Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

NaturAvena odtłuszczona mąka łubinowa BIO WYCOFANA

NaturAvena

Nowy produkt

Niskokaloryczna mąka niskowęglowodanowa o doskonałych parametrach - ponad 40% białka, ponad 30% błonnika, znikoma zawartość tłuszczu i węglowodanów. Mąka łubinowa jest idealna do pieczenia chleba, ciast, makaronów i omletów bezglutenowych.

PRODUKT WYCOFANY PRZEZ PRODUCENTA - NIE BĘDZIE KOLEJNYCH DOSTAW

Więcej szczegółów

12,51 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Waga netto 500g.; 2,50 pln/100g

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 2 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 2 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,24 pln.


PRODUKT WYCOFANY PRZEZ PRODUCENTA - NIE BĘDZIE KOLEJNYCH DOSTAW

Niskowęglowodanowa, wysokobiałkowa i wysokobłonnikowa mąka łubinowa doskonale sprawdza się jako alternatywa dla zwykłej mąki i składnik chleba, ciastek, makaronów, czy naleśników bezglutenowych. W przeciwieństwie do mąk orzechowych, które mają nieco słodkawy smak, mąka łubinowa jest lekko słona, ma strukturę ziarenek przypominającą ziarnistością drobną mąkę kukurydzianą.

Mąka z łubinu jest bogatym źródłem białka i błonnika, dzięki czemu na długo daje uczucie sytości a jej niski indeks glikemiczny zapobiega napadom wilczego głodu i podjadaniu słodyczy. 

Gotując z mąką łubinową pamiętaj o dodaniu większej ilości płynów - np. czubatej łyżki jogurtu naturalnego bo zawarty w mące łubinowej błonnik chłonie płyny.

Białko łubinowe jest zbliżone do białka sojowego i pszennego, ale ma w porównaniu do nich wiele zalet:

  • białko łubinu jest naturalnie bezglutenowe
  • mąka łubinowa jest bogatym źródłem argininy - aminokwasu biorącego udział w reakcji wytwarzania tlenku azotu wewnątrz organizmu i przyczyniającego się w ten sposób się do rozszerzania naczyń krwionośnych
  • mąka łubinowa korzystnie wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu i ciśnienia tkrwi
  • mąkę łubinową cechuje niski indeks glikemiczny IG 15
Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 100.50  kcal 335.00  kcal
kJ 421.10  kJ 1,403.65  kJ
Tłuszcze, w tym 2.10  g 7.00  g
tłuszcze nasycone 0.60  g 2.00  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 3.90  g 13.00  g
cukry 0.90  g 3.00  g
poliole
skrobie
Białko 12.30  g 41.00  g
Błonnik 9.60  g 32.00  g
Erytrytol
Sód 4.80  mg 16.00  mg
(ekwiwalent soli) 12.00  mg 40.00  mg
Uwagi

Napisz opinię

NaturAvena odtłuszczona mąka łubinowa BIO WYCOFANA

NaturAvena odtłuszczona mąka łubinowa BIO WYCOFANA

Niskokaloryczna mąka niskowęglowodanowa o doskonałych parametrach - ponad 40% białka, ponad 30% błonnika, znikoma zawartość tłuszczu i węglowodanów. Mąka łubinowa jest idealna do pieczenia chleba, ciast, makaronów i omletów bezglutenowych.

PRODUKT WYCOFANY PRZEZ PRODUCENTA - NIE BĘDZIE KOLEJNYCH DOSTAW



NaturAvena częściowo odtłuszczona mąka łubinowa BIO z certyfikowanych upraw organicznych

Masa netto 500g 

Składniki: 100% mąka z nasion łubinu, kraj pochodzenia Polska

Alergeny: możliwa obecność glutenu, orzechów, w tym orzechów ziemnych, soi, gorczycy, sezamu i selera

Produkt odpowiedni dla wegan.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1400kJ / 335kcal, tłuszcze 7g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2g), węglowodany 13g (w tym cukry 3g), białko 41g, błonnik 32g, sól 40mg

Producent: wyprodukowano w Polsce przez NaturAvena Sp. z o.o.

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: