Prozis Veggie Gelly Agar-Agar D-Tox Tutti-Frutti - wegańska galaretka bez cukru i żelatyny, Malina & Matcha
Prozis Veggie Gelly Agar-Agar to lekka galaretka o orzeźwiającym owocowym smaku - pyszny i bardzo prosty deser, do którego przygotowania nie potrzebujesz nawet lodówki, stężeje w temperaturze pokojowej - to dlatego, że nie zawiera żelatyny, tylko roślinne substancje naturalnie żelujące.
Skład galaretki Prozis Veggie Gelly Agar-Agar D-Tox Tutti-Frutti uzupełniają wyciągi roślinno-ziołowe, w tym (ilości w 1 porcji):
- ekstrakt liście zielonej herbaty (Camellia sinensis) 225 mg
- ekstrakt liści karczocha zwyczajnego (Cynara scolymus) 180 mg
- wyciąg z nasion fasoli białej (Phaseolus vulgaris) 150 mg
- liście pokrzywy zwyczajnej (Urtica dioica) 105 mg
- ekstrakt z części naziemnych skrzypu polnego (Equisetum arvense) 105 mg
- wyciąg z kłącza szparagów (Asparagus officinalis) 60 mg
Galaretka Prozis Veggie Gelly - najważniejsze informacje:
- ma niskie IG (indeks glikemiczny)
- bez cukru, odpowiednia dla diabetyków
- odpowiednia dla diety ketogenicznej
- bez żelatyny i jakichkolwiek produktów pochodzenia zwierzęcego, odpowiednia dla wegan i wegetarian
- bez żelatyny
- bez cukru
- bardzo niskokaloryczna
- niskowęglowodanowa
- tylko naturalne barwniki
- z dodatkiem witaminy C (1 opakowanie pokrywa 113% dziennego zapotrzebowania RWS na tę witaminę)
Wartości Odżywcze
Prozis Veggie Gelly - D-Tox Titti-Frutti - wegańska niskokaloryczna galaretka instant bez cukru o smaku wieloowocowym z ekstraktami ziołowo-roślinnymi, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 15g (masa gotowego deseru po przygotowaniu 4 x 129g = 515g)
Składniki: maltodekstryna, substancje zagęszczające (agar, substancja zagęszczająca guma karobowa), aromaty, koncentrat spiruliny i krokosza barwierskiego, ekstrakt z liści zielonej herbaty, ekstrakt z liści karczocha, kwas (regulator kwasowości kwas cytrynowy), ekstrakt z nasion białej fasoli, substancje słodzące (substancja słodząca sukraloza), ekstrakt z liści pokrzywy zwyczajnej, wyciąg z części nadziemnej skrzypu polnego, regulator kwasowości kwas askorbinowy, ekstrakt z korzenia szparagów, regulator kwasowości (cytrynian sodu).
Wartości odżywcze w 100g galaretki po przygotowaniu: wartość energetyczna 10,4kcal/43,9kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 2,5g (w tym cukry 0,1g), błonnik 0,2g, białko 0,0g, sól 0,0g
Wartości odżywcze w 1 porcji po przygotowaniu (1/4 całości): wartość energetyczna 13,5kcal/56,6kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 3,2g (w tym cukry 0,2g), błonnik 0,3g, białko 0,0g, sól 0,0g
Wartości odżywcze w 100g suchego proszku: wartość energetyczna 360,0kcal/1508,4kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 86,6g (w tym cukry 5,3g), błonnik 9,3g, białko 0,0g, sól 0,2g
Wartości odżywcze w 15g suchego proszku (zawartość 1 opakowania): wartość energetyczna 54,0kcal/226,2kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 13,0g (w tym cukry 0,8g), błonnik 1,4g, białko 0,0g, sól 0,0g
Wyprodukowano w UE dla PROZIS.COM S.A>, Portugalia
Importer: Guiltfre.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w zamkniętym opakowaniu, chronić przed wilgocią.
Przygotowanie: Proszek wymieszać z wodą (500 ml) i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Pozostaw na wolnym ogniu przez 2 minuty. Umieść w pojedynczych miseczkach i wstaw do lodówki.