Starburst All Pink Strawberry Gelatin 5kcal - galaretka bez cukru, Różowa Truskawka
Proszek do błyskawicznego przygotowania galaretki, który charakteryzuje się doskonałym, owocowym smakiem i idealną konsystencją. Może służyć jako element deseru, pyszna przekąska w ciągu dnia lub ozdoba ulubionych słodkości. Wykaż się kreatywnością podczas przygotowywania deserów i zaangażuj w zabawę całą rodzinę. Niesamowite chwile gwarantowane.
Galaretka bez cukru Starburst Sugar Free All Pink Raspberry to łatwy i szybki do przygotowania deser - możesz połączyć ją z lodami, świeżymi owocami, podać z syropem.
Jednym z łatwiejszych do przygotowania ciast jest sernik na zimno przygotowany na bazie twarogu i galaretki - jeśli użyjesz do tego różowej galaretki bez cukru Starburst, gotowe ciasto będzie bogate w białko, niskokaloryczne i niskowęglowodanowe.
Jedna porcja galaretki ma tylko 5kcal i 0g węglowodanów - czyli o 95% mniej kalorii niż tradycyjna galaretka słodzona cukrem.
Starburst Sugar Free All Pink Strawberry Gelatin to idealny pomysł na kulinarne wariacje, które wzbogacą każdy deser o walory smakowe i wizualne. Brak cukru w składzie tworzy idealną alternatywę dla tradycyjnej galaretki, która idealnie sprawdzi się jako bezpieczny deser dla dzieci i dbających o zdrowie i sylwetkę dorosłych. Rozpuść w gorącej wodzie, wymieszaj, schłodź gotowy produkt w lodówce i wykaż się kreatywnością w tworzeniu pysznych, kolorowych słodyczy. Perfekcyjny element każdej dziecięcej imprezy, popołudniowego deseru lub niecodziennego śniadania. Galaretka cechuje się intensywnie truskawkowym smakiem, a każda porcja dostarczy wyłącznie 10 kalorii, więc świetnie sprawdzi się nawet na diecie redukcyjnej, urozmaicając codzienne, monotonne posiłki. Sezon na truskawki nie tylko latem.
Najważniejsze informacje o galaretkach bez cukru Starburst
- znikoma kaloryczność - tylko 5kcal w 1 porcji (120g, 1 salaterka)
- zero cukru
- zero węglowodanów
- prosta w przygotowaniu - do wykonania galaretki potrzebujesz tylko wrzątku i głębokiego naczynia
- sprawdzi się świetnie w diecie keto, low carb, niskotłuszczowej i redukcyjnej
- bez tłuszczu, cukru i kalorii
- zaspokojenie apetytu na słodycze bez wyrzutów sumienia
- świetna baza do wszelkiego rodzaju deserów. Intensywne doznania smakowe i wizualne oczarują wszystkich gości i uczestników każdej imprezy.
Jeśli dopadła Cię ochota na coś wyjątkowego, smacznego i niskokalorycznego, nie wahaj się sięgnąć po pyszną galaretkę o intensywnym, lekko kwaskowatym, truskawkowym aromacie. Genialny dodatek do ciast, wypieków, a także koktajli.
Wartości Odżywcze
Starburst Sugar Free All Pink Strawberry Gelatin - galaretka instant o smaku truskawkowym, bez cukru, o obniżonej kaloryczności*, zawiera substancje słodzące
* Zawiera o 94% mnie kalorii niż tradycyjna galaretka z cukrem
Masa netto: 19,6g
Składniki: żelatyna, kwas fumarowy, aromaty, regulator kwasowości cytrynian sod, substancja słodząca aspartam (zawiera źródło fenyloalaniny), maltodekstryna, substancja słodząca acesulfam potasu, regulator kwasowości kwas jabłkowy, barwnik spożywczy E129. E129 może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Wartości odżywcze w 100g suchego proszku: wartość energetyczna 200,0kcal/838,0kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 0,0g (w tym cukry 0,0g), białko 40,0g, sól 5,5g
Wartości odżywcze w 100g gotowej galaretki po przyrządzeni wg standardowej przepisu na opakowaniu: wartość energetyczna 4,1kcal/17,4kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 0,0g (w tym cukry 0,0g), białko 0,8g, sól 0,1g
Wartości odżywcze w 1 porcji gotowej galaretki po przyrządzeni wg standardowej przepisu na opakowaniu (120g, 1/8 całości): wartość energetyczna 5,0kcal/20,9kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 0,0g (w tym cukry 0,0g), białko 1,0g, sól 0,1g
Producent: wyprodukowano w USA przez Jel Sert Company, West Chicago, Illinois, 60186
Dystrybutor: Guiltfree. pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Przygotowanie:
PRZEPIS STANDARDOWY: Zmieszaj zawartość saszetki z 2 szklankami wrzątku (470ml) i mieszaj przez około 2 minuty do całkowitego rozpuszczenia proszku. Dodaj 2 szklanki (470ml) zimnej wody, zamieszaj i odstaw do lodówki do zastygnięcia na około 4h
PRZEPIS PRZYSPIESZONY: zamiast zimnej wody użyj kostek lodu (450g), mieszaj do całkowitego rozpuszczenia kawałków lodu i odstaw do lodówki do zastygnięcia na około 1,5h. Nie stosuj tej metody jeśli używasz silikonowych form w celu nadania gotowemu deserowi określonego kształtu.
WSKAZÓWKA: galaretka nie zetnie się jeśli dodasz do niej świeże lub mrożone owoce takie jak ananas, mango, guava, figi, papaja, imbir czy kiwi. Aby dodać te owoce obgotuj je 3 minuty we wrzątku w celu dezaktywacji enzymów blokujących proces tężenia alb użyj owoców konserwowych (w puszce).