Starburst Cherry Gelatin 5kcal - galaretka bez cukru Wiśnia
Galaretka bez cukru Starburst Sugar Free Cherry to łatwy i szybki do przygotowania deser - możesz połączyć ją z lodami, świeżymi owocami, podać z syropem.
Jedna porcja galaretki ma tylko 5kcal i 0g węglowodanów - czyli o 95% mniej kalorii niż tradycyjna galaretka słodzona cukrem.
Wspominasz czasem słodycz wiśniowych landrynek z czasów dzieciństwa? Omijasz w sklepie dział ze słodkościami w obawie o zgrabną sylwetkę? Jeśli tak, ten produkt jest stworzony dla Ciebie. Wspomnienie beztroskich dni pod postacią dietetycznej galaretki prawie bez kalorii. Daj ponieść się fantazji i przygotuj fantastyczny posiłek. Pyszna jako samodzielny deser lub z dodatkami. Dzięki zawartości żelatyny nadaje się także do przygotowania kremów i ciast. Użyj wiśniowej Starburst do przygotowania sernika na zimno lub wyśmienitego tortu ze stabilną owocową masą. Zaimponuj rodzinie i znajomym deserem, który można bezkarnie podjadać nawet na diecie redukcyjnej. Jedna porcja dostarcza jedynie 5 kcal. Galaretka wiśniowa Starburst szybko tężeje.
Główne zalety galaretki bez cukru Starburst Cherry Gelatin
- bez dodatku cukru
- bez dodatku tłuszczu
- niskokaloryczna - tylko 5kcal w porcji
- pyszny smak
- idealna konsystencja
- mnogość zastosowań
- świetna przekąska
- odpowiednia dla diabetyków
- ekonomiczne opakowanie - z 1 opakowania przygotujesz aż 8 porcji galaretki
Poniżej przedstawiamy kilka niskokalorycznych fit przepisów z wykorzystaniem galaretki wiśniowej bez cukru Starburst
Szybki białkowy deser na bazie galaretki:
- Galaretkę rozpuścić w małej ilości wrzącej wody, odstawić do przestudzenia.
- Jogurt naturalny (150 ml) przełożyć do miski i wymieszać w celu rozluźnienia konsystencji.
- Następnie do jogurtu dodać jeszcze płynną galaretkę i dokładnie wymieszać.
- Przełożyć do salaterek i schłodzić.
- Gotowy deser można udekorować świeżymi owocami lub tartą gorzką czekoladą.
Domowe żelki bez cukru:
- Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzącej wody.
- Silikonową foremkę do lodu wysmarować olejem jadalnym, ułatwi to wyjmowanie żelek z formy.
- Przelać do silikonowych foremek do lodu i następnie schłodzić w lodówce lub zamrażarce.
- Wyjąć z foremek.
- Gotowe żelki mogą posłużyć także do dekoracji ciasta.
Owocowa warstwa do tortu
- Rozpuścić 3 opakowania galaretki w 1 porcji gorącej wody. Dokładnie wymieszać do rozpuszczenia.
- Dodać około 300 g mrożonych wśni lub czereśni i wymiesza.
- Warstwa galaretki owocowej gotowa -można już wykładać na ciasto, np. czekoladowe lub warstwę kremu.
- Schłodzić w lodówce.
Wartości Odżywcze
Starburst Sugar Free Cherry Gelatin - galaretka instant o smaku wiśniowym, bez cukru, o obniżonej kaloryczności*, zawiera substancje słodzące
* Zawiera o 94% mnie kalorii niż tradycyjna galaretka z cukrem
Masa netto: 17,7g
Składniki: żelatyna, kwas fumarowy, aromaty, regulator kwasowości cytrynian sod, substancja słodząca aspartam (zawiera źródło fenyloalaniny), maltodekstryna, substancja słodząca acesulfam potasu, regulator kwasowości kwas jabłkowy, barwnik spożywczy E129. E129 może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Wartości odżywcze w 100g suchego proszku: wartość energetyczna 200,0kcal/838,0kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 0,0g (w tym cukry 0,0g), białko 40,0g, sól 5,5g
Wartości odżywcze w 100g gotowej galaretki po przyrządzeni wg standardowej przepisu na opakowaniu: wartość energetyczna 4,1kcal/17,4kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 0,0g (w tym cukry 0,0g), białko 0,8g, sól 0,1g
Wartości odżywcze w 1 porcji gotowej galaretki po przyrządzeni wg standardowej przepisu na opakowaniu (120g, 1/8 całości): wartość energetyczna 5,0kcal/20,9kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 0,0g (w tym cukry 0,0g), białko 1,0g, sól 0,1g
Producent: wyprodukowano w USA przez Jel Sert Company, West Chicago, Illinois, 60186
Dystrybutor: Guiltfree. pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Przygotowanie:
PRZEPIS STANDARDOWY: Zmieszaj zawartość saszetki z 2 szklankami wrzątku (470ml) i mieszaj przez około 2 minuty do całkowitego rozpuszczenia proszku. Dodaj 2 szklanki (470ml) zimnej wody, zamieszaj i odstaw do lodówki do zastygnięcia na około 4h
PRZEPIS PRZYSPIESZONY: zamiast zimnej wody użyj kostek lodu (450g), mieszaj do całkowitego rozpuszczenia kawałków lodu i odstaw do lodówki do zastygnięcia na około 1,5h. Nie stosuj tej metody jeśli używasz silikonowych form w celu nadania gotowemu deserowi określonego kształtu.
WSKAZÓWKA: galaretka nie zetnie się jeśli dodasz do niej świeże lub mrożone owoce takie jak ananas, mango, guava, figi, papaja, imbir czy kiwi. Aby dodać te owoce obgotuj je 3 minuty we wrzątku w celu dezaktywacji enzymów blokujących proces tężenia alb użyj owoców konserwowych (w puszce).