Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Foodspring Vegan Protein Bar Chocolate Almond - wegański baton białkowy, 18g białka & 192kcal
Foodspring Vegan Protein Bar Chocolate Almond to niskokaloryczny (18g białka w 192kcal), bogaty w błonnik (15g) wegański, bezglutenowy baton białkowy bez soi, bez maltitolu, słodzony wyłącznie stewią, z dodatkową słodyczą pochodząca z naturalnie słodkich roślinnych syropów błonnikowych, oparty o kompletne pod względem struktury aminokwasowej białka roślinne w postaci koncentratu białka ryżowego i izolatu białka grochu.
Batony Foodspring z tej serii wyróżniają się niezwykle wysoką zawartością błonnika (15g w batonie, co stanowi 25% masy batona, oraz niespotykanie niska kalorycznością zestawioną ze standardową/wysoką zawartością białka - 18g białka w 190kcal to rzadko spotykany, mocno wyśrubowany wynik nie tylko jak na wegańskiego batona białkowego.
Baton Foodspring Vegan Protein Bar Chocolate Almond w przekroju:
- wegański
- bez glutenu
- bez mleka i laktozy
- bez jakichkolwiek składników pochodzenia zwierzęcego
- bez soi
- o bogatym profilu aminokwasowym oparty o zróżnicowane białka roślinne
- aż 18g białka, czyli 30% masy batona!
- 15g błonnika, czyli 25% masy batona!
- tylko 1,8g cukru, oczywiście pochodzenia naturalnego, to cukier zawarty w mleku i owocach
- słodzony stewią oraz naturalnie słodkimi błonnikami IMO i FOS - bez maltitolu, bez sukralozy
Źródłem błonnika w batonach Foodspring jest polidekstroza, rodzaj rozpuszczalnej w wodzie frakcji błonnika pokarmowego, która nie podlega trawieniu w górnej części przewodu pokarmowego. Mająca naturalne właściwości zagęszczające polidekstroza ma mniej kalorii niż zwykły cukier (1 kcal / gram w porównaniu do 4 kcal / gram w normalnie trawionych węglowodanach) i charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym (GI = 4-7) co oznacza, że nie ma istotnego wpływu na podniesienie poziomu glukozy i insuliny we krwi, dlatego jest wykorzystywana w produktach dla diabetyków.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Foodspring Vegan Protein Bar Chocolate Almond - wysokobiałkowy wegański baton czekoladowy bez dodatku cukrów z prażonymi migdałami, z substancjami słodzącymi
Masa netto: 60g
Składniki: izomaltooligosacharydy w syropie, koncentrat białka ryżu (23%), substancje wypełniające (polidekstroza, błonnik (celuloza), sól sodowa karboksymetylocelulozy (guma celulozowa)), regulator wilgotności gliceryna, izolat białka grochu (7.1%), miazga migdałowa (5.2%), miazga kakaowa (4.1%), kakao częściowo odtłuszczone (3, 1%), aromat naturalny, chrupki kakaowe (2.0%) (ryż, kakao (7.0%], sól, aromat naturalny), sól morska, substancja słodząca glikozydy stewiolowe, przeciwutleniacz (octan dl-alpha tokoferolu).
Alergeny: migdały; Uwaga! Może zawierać orzechy niż wymienione w składzie, w tym także orzechy ziemne, pszenicę i inne zboża zawierające gluten oraz mleko i soję. Pomimo starannej selekcji surowców możliwa jest obecność fragmentów pestek lub łupin innych owoców i orzechów.
Z uwagi na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 324,0kcal/1350,0kJ, tłuszcze 8,3g (w tym tłuszcze nasycone 2,8g), węglowodany 25,0g (w tym cukry 2,9g), błonnik 25,0g, białko 30,0g, sól 0,4g
Wartości odżywcze w 1 batonie: wartość energetyczna 194,4kcal/810,0kJ, tłuszcze 4,9g (w tym tłuszcze nasycone 1,6g), węglowodany 15,0g (w tym cukry 1,7g), błonnik 15,0g, białko 18,0g, sól 0,2g
Producent: wyprodukowano w Niemczech dla Foodspring GmbH, Lobeckstr. 30-35, 10969 berlin
Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.