy pełnią w organizmie funkcję tzw. rozpuszczalnej frakcji błonnika pokarmowego, nie podlegają trawieniu w górnej części przewodu pokarmowego i są odporne na hydrolizę z udziałem enzymów trawiennych - fruktooligosacharydy są fermentowane dopiero w okrężnicy przez bakterie beztlenowe gdzie pełnią rolę stymulatora do rozwoju bifidobakterii znajdujących się w jelicie grubym - w pewien sposób mają więc właściwości podobne do inuliny (mąka z korzenia cykorii), ale są od niej lepiej rozpuszczalne.  

Fantastyczne właściwości, dobra etykieta – tylko z  naturalnych składników, bez zbędnych sztucznych aromatów, bez barwników, minimalna ilość naturalnie występującego w składnikach cukru - to cechy, które są dobrym wsparciem na drodze do idealnej sylwetki. Protein Bar Strawberry Yoghurt gwarantuje je wszystkie wraz z smakiem, do którego będziemy wracać. Wyśmienicie zbilansowane mleczne aromaty przeplatające się z płatkami dojrzewających w słońcu truskawek. Deser idealny. Baton, który możesz śmiało polecić znajomym, bądź podrzucić do plecaka dziecku jako słodką przekąskę. Po wysiłku, ciężkim dniu marzy nam się chwila wytchnienia, odrobina słodyczy. Gdy nie chcemy zaprzepaścić naszej diety lub staramy się jednak jeść w sposób zbilansowany i zdrowy to właśnie Foodspring Protein Bar Strawberry Yoghurt idealnie się sprawdzi w tej roli. Przyjemny, słodki i rozpływający się w ustach, jednocześnie naturalny, wysokobiałkowy, o dużej zawartości błonnika, bez dodatku cukru. Idealny dla każdego, idealny o każdej porze.

 

Wartości Odżywcze

Porcja 60g

Wartości odżywcze w:
Porcja 60g
100g
Kalorie
191.40
319.00
kJ
799.80
1,333.00
Tłuszcze, w tym
5.34
8.90
tłuszcze nasycone
2.52
4.20
Węglowodany, w tym
10.80
18.00
cukry
3.66
6.10
Błonnik
15.00
25.00
Białko
19.80
33.00
Sól
0.31
0.52

Foodspring Protein Bar Strawberry Yoghurt - wysokobiałkowy baton bez dodatku cukrów o smaku jogurtu truskawkowego, z kawałkami truskawek i orzechami włoskimi, z substancjami słodzącymi

Masa netto: 60g

Składniki: mieszanka białkowa (białka mleka, koncentrat białka serwatkowego (mleko)) (37, 2%), syrop isomalto-oligosacharydowy, substancja wypełniająca (polidekstroza), regulator wilgotności (gliceryna), fructo-oligosacharydy, masło kakaowe, orzechy włoskie (3%), kawałki truskawek (2%), naturalny aromat, mąka migdałowa, jogurt w proszku (z mleka) (1%), sól morska, regulator kwasowości kwas cytrynowy, regulator kwasowości, wodorowęglan sodu), substancja słodząca glikozydy stewiolowe.

Alergeny: mleko, orzechy włoskie; Uwaga! Może zawierać orzechy niż wymienione w składzie, w tym także orzechy ziemne, jaja, pszenicę i inne zboża zawierające gluten oraz sezam.

Z uwagi na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. 

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 319,0kcal/1333,0kJ, tłuszcze 8,9g (w tym tłuszcze nasycone 4,2g), węglowodany 18,0g (w tym cukry 6,1g), błonnik 25,0g, białko 33,0g, sól 0,5g

Wartości odżywcze w 1 batonie: wartość energetyczna 191,4kcal/799,8kJ, tłuszcze 5,3g (w tym tłuszcze nasycone 2,5g), węglowodany 10,8g (w tym cukry 3,6g), błonnik 15,0g, białko 19,8g, sól 0,3g

Producent: wyprodukowano w Niemczech dla Foodspring GmbH, Lobeckstr. 30-35, 10969 berlin

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.