Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

NOW Foods mąka bezglutenowa bez soi 0,48kg

NOW Foods

b1733739065568

Nowy produkt

Uniwersalna mąka bezglutenowa bez 8 najczęstszych alergenów: bez pszenicy, bez mleka, bez jaj, bez soi, bez drożdży, odpowiednia dla wegan, bez aromatów i barwników.

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

28,20 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 482g.; 5,85 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 5 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 5 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,60 pln.


Naturalnie bezglutenowa mąka Living NOW® wyprodukowana z wysokiej jakości naturalnych składników.

Osoby z nietolerancjami pokarmowymi nie muszą poświęcać ulubionych smaków na rzecz diety - uniwersalna mąka bezglutenowa NOW może być używana jak zwyczajna mąka pszenna a dobór i proporcje naturalnych, wartościowych składników pozwala uzyskać lekkie, puszyste, pełne aromatu wypieki odpowiednie dla osób z nadwrażliwością na 8 najczęstszych alergenów - mąka powstaje w dedykowanym, certyfikowanym zakładzie całkowicie wolnym od alergenów.

Odpowiednio dobrane proporcje składników sprawiają, że mąka Living NOW® cechuje się właściwościami zbliżonymi do tradycyjnej mąki pszennej - łatwo ją stosować jako alternatywę dla mąki pszennej w przepisach wypieku ciast słodkich i wytrawnych, można zastępować nią tradycyjną mąkę w proporcjach 1:1.

Przepis: bezglutenowe babeczki czekoladowe bez cukru

  • 2 szklanki mąki bezglutenowej Living Now®
  • 1 szklanka odtłuszczonego kakao
  • 1 szklanka erytrolu lub ksylitolu
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 1 łyżeczkę sody oczyszczonej
  • 1 szklanka mleka ryżowego lub innego zastępnika mleka
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • 1/2 szklanki oleju kokosowego

Przygotowanie:

  1. Rozgrzać piekarnik do 180 ° C (z termoobiegiem 170 ° C).
  2. Natłuść 12 foremek muffinkowych albo użyj formy silikonowej i papilotek
  3. Zmieszaj w dużej misce suche składniki
  4. W drugiej misce zmieszaj mokre składniki
  5. Połącz suche i mokre składniki na jednolitą masę
  6. Napełnij foremki do 2/3 wysokości
  7. Piecz babeczki przez 20-25 minut, do suchego patyczka
  8. Wyjmij, ostudź; jeśli chcesz polać polewą, odczekaj minimum 10 minut aż mufinki nie będą gorące

Najważniejsze informacje o bezglutenowej mące Living NOW®:

  • produkt bezglutenowy,
  • bez pszenicy,
  • bez mleka,
  • bez jaj,
  • bez soi,
  • bez drożdży,
  • bez skorupiaków
  • odpowiednia dla wegan
  • odpowiednia przy diecie FODMAP
  • bez GMO
  • bez barwników, aromatów, konserwantów
  • doskonała do wypieków, zagęszczania zup i sosów
Porcja 40 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 140.00  kcal 350.00  kcal
kJ 586.60  kJ 1,466.50  kJ
Tłuszcze, w tym 0.00  g 0.00  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
tłuszcze trans 0.00  g 0.00  g
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 26.00  g 65.00  g
cukry 0.00  g 0.00  g
poliole
skrobie
Białko 2.00  g 5.00  g
Błonnik 6.00  g 15.00  g
Erytrytol
Sód 0.00  mg 0.00  mg
(ekwiwalent soli) 0.00  mg 0.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



NOW Foods Gluten Free All-Purpose Flour - Bezglutenowa mąka uniwersalna

Masa netto 482g 

Składniki: mąka z białego ryżu, mąka z brązowego ryżu, mąka z tapioki, skrobia ziemniaczana, mąka ziemniaczana, celuloza.

Nie zawiera GMO. Produkt bezglutenowy. Nie zawiera sztucznych barwników, aromatów, substancji słodzących, olejów utwardzanych.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1467kJ / 350kcal, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 65g (w tym cukry 0g), białko 5g, błonnik 15g, sól 0g

Producent: wyprodukowano w Stanach Zjednoczonych, NOW Foods Bloomingdale, IL 60108, USA

Importer: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: